4 Temmuz 2013 Perşembe

Röportaj: Zafer Özden (Kahramanmaraşspor)

    Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Kahramanmaraşspor'un başarılı oyuncusu ve kaptanı Zafer Özden. Yazarımız Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli sohbete geçelim isterseniz..
   
Merhaba Zafer Özden, bize futbola başlama öykünden kısaca bahsedebilir misin?

     Merhabalar. Her çocuk gibi sokakta futbol oynarken mahallemizde oturan ve o zamanlar Göztepe'de oynayan bir futbolcu abimizin sayesinde futbola başladım.

Altyapılardan PTT 1. Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Hayatım boyunca hiçbir hocayla ters düşmedim. Ama buradan Yüksel Can, Fethi Çokkeser, Adnan Özbağcı ve Bayram Toysal hocama teşekkürlerimi sunarım.

Bu sene Kahramanmaraşspor'la şampiyonluk yaşadın. Bu yorucu sezonu bizlere anlatır mısın?

     Lige başlarken acabalarımız vardı. Çoğu arkadaşımız 2. Lig'de oynamamıştı. Ama güvenimiz tamdı onlara ve avantajlarımız vardı. İyi arkadaşlar kazanmıştık. Hedef takım değildik ve üzerimizde baskı yoktu. Bu nedenle lige rahat başladık. Hocası, yönetimi; taraftarı, futbolcusu ve personeliyle iyi bir ekip hatta tam bir aile olduk. Başarı da bunula birlikte geldi.

Kariyerin boyunca karşılıklı oynadığın seni zorlayan bir isim oldu mu?

     Çok iyi futbolcularla oynadım ama hiçbiriyle zorluk yaşamadım ama Göztepe'de oynarken Bursa Nilüferspor'da oynayan Volkan Şen biraz zorlamıştı, onu söyleyebilirim.

Kahramanmaraşspor'un kaptanı olarak biliyoruz Zafer Özden'i. Kaptanlığın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

    Göztepe'de, Altınordu'da ve Kahramanmaraşspor'da kaptanlık yaptım. Dezavantajın; kendi sıkıntın olsa bile belli edemiyorsun. Öncelikle arkadaşlarının sorunları çözülmeli. Ayrıca kötü gidişatta alınan sorumluluk diyebilirim. Kaptanlığı avantaj olarak hiç değerlendirmedim.

Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın isimler kimler?

     Selçuk İnan'ı çok beğeniyorum.

Avrupa'da veya Türkiye'de taraftarı olduğun ilerde formasını giymek istediğin bir takım var mı?

     Tabiki hayalim tuttuğum takım: Galatasaray.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler? Kahramanmaraş'ta zamanını nasıl geçiriyorsun, hobilerin nelerdir?

     Bütün arkadaşlarımla aram iyidir. Kiminin kardeşi kimin abisi kiminin arkadaşıyım. Ayırt etmeden hepsini seviyorum. Maraş'ta hep beraber vakit geçiriyoruz bazen Antep'e gidiyoruz.

Kariyerinde bundan sonraki hedeflerin nelerdir?


     Her ligi tanımak ve kendine hedef koyan her takımda gücümün yettiğince oynamak istiyorum. Kulübümle bir mucizeyi yaşayıp bu sene de hedefe varmak ama bunları yaparken iyi bir futbolcudan öte iyi bir insan olarak anılmak istiyorum.

Alt liglerde futbolcuya yaş sınırı bulunmakta bu uygulama hakkında neler diyebilirsin?

     Alt liglerde futbolcuya yaş sınırı uygulamak saçmalık. Abilerime kardeşlerime yazık günah. Hiç düşünülmeden kaldırılması lazım. 3. Lig ve alt liglerde kaliteyi arttırmak istiyorsak bu tür gereksiz yasakların kalkması lazım.

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak, sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

     Bence yabancı kontenjanının düşürülmesi ve 3. Lig'deki bu yaş sınırı adaletsizliğin kalkması lazım. Bunun yanında 3.ligde yaş sınırı uygulanıyorsa milli takıma da 3. Lig'den oyuncu almaları lazım. Sadece 3-4 takımdan oyuncu alıp alt liglere yaş sınırı koymak çok saçma.

Bize zaman ayırdığın için teşekkürler Zafer, senin eklemek istediğin bir şey var mı?

     Bana bu fırsatı verdiğiniz için ben teşekkür ediyorum, iyi yayınlar.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

2 yorum:

  1. büyük kaptan bizi şampiyon yaptın, inş yine şampiyon olcaz bekle bizi süper lig!!

    YanıtlaSil
  2. KAPTANNNNNNNNNN BÜYÜKSÜNNNNNNNNNNNNNNNNN

    YanıtlaSil