6 Ağustos 2013 Salı

İnceleme: İstanbul BŞB 2013-14

     İstanbul Büyükşehir Belediyespor, geçen sezona daha önce ülkemizde Beşiktaş'ı çalıştıran Carlos Carvalhal ile başlamıştı. 11. hafta sonunda beklenen performansı gösteremeyen Carvalhal ile yollarını ayırıp önceki sezon Karabükspor'u ligde tutmayı başaran Bülent Korkmaz ile anlaştılar fakat Bülent Korkmaz da İBB'ye çare olamadı. Devre arasında 17 maçta 9 gol 3 asist yapan Webo'yu Fenerbahçe'ye satarak oldukça güç kaybettiler. Webo'nun yerini doldurmasını bekledikleri Turgay Bahadır-Vittek-Zenke üçlüsünden Vittek ve Turgay Bahadır sakatlıkları nedeniyle katkı veremediler. Zenke'de beklenen performansı sergileyemeyince bu sonuç kaçınılmaz oldu. Aslında sezon başında herkes İBB küme düşmez diyordu ama 2007'den beri aralıksız süren Süper Lig maceralarına sürpriz bir şekilde veda etmek zorunda kaldılar.

     2013/2014 sezonunda PTT 1. Lig'de mücadele edecek İBB, Bülent Korkmaz'dan boşalan teknik direktörlük görevine geçen sezonu Karşıyaka'yı çalıştıran Cihat Arslan'ı getirdi. Cihat Hoca futbolculuk kariyerinde de İBB forması giymişti.

Gelenler: Cihat Arslan (Karşıyaka/Teknik Direktör) Orhan Ak (Elazığspor/Stoper) Veysel Aksu (Kayseri Erciyesspor/Stoper) Gencer Cansev (Boluspor/Stoper) Ferhat Çulcuoğlu (Tavşanlı Linyitspor/Ön libero) Murat Yılmaz (Tavşanlı Linyitspor/Forvet) Alaattin Tosun (Kayseri Erciyesspor/Ön libero) Orhan Taşdelen (Göztepe/Solbek) Fevzi Özkan (Adanaspor/Orta saha) Eser Altın (Boluspor/Kaleci) Hüseyin Tok (Manisaspor/Stoper) Mehmet Batdal (Bucaspor/Forvet) Alparslan Erdem (Bucaspor/Sol bek)

Gidenler: Eduardo Carvalho (Genoa/Kaleci kiralıktı döndü) Samuel Holmen(Fenerbahçe/Orta saha) Tevfik Köse (Çaykur Rizespor/Forvet) Aykut Sevim (Darıca Gençlerbirliği/Forvet -Kiralık) Taner Yalçın (Kayserispor/Ortasaha)  Hakan Canbazoğlu (Nazilli Belediyespor/Kaleci) Efe İnanç (Adana Demirspor/Orta Saha) Ekrem Ekşioğlu (Kayseri Erciyesspor/Sol bek) Metin Depe (Boluspor/Stoper) Kamil Zayette (Sheffield Wednesday/Stoper)

Sözleşmesi Devam Edenler: Kubilay Çatal, Oğuzhan Bahadır, Can Arat, Geraldes, Rızvan Şahin, Mahmut Tekdemir, Zeki Korkmaz, Süleyman Erdem Kökcam, Doka, Tayfun Pektürk, Edin Visca, Cenk Şahin, Tom, Ömer Can Sokullu, İbrahim Yılmaz, Zenke, Turgay Bahadır

Hazırlık Maçları:  
(Avusturya Kampı)
FC Zbrojovka Brno-İstanbul BŞB: 3-1
İstanbul BŞB-Salzburg: 1-1
Simurg-İstanbul BŞB: 1-1

(Topuk Yaylası)
İstanbul BŞB-Metalurgi Rustavi: 1-0
İstanbul BŞB-Tavşanlı Linyitspor: 1-1
İstanbul BŞB-Boluspor: 0-0
İstanbul BŞB-Aydınspor: 4-3

     Geçen sezon Süper Lig'e veda eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kaleye Boluspordan Eser Altın'ı alarak takviye yaptı, defansta sol bekte tecrübeli isim Ekrem  Erciyes'e transfer olsa da yerine yine tecrübeli isim Orhan Ak ve son olarak Bucaspor'dan genç yıldız Alparslan Erdem'i alarak sol tarafı sağlama aldılar. Stoper mevkiisinde Metin Depe'yi kaptırdılar fakat Erciyesspor ile şampiyonluk yaşayan Veysel Aksu, Boluspor'dan Gencer Cansev ve Manisaspor'la Süper Lig'in kapısından dönen Hüseyin Tok'u alarak büyük işlere imza attılar. Sağ bektede Rızvan ve Geraldes bu ligi rahatlıkla kaldırırlar.

     Orta sahada Efe İnanç'ı Adana Demirspor'a, Holmen'i Fenerbahçe'ye kaptırsalar da o bölgeye son 2 sezonda 2 şampiyonluk yaşayan Alaattin Tosun'u aldılar. Orta saha ve kanatlar için Doka, Visca, Zeki, Mahmut, Cenk, Fevzi gibi bir çok isim kadroda mevcut. Forvete ise Tavşanlıdan Murat Yılmaz ve Bucaspor'da kiralık oynayan Galatasaraylı Mehmet Batdal'ı aldılar. Zaten ellerinde Zenke, Turgay ,Ömer Can'dan oluşan güçlü bir forvet hatları vardı. Mehmet Batdal transferi önemli katkı sağlayacaktır, geçen sezon Bucaspor'da 12 gol 6 asistlik performansı vardı. PTT 1. Lig'in üstünde bir futbolcu fakat Süper Lig'de bir türlü tutunamadı.

     İBB'nin bu alternatifli kadrosu ve maddi problem yaşamayacak yönetim yapısıyla bu ligde çok iyi işler yapıp sezon sonunda tekrar Süper Lig'e döneceklerini düşünüyorum.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder