9 Ağustos 2013 Cuma

İnceleme: Çaykur Rizespor 2013-14

     Yeşil-mavililer 2012-13 sezonuna teknik direktör Engin Korukır ile başlamıştı. Korukır yönetimindeki Karadeniz ekibi ligin 9. haftadasındaki Torku Konyaspor galibetinden sonra tam 6 hafta 3 puana hasret kalınca yönetim 15. haftada  Engin Korukır'la yollarını ayırmış ve ilk yarıyı yardımcı antrenör Mehmet Ali Karaca ile tamamlamıştı. 21 Aralık 2012 tarihinde  Süper Lig'de 3 büyük takımla şampiyonluk yaşayan tek teknik direktör Mustafa Denizli takımın başına getirildi. Denizli yönetimindeki Rizespor'un transferlere ihtiyacı vardı.

     Ligin 13. haftasında Manisaspor maçında sakatlanarak sezonu kapatan Jallow ve 14. haftasında sakatlanan ve 12 maçta 9 gol atan Uche Kalu'nun yerlerini doldurmak lazımdı. Devre arasında transfer çalışmalarına başlayan Rizespor Cernat, Depetris, Eren, Sercan, Smakov, Oğuzhan Berber ve Emre Torun'u  transfer edip yoluna devam etmişti. Takıma devre arasında katılan isimlerden Cernat 9 gol 4 asist, Depetris 6 gol, Sercan 2 gol 3 asist, Eren 4 gol 3 asistlik performanslarıyla yeşil mavililerin Süper Lig'e yükselmesinde önemli katkı sağladılar. Denizli yönetimindeki Rizespor, çıktığı 15 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik 3 mağlubiyet ile 32. haftada Süper lige çıkmayı garantileyerek 5 yıllık hasretlerine de son veriyordu.

     Çaykur Rizespor sezon sonunda Denizli ile transfer bütçesi konusunda anlaşamayıp yollarını ayırıyor ve daha önce takımı 2 kez çalıştıran Sivasspor'un hocası Rıza Çalımbay ile anlaşıyordu.

Gelenler: Rıza Çalımbay (Sivasspor/Teknik Direktör) Ludovic Sylvestre (Blackpool/Orta saha orta) Koray Altınay (Jahn Regensburg/Orta saha sağ) Mariuzs Pawelek (Polonia Warszawa/Kaleci)
Tevfik Köse (İstanbul BŞB/Forvet) Ousmane Viera (Pandurii Targu Jiu/Stoper) Kağan Söylemezgiller (Kardemir Karabükspor/Orta saha) Kıvanç Karakaş (Şanlıurfaspor/Orta saha) Necati Yılmaz (Karşıyaka/Kaleci) Leonard Kweuke (Sparta Prag/Forvet) Hurşut Meriç (Gençlerbirliği/Sağ Kanat) Ali Adnan (Baghdad/Sol bek) Uche Kalu (Kiralıktı bonservisi alındı) Cenk Güvenç (Atletico Madrid B/Stoper)

Gidenler: İlyas Çakmak(Göztepe/Forvet-Kiralık) Onur Güney (Şanlıurfaspor/Solbek) Fırat Kocaoğlu (Boluspor/Kaleci) Murat Sözgelmez (Balıkesirspor/Stoper) Mehmet Al (Balıkesirspor/Forvet) Serhat Akyüz (Balıkesirspor/Stoper) Cumhur Yılmaztürk (Kahramanmaraşspor/Ön libero) Şahinali Terzi (Kahramanmaraşspor/Orta saha-Kiralık) Çetin Güngör (Adanaspor/Sağ bek) Muhammet Yılmaz (Beylerbeyi/Forvet) Osman Mertoğlu (Beylerbeyi/Forvet) Mesut Yılmaz (Göztepe/Stoper-Kiralık)
Samat Smakov (Kairat/Stoper)

Sözleşmesi Devam Edenler: Mahmut Öksüz, Emre Kırdal, Sezer Özmen, Oğuzhan Berber, Orhan Ovacıklı, Hakan Hacıbektaşoğlu, Cumali Bişi, Sercan Kaya, Florin Cernat, Cenk Ahmet Alkılıç, Eren Albayrak, Osman Mertoğlu, Depetris, Muhammet Kalkan, Ozan Papaker.

Hazırlık Maçları:
Eintracht Braunweig 1-0 Çaykur Rizespor
Çaykur Rizespor 2-0 Hajduk Kula
Çaykur Rizespor 1-1 Kayserispor
Çaykur Rizespor 1-1 Pazarspor

     Çaykur Rizespor, kaleye Karşıyaka'dan Necati ve ülkemizde daha önce Torku Konyaspor'da oynamış Mariuzs Pawelek'i transfer etti. Pawelek Süper Lig seviyesinde bir kaleci, Necati de gelecek vaadeden bir isim. Bence Rizespor bu sene kalede sıkıntı yaşamaz. Stoper mevkisine Torku Konyaspor'un da transfer listesinde yer alan Fildişili milli oyuncu Ousmane Viera'yı, Atletico Madrid B takımından genç stoper Cenk Güvenç'i transfer ettiler. Geçen sezondan Sezer Özmen de var fakat Rizespor'un 1 tane daha stopere ihtiyacı var bence. Sol bekte gelecek vaadeden Oğuzhan Berber vardı fakat Rizespor, adı Galatasaray'la sıkça anılan Ali Adnan'ı alarak önemli bir transfer daha yaptı. Sağ bekte şu anda tek isim var Orhan Ovacıklı. Rizespor yönetimi sağ beke mutlaka takviye yapacaktır.

     Orta sahaya Ludovic, Kağan, Kıvanç ve Koray'ı aldılar, o mevkide önceden sözleşmesi devam eden  Sercan ve Cernat gibi kaliteli isimler de var. Rizespor kanımca orta sahada sıkıntı yaşamayacaktır. Sağ kanada Hurşut'u alarak çok iyi transfer yaptılar, alternatifi Cenk Ahmet de önemli bir silah. Sol kanatta Eren Albayrak beğendiğim bir futbolcu. Forvet mevkisine Trabzonspor'un da gündemine gelen Kweuke'yi aldılar. Kweuke bu sezon ligde patlama yapabilir. Geçen sezondan kalan ceza sorunu da halloldu ve ilk maçtan itibaren oynayabilecek. Tevfik Köse de yerli forvetler arasında başarılı bir transfer. Alternatif olarak Depetris, Uche ve genç golcü Ozan Papaker de kadroda.

     Benim görüşüm Çaykur Rizespor yapılacak birkaç takviye ile birlikte Rıza Hoca önderliğinde bu ligde kalıcaktır, hatta yapılacak birkaç takviye ve doğru hamleler ile ilk 10 hedefi de çok uzak değil.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum: