4 Temmuz 2013 Perşembe

Scout Raporu: Mahmoud Abdelmonem Kahraba

      Mısır futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en önemli yıldız adaylarından olan Kahraba, Mısır Ligi'nin ENPPİ takımında futbol hayatına devam ediyor. Kahraba 13.04.1994 doğumlu ve orta sahada daha çok ofansif görevde oynuyor. Genellikle sağ ayağını kullanan Kahraba, sol ayağını da gerektiğinde olumlu bir şekilde kullanabiliyor.

     Kahraba U20 Afrika Kupası'nda kadar pek tanınmayan bir oyuncuyken bu turnuvada attığı harika kafa golleriyle turnuvada göklerin hakimi havasıyla taraftarların gönlünde taht kurmayı başardı. İlk olarak ismini bu turnuvada duyduğum Kahraba'yı çok merak etmiştim ve U20 Dünya Kupasının bizim ülkemizde düzenlenmesini fırsat bilerek bir nevi şansıma Mısır'ın Antalya'ya gelmesi ile kendisini izleme ve gözlemle şansına eriştim.

     Mısır takım olarak turnuvada başarılı olmayı amaçlarken özellikle turnuvada gruptan çıkamayıp elenmeleri üzerine bireysel olarak oyuncularından beklenen beklenti karşılanmadı. Bence Mısır'ın en büyük sorunun takım olmaktan uzak olmaları. Özellikle maç içinde konsantrasyon kopuklukları nedeniyle öne geçtikleri karşılaşmaları kaybetmek zorunda kaldılar. Kahraba'nın performansına ışık tutmak için takımsal düzene az da değinmeliydim diye düşünüyorum.

     Kahraba turnuvanın ilk maçında Şili karşısında sürekli arayan topsuz alanda zekasını konuşturarak önemli koşular ve boşlukları doldurmaya çalıştı. Duran toplarda ise hava hakimiyetini kullanmak istese de yapılan ortaların kalitesizliği ve anlık hatalar nedeniyle başarıya ulaşamadı. Kahraba'nın orta alanda özellikle ofansif görevi üstlenmeye çalışsa da takım arkadaşları ve maç içindeki hatalı tercihler ile beklentilerimin biraz uzağında kaldı. Kahraba ofansif orta saha olarak oynasa da sağ ve sol kanatta oynayarak maç içinde pozisyon değiştirip rakip savunmaya zor anlar yaşatmaya çalıştı. Hücumsal özellikleri bir tarafa savunmada takım arkadaşlarına çok fazla yardımı dokundu. Özellikle pozisyon ve pas takibi ise üst düzeydeydi. Turnuvanın ilerleyen günlerinde adaptasyon sorununu atlatan Kahraba performansını yükseltmeye çalıştı. Maç içindeki en dikkat çekici özellikle yere sağlam basmasıydı. Top hakimiyeti, pasları, pozisyon takibi ve fiziksel mücadeleden kaçmayışı göz dolduruyordu. Duran toplarda istenilen etkiyi gösteremese de özellikle mevkisine göre yeterli bir hıza ve top sürme kalitesine sahip. Topsuz alanda sürekli koşular ile rakip savunmasına zor anlar yaşatmayı başardı. Saha içinde uzun toplar ile bana ne kadar kaliteli bir saha görüşüne sahip olduğunu gösterdi.

     Bilek ve ayaklarının da uyum içinde olduğunu gözlemlediğim Kahraba saha da ne yapacağına birkaç saniye önceden karar veren ve bu doğrultuda ayak ve bileklerine hakim bir oyuncu görünümü verdi. Bu turnuvada çok fazla dikkatleri çekemese de çıplak gözle izlerken gerçekten yüksek potansiyele sahip olduğunu gösterdi. Kahraba stil olarak topla oynamayı ve topla ilerlemeyi seven bir oyuncu. Uzun boylu olmasından ötür çok çevik ve atletik değil. Daha çok fiziki mücadelelere girerek savaşmayı tercih eden Kahraba günümüz orta sahaların sahip olması gereken yeteneklere sahip. Özellikle çok keskin pas attığı söylenemese de dar alanda takım arkadaşlarını topla buluşturmayı başarabiliyor. Forvette oynayabilse de en çok dikkatimi çeken özelliği sol kanattan içeri doğru girme girişiminin fazla olmasıydı. Kahraba geçen sezon takımında 16 maçta oynayıp 1 gol atmayı başarırken Milli takım kariyerinde ise 16 maçta 6 gol 2 asist yapmayı başardı.

     Kahraba'nın daha iyi antrenörlerin elinde daha da kaliteli bir oyuncu olacağına inancım tam. Belki ülkemizin takımları Avrupa'dan genç oyuncu almakta zorlanıyor olsa da bize bu kadar yakın olan Mısır'lı bu genç yeteneği değerlendirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.Turnuvaya ne kadar da ilgisiz olsak da umarım kulüp takımlarımız da taraftarlar kadar ilgisiz kalmamışlardır. Saygılar.. 

Yazar: Serdar SOYLU
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder