14 Ağustos 2013 Çarşamba

İnceleme: Yeni Malatyaspor 2013-14

     1986 yılında Malatya Belediyespor adıyla kurulan takım, Malatyaspor'un amatör lige düşmesiyle 2009-2010 sezonununda 3. Lig'de iken Yeni Malatyaspor ismini aldı. Aynı sezon playoff final maçında Keçiörengücü'nü penaltı atışları sonunda 5-3 yenerek 2. Lig'e çıktı fakat  takımın isminin Türkiye çapında duyulmaması  Malatyaspor'un yerini geçme olasılığını iyice düşürüyordu. 2. Lig'e çıktığı ilk sezon Türkiye Kupası'nda alınan Fenerbahçe galibiyeti taşların yerine oturmasını sağladı. Malatya halkı da artık Yeni Malatyaspor'u bensimemişti. Taraftarında desteğiyle uzun vadede hedef Süper Lig olarak koyuldu.

     2. Lig'de ilk 2 yılda ciddi yatırımlar yapılmadan playofftan PTT 1. Lig hedefiyle yola çıkan takım sezon sonu gülememişti. 3. yılda ise çok ciddi yatırımlar yaptı .Türk futbol severlerin yakından tanıdığı Sedat, Okan, Evren, Hüzeyfe, Ziya, Erdal gibi oyuncular transfer edildi fakat bir türlü takım olmayı başaramadı. Herşeye rağmen playoffa kalmayı başaran Malatyaspor playoffta Tepecik'i Halil Zeybek'in son dakıkada attığı şans goluyle 3-2 yenerek geçmeyi başarmıştı.Yarı finalde rakip Fethiye idi maçı çok kötü oynamasına rağmen son dakikaya 2-1 önde giriyordu.Finaldeyiz derken hakem Mustafa Aydın sahneye çıkıyordu alakasız bir penaltıyla bir şehrin hayallerini bitiriyordu.

     2013-14 sezonunda ise yatırımlar çok daha ciddi oldu.Yönetimde birçok isim değişti yerine maddi olarak çok daha güçlü isimler geldi. Geçen yıl göreve geldiğinden beri son Fethiye maçı hariç 13 maç üst üste yenilmeyen Özcan Kızıltan'la devam kararı alındı ve transfer çalışmalarına başlandı

TRANSFERLER
     Geçen yılın aksine daha çok koşan daha diri bir takım için kolları sıvayan yönetim ilk olarak iç transfer çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda yaş olarak ilerlemiş Ömer Hacısalihoglu, Okan, Erdal, Evren, Muhammet Şeker, Hüzeyfe ile yollarını ayırdı. Ayrıca Özcan Kızıltan'ın raporu dogrultusunda Emrah Ekmekçi, Mustafa Cevahir, H.Mustafa Karabulut ve Yılmaz Özeren de takımdan gönderildi.

     Takıma katılan ilk oyuncular Erşen Çilingir ve Özcan Dağ oldu. Erşen transferiyle kalede sıkıntı gözükmüyor gibi. Vedat'la birlikte forma savaşı verecekler. Özcan ise forvet arkası oynayabilen bir oyuncu,  zaman zamanda sol açıkta da oynayabiliyor. Dikine gidebilmesi oyuncunun en büyük özelliklerinden. Kiralık olarak transfer edilen Mikail Albayrak ve Serkan Göksu büyük beklentilerin olduğu oyunculardan. Her ikisi de gelecek vaad ediyor, takıma büyük katkı sağlamaları yüksek ihtimal. Necdet Kaba sağ beke, Mustafa Şen de sağ açığa alındı. Her ikisinin de takımları geçen yıl üst lige çıktı, birlikte iyi bir ikili olacağı kanaatindeyim. Fahri Tatan tecrübesiyle bu ligde iş yapabilecek bir oyuncu. Geçmişi tartışılmaz, kariyeri oldukça iyi fakat geçen yıl verimsiz geçen Kartalspor serüveni ister istemez soru işaretlerini akıllara getiriyor. Stopere Erdal'ın yerine transfer edilen Koray Şanlı'nın da yerinde bir transfer olduğunu düşünüyorum. Boyunun uzun olması özellikle hava toplarında büyük katkılar sağlayacaktır. Son transfer ise Coşkun Yılmaz uzun uğraşlar sonu transfer edilen oyuncuncu forvet mevkısıne çok canlılık getirecek, Eren'le birlikte takımın en büyük gol silahlarından olacaktır. Yeni Malatyaspor'un 3 transfer daha yapması bekleniyor.

Gelenler: Erşen Çilingir (Kartalspor) Özcan Dağ (Balıkesirspor) Serkan Göksu (Galatasaray) Necdet Kaba (Fethiyespor) Fahri Tatan (Kartalspor) Mikail Albayrak (Eskişehirspor) Mustafa Şen (Balıkesirspor) Koray Şanlı (Adanaspor) Coşkun Yılmaz (Altınordu)

Gidenler: Ömer Hacısalihoğlu (Bayrampaşaspor) Mustafa Cevahir (Altay) Yılmaz Özeren (Tepecikspor) Hacı Mustafa Karabulut (Bandırmaspor) Samet Yeniceli (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor) Erdal Sezek, Muhammed Şeker, Okan Öztürk, Hüzeyfe Doğan, Evren Kürkçü, Emrah Ekmekçi, Ziya Aydın, Halil Çelik.

Kalanlar: Yasin Palaz, Eren Görür, Vedat Kapurtu, Halil Zeybek, Emre Hasan Balcı, Ercan Ünal, Gökhan Sinanoğlu, Mehmet Türkmehmet, Muharrem Ozan Cengiz, Ramazan Kahya, Uğur Bulut, Mesut Çiğdem, Mert Ali Turgut.

HAZIRLIK MAÇLARI
Yeni Malatyaspor 0-4 Mersin İdman Yurdu
Yeni Malatyaspor 1-1 Çamlıdere

     Yeni Malatyaspor, yeni sezonda yaptığı transferlerle şampiyonluğun en büyük adaylarından biri konumunda. Yeni transferlerin uyum sağlaması, beklenen katkıyı vermesi ve takım olunması halinde başarı çok daha kolay gelecektir.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder