28 Temmuz 2013 Pazar

Röportaj: Hüseyin Yoğurtçu

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu tecrübeli futbolcu Hüseyin Yoğurtçu. Sol bek mevkinde görev alan Hüseyin, son 3 sezonda oynadığı kulüplerde Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdi. Şampiyon takımların şampiyon oyuncusu Hüseyin Yoğurtçu bu sezon talihsiz bir sakalık geçirdi ve futbolu bırakmak zorunda kaldı. Gelin yazarlarımızdan Hüseyin Karabacak'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Hüseyin. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

      Merhabalar. Açıkçası futbola ne zaman başladığımı çok iyi hatırlamıyorum ama ayaklarım yere bastığı günden itibaren o topun peşinden koştuğumu bilirim.Futbolcu olunmaz bence, futbolcu olarak doğulur.

Son 3 sezonda oynadığın takımlarda şampiyonluk yaşadın. Ben sana ''Şampiyon Takımların Şampiyon Oyuncusu'' diyorum. Bu şampiyonlukların bir sırrı var mı?

     Öncelikle bu söylemin için teşekkür ediyorum. Ben bu şampiyonlukları kısmet olarak nitelendiriyorum. Allah'ın bana verdiği bir lütuf olarak yorumluyorum. Benim için geç kalınmış başarılardı.

Birçok kez şampiyonluk yaşadın. Yaşadığın şampiyonluklarda senin için en önemlisi ve değerlisi hangisiydi?

     Her şampiyonluk değerlidir ama 2 sezon önce Kasımpaşa'ya transfer olmadan önce Adanaspor'la antrenmanlara çıkmıştım. Levent Eriş ile kavga edip ayrılmıştım ve transferin son günü Kasımpaşa ile anlaştım. Sezon sonunda da play off final maçında Adanaspor'u yenince, maç sonu Levent Eriş'in o halini görmek paha biçilemezdi.

Şampiyon olduktan sonra yaşanılan mutlulukları bize anlatır mısın?

     Şampiyon olmak müthiş bir duygu. Şampiyon olduktan sonra en keyifli şey yaz tatilindeki o büyük huzur. Koca sezonun yorgunluğunun mutlu sonla bitmesi kadar güzel bir duygu yoktur. Bir de bir yönetici veya hocanın, seni arayıp teşekkür ettikten sonra yeni sezon senle çalışmak istemeyeceğini söylemesini beklersin.

Futbolcu olmanda senin üzerinde katkısı olan kişiler kimler?

     İnegölspor'da çalıştığım tüm hocalarımın büyük katkısı vardır üzerimde. Onlara sizin aracılığınızla teşekkür etmek istyorum.

Oynadığın takımlarda yıldızının barıştığı ve ya barışmadığı taraftar grupları var mıdır?

      Boluspor'da oynadığım dönemde ''Yarenler'' beni hiç sevmedi, takımda olumsuz ne olsa benden bilirlerdi. Çok şükür Boluspor'dan ayrıldıktan sonra ben 3 takım çıkardım, onlar hala play-off oynayamadılar. Yıldızımın barıştığı taraftar grubu sorusuna tek kelime ile ''Şeytanlar'' derim. O ne müthiş bir atmosferdi, hiç bir zaman unutamam.

Sence bir sol bek oyuncusunda bulunması gereken özellikler nelerdir?

     Sol bek oyuncusunun en önemli özelliği hücum-savunma arası dengeyi kurmaktır. Ülkemizde bence iyi sol bek oyuncusu yok. Ben de iyi bir sol bek oyuncusu değilim. Benim hücuma katkım çok azdı ama savunma yönü olarak benden iyisi yoktu, iddia ederim.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin isimler?

      Ben kimseyi örnek alarak oynamadım. Bir de şöyle bir durum var. Son 2 sezon asıl verimli olduğum mevki stoper oynamaya başlamıştım. Bunu Metin Diyadin hocam keşfetti ve ben kendisinin çok büyük bir hoca olduğunu düşünüyorum. Tam stoperde görev alacakken futbol hayatım bitti. Stoper mevkisi için örnek alınacak futbolcu sayısı gerçekten fazla.

Kariyerinde unutamadığın maçın hangisi?

      2008 yılında Erciyesspor'da iken Atletico Madrid ile UEFA Kupası maçı oynamıştık. Vicente Calderon stadında oynadığımız maç, gerçekten çok heyecan verici bir yenilgiydi :)

Bu sene büyük sakatlıklarla boğuştun ve maalesef futbolu bırakmak zorunda kaldın. Tam olarak sakatlık nedenin nedir?

     Aşil tendomumu kopardım 2 kez. Zaten iki yıldır sakatlık kronik hale gelmişti. Ağrılarımdan dolayı bırakmak zorunda kalacaktım zaten ve çok sevdiğim mesleğimi bu sene bırakmak zorunda kaldım.

Futbolu bırakmak seni derinden üzmüş olmalı. Bu dönemde yanında kimler oldu. Bu üzüntü durumunu aşabildin mi?

Muhteşem dostlarım, ailem ve tabi ki eşim hiçbir zaman yanımdan ayrılmadılar. Futbol camiasından da bir elin parmaklarını geçmeyecek dostlar var elbet. Şu an çok iyiyim, güzel bir hayatım ve işim var. Stressiz hayat tam bana göreymiş.

Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun? Geleceğe dair planların neler?

      Futboldan kopamıyorum. Şu an bir amatör takım alıp onunla ilgileniyorum. Bir taraftan ticaretle de uğraşıyorum. Piyasada bu kadar kötü hoca varken gelecek yıllarda ben de hocalık yaparım diye düşünüyorum.

Bizim aracılığımızla hayranlarına, sevenlerine söylemek istediğin bir şey var mı?

     Kısa bir süre sonra benim hakkımda; bir dönem bizim takımımızda oynamıştı diye anılıp unutulacağımı biliyorum. Futbolseverlere bir mesajım olacak, ne olursa olsun futbolcu arkadaşlarıma küfür etmeyin.

TransferMerkez.com sitemizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir yer var mı?

     Sitenizi Twitter üzerinden takip ediyorum. Özellikle röportajlarınızı keyifle okuyorum.

Bu keyifli sohbet için teşekkürler Hüseyin. Bundan sonraki hayatında başarılar.

     Beni unutmadığınız için ben teşekkür ederim. Sizlere de iyi çalışmalar dilerim.

Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder