16 Temmuz 2013 Salı

Röportaj: Murat Akın (Kayseri Erciyesspor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu ''Şampiyonlukların Adamı'' Murat Akın. Murat, PTT 1. Lig'de oynadığı 4 sezonun 4'ünde de Süper Lig sevinci yaşadı. (2009 ve 2012 Kasımpaşa, 2011 Orduspor, 2013 Konyaspor). Konyaspor'la Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Murat, Süper Lig'in bir başka ekibi Kayseri Erciyesspor'a transfer oldu. Başarılı orta saha oyuncusu 26 yaşında. Yazarlarımızdan Hüseyin Karabacak'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım..

Merhabalar Murat. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

     Merhabalar. Ben 6 yaşındayken Belçika'nın KSK Beveren takımının alt yapısında futbol oynamaya başladım ve daha sonra A takıma kadar çıkmayı başardım.

Bu sene Torku Konyaspor  ile Süper Lig'e çıkma sevinci yaşadın. Bu şampiyonluk nasıldı? Şampiyonluk sürecini, sonrasında yaşanılan mutlulukları bize anlatır mısın?

     Ben Konyaspor'a devre arası katıldım. Ben geldiğimde Konyaspor'da şampiyonluk çok zor gözükse de ben Süper Lig'e çıkacağımıza inanmıştım. Takım olarak inandık, çok zor süreçler geçirdik ama mutlu sona ulaştık. Şampiyonluk sevinci dışardan gözüktüğü gibi olmuyor aslında, 1-2 gün sonra her şey normale dönüyor. Şampiyonlukları tam olarak yaşatmıyorlar bizlere. Başka şeylerle uğraşıyorsun, tutulmayan sözler falan derken şampiyonluk unutuluyor.

Torku Konyaspor'u şampiyon yaptıktan sonra Süper Lig'in bir başka yeni takımı Kayseri Erciyesspor'la anlaştın. Transfer nasıl gerçekleşti?

     Ben devre arası Konyaspor'a imza atarken 1.5 senelik imza atmıştım ama ''Süper Lig'e çıkarsak serbest kalırım.'' maddesi ekledik sözleşmeye. O maddeyi kullanarak serbest kaldım ve Erciyesspor ile anlaştım.

Bazı gazetelerde senin Konya'ya uyum sağlayamadığın ve Konya'yı sevmediğin için Konyaspor'la yollarını ayırdığın yönde haberler çıktı. Bu haberlere açıklık getirir misin?

     Bu tür haberler kesinlikle doğru değil. Ben hem takımıma hem de Konya'ya uyum sağlamıştım, çok seviyordum Konya'yı. Lig bittikten sonra görüştük, anlaşamadık. Ayrılmak istediğimi belirttim ve serbest kalma maddemi kullandım.

 Geleceğe dair beklentilerin ve hedeflerin neler?

     Yeni sezonda Süper Lig'de forma giyeceğim. Kısa vadeli hedefim bu sene hem takımımızla hem kendi sergilediğim performansla lige damga vurmak. İnşallah bu hedefimi gerçekleştireceğim.

Artık sana ''Şampiyonlukların adamı'' desek yeridir. Ligdeki normal maçlara oranla play-offlarda müthiş bir oyun sergiliyorsun. 1. Lig'de oynadığın 4 sezonda da Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdin. Bu başarının sırrı nedir? Play-offlarda şanslı olduğunu düşünüyor musun? Play-offlara daha farklı bir motivasyonla çıkmanın nedeni nedir?

     Bu başarının sırrı öncelikle hep inanmak ve güvenmek. Play-offlarda tabiki şanslı olduğumu düşünüyorum, rakip takımdan bile ''sen varken nasıl kazanalım'' diyenler oldu. Ama Allah nasip ediyor işin aslı. Play off maçlarında daha iyi oynadığım doğrudur. Bence bunun nedeni de hata yapmaktan korkmamam ve sorumluk almam. Bu da belki bu maçlarda bana büyük avantaj sağlıyor.

Futbolcu olmanda senin üzerinde katkısı olan kişiler kimler?

     Babamın katkısı çok büyüktür. Küçüklüğümde hiç bir idmanımı ve maçımı kaçırmadı. Hala çoğu maçıma gelir. Ayrıca altyapıdaki hocalarım ve profesyonel takımdaki hocalarımın üstümdeki emeği büyüktür.

Gurbetçi bir futbolcusun ve seni ilk defa Kasımpaşa formasıyla gördük. Türkiye'ye ilk geldiğinde uyum sorunu yaşadın mı?

     Her futbolcu yaşar illa ki. Ama ben fazla yaşamadım. Kasımpaşa'ya geldiğimde Uğur hocanın bana yardımcı olması, takımda yer vermesi uyum sorunu yaşamamı engelledi.

Gurbetçi futbolcu olmanın artıları ve eksileri neler sence?

     Artıları benim için yabancı dil bilmek ve yabancılarla anlaşabilmek. 5 tane dil bilince çoğu takım arkadaşımla anlaşabiliyorum. Eksisi ise doğduğun ülkede yabancı, memleketin Türkiye'de gurbetçi oluyorsun.

Yaşadığın şampiyonluklarda senin için en önemlisi ve değerlisi hangisiydi?

     Tabi ki her şampiyonluk özeldir ve kendine göre değerleri vardır ama benim için Orduspor'la yaşadığım şampiyonluk bir ayrıdır. Şampiyon olduktan bir gün sonra oğlumun dünyaya gelmesi belki de bu şampiyonluğun bendeki yerinin ayrı olmasının sebebidir. Ama şunu da belirteyim, şampiyonluk gerçekten muhteşem bir duygu.

Kamp süreciniz nasıl geçiyor? Takım olarak bu sezon ki hedefiniz nedir?


     Kamp şu ana kadar oldukça verimli ve güzel geçiyor. Takımda arkadaşlık çok güzel. Hedefimiz bu sene herkese göze hoş gelen futbol seyretmek. İlk 10 takım içerisinde olmak ve düşme potasından uzakta bulunmak istiyoruz.

Kayseri Erciyesspor'da taraftardan beklentilerin neler? Onlara bizim aracılığımızla iletmek istediğin bir şey var mı?

     Taraftarlarımızdan beklentimiz bizlere sürekli destekte bulunsunlar. Biz de onları mutlu edecek sonuçlar almak istiyoruz.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin ve örnek aldığın futbolcular kimler?

     Emre Belözoğlu'nu çok beğeniyorum ve çok özel bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Örnek aldığım isim Emre Belözoğlu. Ayrıca Selçuk İnan, Pirlo ve Juninho beğendiğim isimler.

Kendinde beğendiğin yönler nelerdir?

     Oyunu iki yönlü oynayabilmem, hata yapmaktan korkmamam ve sorumluluk almam.

Kendinde zayıf gördüğün özellikler nelerdir?


     Hata yapmaktan korkmadığım için  top kaptırdığımda zorlanmam ve kötü gözükmem. Bazen saç baş yoldurduğumu düşünüyorum.

Sence bir orta saha oyuncusunda bulunması gereken özellikler nelerdir?

     En önemli özellik bence oyunu iki yönlü oynayabilmek. Bir başka seçenek ise bir yönünü o kadar iyi oynayacaksın ki diğer yönünü kapatsın. Ayrıca aklını kullanarak oynaması lazım orta saha oyuncusunun.

Türkiye'de ya da yurtdışında taraftarı olduğun, ileride formasını giymek istediğin bir takım var mı?

     Ben Roma taraftarıyım. Küçüklüğümden beri dikkatle takip ettiğim takım Roma'dır.

Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

     Boş vakitlerimi eşim ve çocuklarımla geçiriyorum. Onlarla zaman geçirdiğimde kendimi inanılmaz mutlu ve huzurlu hissediyorum. Ayrıca kitap okumayı, bağlama çalmayı ve playstation oynamayı çok seviyorum.

Senin kariyerinde unutamadığın maçın hangisi?

Aslında unutamadığım 4 final maçı var benim. Ligdeki normal maçlara çıkmadan önce 4 final maçını düşünür kendimi öyle motive ederim.

TransferMerkez.com sitemizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir yer var mı?

     Çok keyifle takip ediyorum. Güncel haberler vermeniz ve alt liglerle ilgilenmeniz bence çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Bu keyifli sohbet için teşekkürler Murat, sana futbol hayatında başarılar dileriz.

     Bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkürler, sizlere iyi çalışmalar.
Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Son bikaç maçın olmasa tam fiyasko idin bu sene. Neydi o şutlar öyle.

    YanıtlaSil