14 Temmuz 2013 Pazar

Röportaj: Ergün Teber (Antalyaspor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Antalyaspor'un ''Anadolu Gezgini'' diye adlandırılan sol beki Ergün Teber. Kayseri Erciyesspor, Kayserispor, Sakaryaspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği, Kocaelispor, Kasımpaşa, Samsunspor formalarını terleten tecrübeli oyuncu şu anda Antalyaspor'da forma giyiyor. Yazarlarımızdan Oğuzhan Arslan'ın yaptığı röportajı okumaya ne dersiniz?


Merhabalar Ergün Teber, bize futbola başlama hikayeni kısaca anlatır mısın?
     Merhabalar, tabi futbola başlamam çok ilginç oldu. Babam çok karşıydı ve evden kaçıp gizlice 7 yaşındayken Adana amatör  takımlarından Yenibeygücüspor'da futbol oynamaya başladım.
Altyapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?
     Benim futbolcu olmamda en çok Erol Servet Bağlar rol oynamıştır. Daha sonra Recep Mamur ve Mehmet Özhaseki çok yardımcı oldular bana. Ama bugün Süper Lig'de oynuyorsam herşeyi Hikmet Karaman'a borçluyum. Beni yoktan var etti.
Bir sol bek oyuncusu olarak kendinde beğendiğin, güçlü ya da zayıf olduğunu düşündüğün yönler neler? Özellikle geliştirmen gereken bir eksiğin olduğunu düşünüyor musun?

     Benim en güçlü yanım devamlılığım ve kuvvetim, bir de uzun zaman ligde oynamanın verdiği rahatlık var tabiki. Zayıf yanım ise bazen oyun içerisinde dalabiliyorum, bu da bana sıkıntı yaratabiliyor. Geliştirmem gereken yerim ise defansa daha fazla önem vermem olduğunu düşünüyorum.
Kendi açından bu sezonu nasıl yorumluyorsun?

     Benim açımdan çok iyi bir sezon oldu. Her açıdan başarılı bir sezon geçirdiğime inanıyorum.
Kariyeriniz boyunca 10'a yakın kulüpte forma giyme fırsatı yakaladın. Futbolseverler seni ‘’Anadolu Gezgini’’ olarak tanımlanıyor. Bir çok takımda forma şansı bulmanın iyi ve kötü yanlarını okuyucularımıza anlatır mısın?

     Benim hayatımda yaptığım en büyük hata çok takım değiştirmek oldu. Çoğu değişimler de para ve yöneticilerin futbolu anlamadığından kaynaklandı. Bu değişiklikler çok zarar verdi bana. Şimdiki aklım olsa en fazla 4 takımda oynamış olurdum. Büyük takıma gitme olayımı da engelledi tabiki çok takımda forma giymek. Çok takım değiştirmenin hiç bir iyi yani yok anlayacağınız.
Kariyerinde bunda sonraki hedeflerin nelerdir? Büyük takımlarda ya da milli takımda oynamak hedeflerin arasında var mı?
     Benim kariyerime başlarken hedefimde ligde 300 maç barajını aşmak vardi. Buna az kaldı, önceliğim bu olacak tabiki. Büyük takım ve milli takım her futbolcu için yaşanacak en büyük tecrübedir. Ben Süper Lig'de oynayarak hedefimi gerçekleştirdim, kariyerimi Süper Lig'de noktalamak ise şimdiki hedefim.
Ergün Teber, Kariyerin Boyunca 290'a yakın maçta forma giymiş bir isimsin. Kariyerin boyunca karşılıklı oynamakta zorlandığın isimleri okuyucularımıza anlatabilir misin?

     Ben hiç bir futbolcudan çekinmedim ama zorlayan futbolcular illaki olmuştur. Mesela Anelka, Yattara. Bu tarz isimler herkese sıkıntı yaşatabiliyor.
Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kimler?

     Açıkçası benim idolüm Hakan Ünsal’ı çok beğeniyordum. Küçük yaşlarımdan itibaren onunla büyüdüm. Ayrıca Gençlerbirliği'nde oynayan Sırp oyuncu Tosic’i de beğeniyorum.
Kariyerin boyunca unutamadığın golün ve unutamadığın maçın bizlere anlatır mısın?

     2005 yılında Kayserispor'da iken  Beşiktaş'a attığım lig golümü unutamam ve aynı sezon Galatasaray maçında Gökhan Ünal'a 2 asist yaptığım 2-2 biten maçı da asla unutamam, benim hayatimin dönüm maçları oldu.
Antalya’da zamanını nasıl geçiriyorsun, hobilerin nelerdir?

     Antalya'da zamanımın tümü ailemle geçiyor. Çünkü en büyük zevkim ailemle vakit geçirmek, hobilerimin içinde araba kullanmak ve nargile içmeyi sayabilirim.
Antalyaspor, yönetim ve teknik heyet bakımından kabuk değişimine gitti. Antalyasporun geleceği hakkında neler diyebilirsin?
     Açıkçası yeni oluşum için en büyük dileğim iyi olması, başka söyleyecek bir şey yok bundan başka.
85 Kez milli takım kategorilerinde forma giymiş bir isimsin. Milli takımlar da oynadığın yıllar hakkında neler diyebilirsin?
     Kıymetini bilemediğimiz yıllar oldu bence, çok küçüktük o zamanlarda. Mesela Avrupa Şampiyonası'nda 2. olduk. Finalde İspanya'ya yenildik ama ne olduğunun farkında bile değildik. Her şeyi geçtikten sonra daha iyi anlıyorsunuz.
A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak? Sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?
     Bence en büyük sorun futbolcuların yeteri kadar zaman alamaması ve bir anda gençleşme operasyonudur. Her şeyin zamanı var. Yavaş yavaş oluşsaydı belki bu kadar dibe vurmazdık. Bir de kendi fikrim Milli takımda hiç bir zaman adalet olmadı. ''Büyük takımdan olsun da taştan olsun'' zihniyeti haksızlığı da beraberinde getirdi ve sonuç ortada. Allah yardımcımız olsun. Milli takımda başarı için önce adalet sağlanmalı ve hak edene hakettiği milli forma verilmeli. Milli takım İstiklal Marşımızı bilmeyenlerin yuvası olmamalı kanaatimce.
Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?
     Ben teşekkür ederim,bu keyifli sohbette bana zaman ayırdığınız için. Sizlere de yayın hayatınızda başarılar.
          Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz. 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder