14 Ağustos 2013 Çarşamba

İnceleme: Adana Demirspor 2013-14

     Yıllardır peşinden koşan on binlerce taraftarına 2. Lig'de acıyı ve hüznü yaşatan Adana Demirspor, bundan 2 yıl önce şampiyonluğu kazandı. Aslında o sezon da lige çok iyi başlayamamıştı Adana Demirspor. 3 teknik direktörden (Ali Güneş, Durmuş Ali Çolak ve Arman Bozkaya) sonra ligin son 6 maçı için takımı şampiyon yapan hoca olan "İmparator" lakaplı Ercan Albay takımın başına getirilmişti. Takım hocanın gelmesiyle ayrı bir havaya büründü ve 6 maçta 5 galibiyet 1 mağlubiyetle ligi 3. sırada bitirip play-off oynamaya hak kazandı. Play-offlarda da finalde Fethiyespor'u maglup eden Mavi Şimşekler, 10 yıl süren şampiyonluk özlemine 2011-2012 sezonunda son verdiler.

     PTT 1. Lig'in ilk sezonu hiç de istenildiği gibi başlamadı takım için, şampiyonluğu getiren Ercan Albay ile yollar ayrıldı. Takımın başına getirilen Güvenç Kurtar, sezonun ilk maçı olan Boluspor maçından 1 gün önce aniden istifa etti. Neler olup bittiği anlaşılmadan yeni hoca Osman Özdemir ile anlaşıldı. İlk 4 maçta 2 puan alabilen takım, Türkiye Kupası'nda Çorum Belediyespor'a elenmesi ve 5. haftada Erciyesspor karşısında alınan 5-1'lik mağlubiyetten sonra Osman hoca ile yollar ayrıldı. 6. Hafta takımın başına bu kez Mustafa Uğur getirildi. İlk maçında Adanaspor karşısında alınan 4-2'lik galibiyet ve ardından gelen 5 maçta 5 galibiyet serisiyle birlikte takım alt sıralardan bir anda kurtuldu. 6 haftada 3 teknik direktör değiştiren takım sezonu Mustafa Hoca ile başarılı bir şekilde bitirdi ve play-off oynamaya hak kazandı. Play-offta Manisaspor'la karşılaşan Adana Demirspor, kendi sahasında 0-2 kaybettikten sonra deplasmanda 1-1 berabere kalarak elendi. Adana Demirspor sezon sonunda mutlu sona ulaşamasa da, PTT 1. Lig'deki ilk sezonunda play off oynaması başarılı bir sezon olarak kabul edilmelidir bence.

Yönetim ve Teknik Kadro
     Adana Demirspor bu sezona idari ve teknik bakımdan yenilenerek başlıyor. Geçen yılki teknik direktör, yönetim ve futbolcular baştan aşağı değişti. Başkanlık koltuğuna bu yıl 4. kez Mustafa Tuncel oturdu, hedef "PTT 1. Lig Şampiyonluğu" olarak belirlendi. Takımın başına Karabükspor ile şampiyonluk yaşayan tecrübeli hoca Yücel İldiz'i getirerek önemli bir iş yaptı.Bu ligi bilen Yücel İldiz şampiyonluk yolunda yapılan en doğru hamlelerden bir tanesidir bence.

TRANSFERLER
     Şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan Adana Demirspor transferin en hareketli takımlarından biriydi. Şu ana kadar toplar 14 oyuncu transfer edildi. İsterseniz bu oyunculara kısa kısa göz atalım.

Mesut Saray: Adana Demirspor ilk dış transferini TKİ Linyitspor'dan 25 yaşındaki sol kanat oyuncusu Mesut Saray'ı alarak gerçekleştirdi. Geçen Linyitspor takımının sivrilen oyuncularından birisi olan Mesut, çıktığı 31 maçta 4 gol atarken, bu gollerin 2 tanesini Adana Demirspor ağlarına gönderdi.

Dorge Kouemaha Rostand: Kariyerinde Almanya'nın Diusburg (35 maçta 15 gol), Belçika'nın Club Brugge (2 sezonda toplamda 28 gol), Kaiserslautern, Eintracht Frankfurt takımlarında da oynayan 30 yaşındaki forvet oyuncusu Bu sezon Juninho ile birlikte takımın gol silahı olacak. Geçen sezonun 2. yarısında kiralık olarak Gaziantepspor forması giyen futbolcu, Süper Lig'de çıktığı 15 maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.

Efe İnanç: Geçen sezon İstanbul BŞB formasıyla 20 maça çıkan tecrübeli futbolcu bu sezon Adana Demirspor'da kaptanlık yapacak. 9 yıl İBB forması giyen 33 yaşındaki futbolcu yeni sezonda takıma abilik yapacak gibi görünüyor.

Yusuf Akyel: Galatasaray ve Fenerbahçe altyapılarında futbol oynayan 22 yaşındaki oyuncu geçen sezon 2. Lig ekiplerinden Anadolu Selçukluspor forması giydi. Burada 29 maçta 9 gollük bir performans sergileyen futbolcunun yeni sezonda orta sahanın değişilmez oyuncuları arasında yer alması bekleniyor.

Mehmet Eren Boyraz: Adana Demirspor'un Süper Ligden aldığı başka bir oyuncu da Mehmet Eren. Kariyerinde daha önce Erciyesspor, Eskişehirspor ve Kayserispor'da oynayan futbolcu, geçen sezonu Antalyaspor'da geçirdi. 31 yaşındaki orta saha oyuncusu 9 tanesi kupada olmak üzere geçen yıl 20 maçta görev aldı.

Raşit Sevindir: Adana Demirspor'un şampiyon olan kadrosunun değişilmez oyuncularından birisi olan Raşit  1 yıllık aranın ardından tekrar takıma döndü. Geçen sezon 2. Lig'de Turgutluspor'da takım kaptanlığı yapan oyuncu burada 26 maçta 8 gol atmıştı.

Gökay İravul: Bonservisi Fenerbahçe'de olan Gökay, geçen yıl Manisaspor'un play off finali oynamasında pay sahibi oldu. Bu yıl da bir çok takımın peşinden koştuğu futbolcuyu Adana Demirspor elini çabuk tutarak renklerine bağladı. 1992 doğumlu futbolcu Ümit Milli takımda da oynuyor.

Yiğitcan Erdoğan: Son 2 sezondur Şanlıurfaspor defansında görev yapan futbolcu geçen sezon 19 maça çıktı. Daha önce Altay, Orduspor ve İBB formalarını da giymişti. Geçen sezon ligin en çok yiyen takımlarından birisi ola Demirspor'un eksik bölgeye yaptığı nokta transferlerdendir.

Erdi Öner: Geçen yıl Karşıyaka'da oynadı. Kasımpaşapor ile PTT 1. Lig şampiyonluğu bulunan ve Süper Lig tecrübesi de olan Erdi, geçen sezon geçirdiği sakatlıklardan dolayı 19 maç oynayabildi.

Nurettin Kayaoğlu: Kayserispor'dan kiralandı..Ümit milli takımda olduğu için sezon açılışında yer alamadı. Schalke 04 altyapısından yetişen gurbetçi oyuncu, geçen yıl Süper Lig'de 4 ve A2 liginde 1 maçta forma giydi.

Kamil Ahmet Çörekçi: Kayserispor'dan kiralanan bir diğer oyuncu olan Kamil, geçen yıl 6 defa Kayserispor forması giymiştir. Londra doğumlu oyuncu.Ümit Milli takımda da görev yapıyor.

Özgür Çelik: Geçen yıl 2. Lig'de Körfez FK takımında 21 maçta forma giyen oyuncu stoper ve libero mevkilerinde görev yapıyor.

Okan Köse: 1993 doğumlu oyuncu PSV altyapısından yetişti ve geçen sezon Gençlerbirliği A2 takımında 9 maçta forma giydi..

Jan Rajnoch: Ankaragücü ve Sivasspor formalarıyla Süper Lig'de forma giyen Çek stoper Rajnoch, geçen sezon 31 maçta forma giymişti. PTT 1. Lig için gerçekten üst düzey bir transfer.

     Ayrıca sezon başında Mersin İdman Yurdu'ndan transfer edilen tecrübeli kaleci Orkun Uşak, annesinin rahatsızlığını gerekçe göstererek antrenmanlara katılmayıp Kayseri'deki Galatasaray-Fenerbahçe maçını tribünde izlerken görüntülenince kulüp tarafından gönderilmesine karar verildi.

Giden Oyuncular: Erman Özgür, Hüseyin Cimşir, Berat Çetinkaya, Berkay Öztuvan, Nurullah Kaya, Burak Akyıldız, Sinan Özkan, Ufukhan Bayraktar, Yusuf Kurtuluş, Guy Roger, Luiz Eduardo, Samet Kartal, Ramazan Kurşunlu ve Taha Yalçıner.

HAZIRLIK MAÇLARI
     Kamp sürecini bir çok PTT 1. Lig takımı gibi Bolu'da geçiren Adana Demirspor, İlk hazırlık maçında
Ptt 1.Lig'in yeni takımlarından Balıkesirspor'u, o sıralar denenmeye tabi tutulan oyuncu Kenneth'in golüyle 1-0 maglup etmeyi başardı ama Kenneth ile anlaşılmadı, takımdan gönderildi. İkinci hazırlık maçını 3. Lig 2. Grup takımlarından Hacettespor ile oynayan Adana Demirspor yeni transferler Efe İnanç ve Raşit Sevindir'in golleriyle 2-0 maglup etti. Üçüncü hazırlık maçında rakip bu kez PTT 1. Lig'den Denizlispor oldu...İlk yarıda yeni transferlerden Kouemaha'nın attığı golle öne geçen Adana Demirspor maçın son dakikalarında kalesindeki gole engel olamadı ve 1-1 sona erdi.

     Dördüncü hazırlık maçında PTT 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'ya 2-1 maglup olan takım hazırlık maçlarındaki ilk yenilgisini de almış oldu. Maçın tek golünü Kayserispor'dan kiralanan Kamil Ahmet Çörekçi kaydetti. Bolu'daki kampın beşinci yani son maçında rakip bu kez 2. Lig Kırmızı gruptan Bugsaşspor'du. 3-2 Kazanılan maçta golleri Yiğitcan Erdoğan, Raşit Sevindir ve altyapıdan Yunus Ünsal attı. Bolu'da oynanan 5 hazırlık maçında 3 galibiyet 1 beraberlik alan takım ,5 Ocak stadyumunda sezon açılışında karşılaştığı Süper Lig takımlarından Kayserispor'a 1-0 mağlup oldu.

     İşin "taraftar" boyutuna bakacak olursak Adana Demirspor'un bu ligde ve hatta Süper Lig'de bile birçok takımda bulunmayan bir potansiyele sahip olduğunu görüyoruz. Maç biletleri satışa çıkar çıkmaz 2-3 saat içinde tükeniyor, geçen sezon maçların çoğu kapalı gişe oynandı. Şehrin Asi Çocukları Şimşekler Grubu öncülüğünde, ona eşlik eden Maraton ile Kapalı tribünlerinin yarattığı ortam sahayı rakibe dar etmeye yetiyor. Özellikle Adanaspor'la yapılacak Adana derbisi ve bu derbiyi bile gölgede bırakacak Mersin İdman Yurdu maçları büyük merakla bekleniyor. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Adana Demirspor'un bu yoldaki en büyük kozu da ateşli taraftarları olacak gibi görünüyor.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder