17 Temmuz 2013 Çarşamba

Röportaj: Koray Çölgeçen

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Kayserispor, Göztepe, Bucaspor, Adanaspor gibi  bir çok takımda oynadığı başarılı futbolla dikkat çeken yaşayan tecrübeli savunma oyuncusu Koray Çölgeçen. Geçen sezon Balıkesirspor'la şampiyonluk sevinci yaşayan Koray Çölgeçen ile Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım..

Merhabalar Koray Çölgecen, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

     Merhabalar, her çocuk gibi mahallede oynayarak başladım. 5 yaşında elimde top sokaktan eve gelmiyordum. Mahalledeki abilerim babamla konuştular bi kulübe yazdır diye babam okulumdan uzak kalırım diye istemiyordu ama çok ağladım ve 10 yaşında Göztepe altyapısında futbol hayatım başladı.

Altyapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Altyapıda yükselmemde Yüksel Can ve Mesut Akkuş'un önemli katkıları oldu diyebilirim.
Ümit Kayıhan ilk kez beni Göztepe Süper Lig'de yer alırken oynatmıştı .16 yaşındaydım, Trabzonspor'a karşı oynamıştım .Eskişehir'deki Servet Çetin ile yanyana oynamıştık ve bu zorlu maçı kazanmıştık. Benim için önemli bir maçtı, ilk profosyonel maçım ve 16 yaşımdayım. Ayrıca Kayserispor'da çalıştığımTolunay Kafkas önemli bir hoca benim için, orada yüksek performans göstermemdeki en büyük nedendir.

Koray Çölgeçen'i yıllardır zevkle izlediğimiz bir isimsin. Koray Çölgecen'in kendinde beğendiği özelliği ve geliştirmesi gerektiğini düşündüğü zayıf yönleri neler?

     Sakatlıklar yüzünden hedeflediğim yerlere gelemediğimi düşünüyorum ama her oynadığım takımda hırsımla ve fizik gücümle defansta başarılı işler yaptığımı düşünüyorum. Beğendiğim ve geliştirmem gereken özelliklerimi hocalarım karar vermesi daha doğru olacaktır. Ben her zaman en iyisini yapmaya çalışırım, son dakikaya kadar sahaya yüreğimi koyarım.

Kariyerin boyunca defansta en iyi anlaştığın, kendini güvende hissetiğin partnerin hangisiydi sence?


     Ankaragücü'nde oynarken Çek Jan Rajnoch ile çok iyi bir ikili olmuştuk. Ayrıca Kayserispor'da defans dörtlümüz çok iyidi. Ali Turan, Aydın Toscalı, ben ve Paraguaylı Toledo dörtlüsü olarak çok az gol yemiştik. Kayserispor'da Türkiye Kupasını kazanmamızda defans dörtlüsünün payı büyüktü. Ayrıca bu sene Balıkesirspor'da Rıza Efendioğlu ile çok uyumluyduk.

Kariyerin boyunca 170 maça çıkmış bir isimsin. Süper Lig, PTT 1. Lig ve alt liglerde kendinikanıtlamış başarılı bir oyuncusun. Karşılıklı oynamakta zorlandığın futbolcular kimlerdi?

     Arjantinli Cangelenin iyi olduğu dönemlerde onla oynamak çok zordu, ben iyi motive olursam kimseden çekinmem ama ligimizde çok kaliteli forvetler bulunmakta. Ayrıca Umut Bulut savunmaları çok zorluyor onla karşılıklı oynaerken sıkıntılı anlar yaşıyabiliyorsunuz. Uzun ve güçlü oyuncularla oynarken sıkıntı yaşamıyorum. Mesela Arizza Makakula ve Ersen Martin tarzı oyuncularla oynamak kendi adıma çok zevkli oluyor.

Koray Çölgecen, geleceğin hakkında neler diyebilirsin? Görüştüğün takımlar var mı?


     Şu anda PTT 1. Lig ve 2. Lig'te şampiyonluğa oynayan takımlardan transfer etmek isteyenler var ama bonservisim Adanaspor'da. Adanaspor ile görüşme halindeler inşallah benim için en hayırlı olan takıma giderim ve bu sene Balıkesirspor'da olduğu gibi tekrar şampiyonluk yaşamak isterim. Ayrıca 1 ay önce evlendim yeni bir hayat kurdum eşim Eda'yı çok seviyorum ve bunun futbol hayatımı olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.

Kısa bir süre içinde Balıkesirspor taraftarında özel bir yere sahip oldun. Bu sezon Balıkesirspor da kalmamanın nedenlerini öğrenebilir miyiz?

     Ben takımda kalmayı çok istedim, ben de taraftarlara onlarda bana çok alışmıştı. Şampiyon olduk ve yönetim kalman için uğraşacağız dedi ve Balıkesir'den ayrıldım ama Adanaspor ile görüşmelerden bir sonuç alınamamış. Kısacası nedeni bonservis bedelimin olması. Balıkesirspor'un yeri bende her zaman ayrı olacaktır.

Adanaspor'dan Balıkesirspor'a transferin nasıl gerçekleşti? Transferin arka yüzünü okuyucularımıza aktarır mısın?

     Adanaspor'da 1 kez bile şans almadan kadro dışı kaldım. Nedenini bilmediğimiz bir şekilde ben, Emre Toraman ve Metin Akan kadro dışı bırakıldık. Devre arası oynayacağım bir takıma gitmeliydim. PTT 1. Lig'den de teklifler vardı ama şampiyonluğa oynadığı için Balıkesirspor’u tercih ettim. Şu a zamanında çok doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum, şampiyon olmak bana çok iyi geldi.

Şu ana kadar bir çok takımda oynadın ve çoğu taraftarı ateşli kulüplerdi. Balıkesirspor taraftarı hakkında düşüncelerini aktarır mısın?

     Çok seviyorum onları, onların da beni çok sevdiğini ve hiç unutmayacağını biliyorum. İnşallah bir gün tekrar buluşuruz.

Türk Futbolunun yetişdirdiği önemli defans oyuncularından birisin. Milli takım kategorilerinde 101 kez forma giymiş bir oyuncusun. Milli takım yılların hakkında neler diyebilirsin? Milli takım formasını taşımak nasıl bir duygu, milli takım yıllarından güzel anılarını bizlere anlatabilir misin ?

     101 kez genç milli takımlarda oynadım. Şu an Galatasaray'da futbol hayatına devam eden Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Ergün Teber gibi isimlerin 7 sene kaptanlığını yaptım. Milli takım formasını büyüklüğünü tartışmamıza bile gerek yok. Balkan Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik gibi başarılar yaşadık, bunlar hep güzel anılardı. Milli takımda oynamak herkese nasip olmaz, Allaha şükrediyorumki 7 sene kaptanlık yaptım ve milli formamızı aslanlar gibi taşıdım. Genç milli takım kaptanlığımda Gündüz Tekin Onay ve Serpil Hamdi Tüzün'ün çok büyük katkıları vardı.


Koray Çölgecen, kariyerin boyunca başarılı işlere imza attın. Büyük takımlara transferin daha önce hiç gündeme geldi mi?

     8 tane ameliyat oldum ve bunlar çok büyük ameliyatlar oldu. 2 kez ön çapraz bağım koptu, bel fıtığı ameliyatı oldum, ayrıca ayak bileğimden kıkırdak ameliyatı oldum. 3 büyüklere transferde adım geçtiğinde bu sakatlıkları yaşadığım için hedeflediğim yerlere gelemedim. Çok daha üst seviyede oynayabilecek kapasitemin olduğuna inanıyorum ama bazı şeyler kader. Allaha şükretmek lazım hiçbir şey bitmiş değil daha 28 yaşındayım daha çok çalışıp daha çok mücadele edeceğim. Futboldaki haksızlıklara ve kötü insanlara verebileceğim tek cevap yeri futbol sahası. Kuvvetli olmam için hep iyi oynamalıyım. Hep güçlü olmalıyım ki kötü insanlarla mücadele edebileyim.

Kariyerinde 8 takımda futbol oynamışsın. Fazla takımda oynamanın avantajları ve dezavantajlarını bizlere anlatır mısın?

     Şartlar bunu gerektirdi. Mesela çok iyi bi sezon geçiriyorsun fakat yönetim değişimi ve hoca değişimi futbolcuyu etkiliyor, senin takımda olmanı istemiyor. Malesef bu sistem değişmedikçe futbolcular bir eşya ve ya da mal gibi göründükçe belirli bir istikrar yakalanmıyor. Başarılı olup olmaman değil, kişisel menfaatler için insanların hayatlarıyla oynayabiliyorlar. Türkiye'de bütün oyuncuların sıkıntısı bu bana kalırsa.

Hem PTT 1. Lig'de hem de Süper Lig takımlarında forma giymiş bir isimsin. Ligler arasında sence ne gibi farklılıklar bulunmakta?

     Süper Lig'de daha zeki ve yetenekli oyuncular var. Aslında bakarsan alt liglerde mücadele daha fazla ama inan aradaki farklar çok fazla değil ama küçük ayrıntılar bazen hayatta nerede duracağını belirler. Önemli olan nerede olursan ol, hangi takımda oynarsan oyna o takım için tüm gücünle mücadele etmen. Yani yürekten oynamak, kazandığın paranın hakkını vermek gerekir.

PTT 1. Lig'den ve Süper Lig'den en çok beğendiğin, kalite olarak bu ligin üstünde oyuncular olduğunu düşündüğün isimler kimler?

     Emre Belözoğlu'nun çok üst seviyede bir futbolcu olduğunu düşünüyorum.Ayrıca Manisaspor'daki Hikmet Bali gelecekte Türk milli takımının stoperi olacağına inanıyorum. Çok kaliteli bir oyuncu, zamana ihtiyacı var. Biraz daha tecrübe kazanması lazım.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkürler, sizlere iyi çalışmalar.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

3 yorum:

  1. adamın kralı koray çölgeçen. balkes taraftarı seni unutmadı, unutmayacak da. senin de dediğin gibi inşallah bir gün tekrar buluşuruz. hatta transfer dönemi bitene kadar tekrar balkes forması giymeni dört gözle bekliyoruz. çıkmadık candan umut kesilmez.

    YanıtlaSil
  2. Koray'ı çok seviyoruz adamın dibi inşallah tekrar BALIKESİRSPOR'umuzda forma giyer.10KolikleR taraftar grubu olarak seni çok özledik Koray!!!

    YanıtlaSil
  3. koray kardeşim hakkın ödenmez.seviyoruz seni. inşallah tekrardan balkes ile yolunuz kesişir ve bir daha görüşmek nasip olur.

    YanıtlaSil