20 Temmuz 2013 Cumartesi

Röportaj: Emre Okur (Fethiyespor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Fethiyespor'un yeni transferi Emre Okur. Tavşanlı Linyitspor ve Akhisar Belediyespor formalarıyla hatırladığımız başarılı sağ kanat oyuncusuyla yazarımız Ümit Şengün'ün yaptığı keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.

Bize kendinden ve kariyerinden biraz bahseder misiniz?

     1984 Kocaeli Karamürsel doğumluyum. 4 kişiden oluşan bir ailem var. Kocaeli Üniversitesi BESYO mezunuyum. Futbola Karamürselspor alt yapısında başladım. Oradan Fenerbahçe'nin alt yapısına transfer oldum. Burada 5 sene oynadım. Fenerbahçe'den sonra 1 sene pilot takımı olan Bostancıspor'da oynadım daha sonra okulunda bitmesiyle Kocaelispor'la birlikte Kocaeli'ye dönüş yaptım. 2 sene Kocaelispor'da oynadım süper genç ve PAF takım olmak üzere. A takımın Süper Lig'den düşmesi sonucu yaş da dolunca Gölcükspor'a transfer oldum ve profosyenellik hayatım burada başladı. Gölcükspor'da 4 sezon oynadım.

     Buradan Akhisarspor'a transfer oldum, 4,5 sene düzenli olarak forma giydim ve 3 kez şampiyonluk yaşadım. Daha sonra Akhisarspor'dan Tavşanlı Linyitspor'a transfer oldum ve 1,5 sezon forma giydim. Şimdi de bu sezon için de Fethiyespor'la anlaştım, yeni takımımda Kocaeli'yi en iyi şekilde temsil edeceğimi umuyorum.

Federasyonun yeni yaş uygulaması hakkında ne düşünüyorsun?

     Kesinlikle çok yanlış buluyorum. Türk futbolcusunun önünü kapatmaktan başka bişey değildir. Süper Lig'e 10 yabancı, PTT 1. Lig'e 3 yabancı getiriyorsun ama alt liglerde türk futbolcsunun ekmeğini elinden alıyorsun böyle bir sistemi kabul etmek mümkün değil. Umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür.


Sana göre kariyerindeki en iyi ve en kötü maçın hangileriydi?

     Bir çok maçım var iyi oynadığım ama çok farklı ve anlamlı iki tane maç var benim için. Biri 2 sezon önce Akhisarspor'da oynarken 90+3 de Adanaspor'a attığım golle 1. Lig'de kaldığımız maç, diğeri ise bu sezon TKİ Linyitspor'la yine düşmeme maçı olan Kartalspor'la oynadığımız 2 gol attığım ve kazanıp kümede kalmasında büyük rol oynayan maçtır. Kötü olarak da geçtiğimiz sezon 1461 Trabzon maçı.

Fethiyespor'la yeni sezondan beklentilerin neler?

     Yeni sezondan beklentim bol gollü hem takım hem de bireysel olarak iyi, başarılı bir sezon geçirmek.

Uğur amaçlı maçlarda taktığın aksesuar ay da maçta önce yaptığınız bir totem var mı?

     Hayır, uğur amaçlı taktığım bir şey ya da totem yapma huyum yoktur.

Tavşanlı Linyitspor'dan ayrıldıktan Fethiyespor'a gitmeye nasıl karar verdin, Fethiye'yi seçmende neler etkili oldu?

     Transfer döneminde bir çok takımla görüştüm, isteyenlerimiz oldu ama Fethiyespor hakkında duyduğum olumlu şeyler, taraftarı, güzel bir şehir ve iklimi olması benim buraya gelmemde etkili oldu.

Kocaeli doğumlu olmana rağmen tesadüf müdür bilinmez ama hep Ege takımlarında oynuyorsun, bunun nedeni nedir?

     Sanırım tesadüf ama Ege'yi sevdiğim için bu takımları tercih etmemde etkili oluyor. Ayrıca Kocaeli kendi içinden yetişen futbolcusuna sahip çıkmadığı için hemen hemen hepimiz farklı illerde futbol oynuyoruz. Tavşanlı Linyitspor'da benim dışımda Metin Erol ve Oktay Pop da Kocaeli doğumluydu. Gönül isterdi ki Kocaeli'nin 1. Lig'de takımı olsun ama nasip değilmiş yapacak bir şey yok. Bundan sonra olur umarım.

Boş zamanlarında neler yaparsınız?

     Boş zamanlarım da tesiste olduğum zaman internet, PES oynamak, film izlemek gibi aktivitelerle geçiririm. Dışarı çıktığımda da gezmek arkadaşlarla zaman geçirmek genelde yaptığım seylerdir.

Bu güzel sohbet için teşekkürler Emre, senin eklemek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim, sizlere iyi yayınlar..
Röportaj: Ümit ŞENGÜN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder