26 Ağustos 2013 Pazartesi

Bursaspor kendini buluyor..

Vojvodina hüsranı ve Eskişehirspor yenilgisinin ardından yerden yere vurduğumuz Bursaspor, bugün bizleri şaşırttı. Derin ve potansiyelli kadrosuyla maç öncesi favori gösterilen Galatasaray karşısında 3 puanı kaçıran taraf Bursaspor oldu.

     Daum'un ilk onbir tercihini gördüğümüzde, temel düşüncenin başlangıçta oyunu kontrolde tutmak ve teknik kalitesi yüksek rakibe rahat oyun alanı bırakmamak olduğunu fark ettik. Maçın başlangıcıyla birlikte oyunun her bölgesinde rakibe basan, topu kaybettiğinde ise topun arkasına geçen, önceki maçlardan son derece farklı, istekli ve mücadele eden bir takım vardı sahada. Rakip Galatasaray’da orta saha oyuncuları topu ayaklarına aldığı andan itibaren Burak Yılmaz'ın defans arasına yaptığı koşularda topu bu oyuncuyla buluşturma düşüncesindeydiler. Golü de böyle buldular. 

     Kötü performansları ile eleştirilen Frey, Civelli ve Taiwo maçı neredeyse "sıfır" hatayla tamamlayarak takıma alıştıkça daha çok katkı yapacaklarını gösterdi. Yalnız Taiwo'nun 2 pozisyonda ofsayfı bozan adam olması takımına zor anlar yaşattı. Bursaspor'da transfer şart, özellikle ön libero, sol ve sağ kanada. Nokta atışı transferlerle donanmış bir Bursaspor olsaydı o baskılar mutlaka daha fazla sonuç verebilirdi. Umarıım yönetim yakın zamanda transfer işini çözer.

     Batalla & Belluschi 
mükemmel saha içi ikili oluyorlar. Belluschi olmadan, Batalla olmuyor. Belluschi yokken herkes yerini almaya çalışıyor ama kimse onun gibi olamıyor, Belluschi yokken top almak için geriye gelen Batalla da hücumdaki etkinliğini kaybediyor.


     Gecenin en mutlusu herhalde Enes Ünal'dır. Dün akşam attığı golle Batuhan Karadeniz'in rekorunu kırarak Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu olmayı başararak hayatı boyunca aklından çıkmayacak bir an yaşadı. Maçın en kötüsü ise hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'ydu. 

Yazar: Sefa ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder