7 Ağustos 2013 Çarşamba

İnceleme: Şanlıurfaspor 2013-14

     Şanlıurfaspor, 2 sezon önce tecrübeli teknik adam Kemal Kılıç'ı takımın başına getirip Koray Avcı, Sedat Yeşilkaya, Ahmet Güven gibi önemli transferler yaparak 42 yıllık şampiyonluk hasretine son vermiş ve PTT 1. Lig'e yükselmişti. Geçen sezon yola Kemal Hoca ile devam eden Şanlıurfaspor'da, eski başkan Kemal Saraçoğlu yeniden başkan seçildi. Geçen sezon kongrenin transfer dönemine denk gelmesi ve yeniden seçilen yönetimin, belediyeden, valilikten destek alamamasından dolayı transferleri son dönemde yaptı.

     Belki iyi transferler yapıldı ama takımın verimli kamp dönemi geçirmemesi en büyük dezavantajıydı. Sezona iyi başlayamayan Şanlıurfaspor'da Kemal Kılıç ile yollar ayrıldı ve takımın başına Bahri Kaya getirildi. Bahri Hoca'nın gelmesiyle takım 3 haftalık galibiyet serisi yakaladı ancak büyük hakem fiyaskolarından dolayı Koray Avcı futbolu bıraktı ve takım büyük zararlar gördü. Devre arasında olağanüstü kongreye gidildi ve Fethi Şimşek önderliğinde yeni bir yönetim oluşturuldu. 24. hafta Bahri Kaya gönderildi ve Raşit Çetiner takımın başına getirldi. Son haftalarda bir nebze de olsa küme düşme korkusu yaşayan Şanlıurfaspor, Samsun maçıyla yakaladığı seriyi devam ettirip ligi 43 puanla 12. sırada bitirdi.

     Bu sezon da Raşit Çetiner ile devam kararı alan Şanlıurfaspor'da takımın önemli ismlerinden Kıvanç Karakaş, Serdar Özkan, Atacan Öztürk ve Özgür Özkaya gibi oyuncular ile yolllar ayrıldı. Yönetim de boş durmadı tabi; takımdan ayrılan kaleci Atacan'ın yerine tecrübeli kaleci Fevzi Elmas'ı kadrosuna kattı ve yedek kalecilerle sözleşme yeniledi. Ayrıca bugün Bursaspor'dan ayrılan Yavuz Özkan ile anlaşıldı. Defansta sağ bekte İzzet Kaya ile yeniden anlaşıp, tecrübeli sağ bek Engin Aktürk'ü kadrosuna kattı. Stoperde ise son haftalarda o mevkide oynayan Aabdulhamit Yıldız takımda kaldı. Bursaspor'dan kiralık olarak gelen Onur Akbay ile yeniden anlaşıldı. 3 sezonda 3 şampiyonluk yaşayan Erciyesporlu Ozan Tahtaişleyen alındı. Sol bekte ise Kaan Timuçin Konuk takımda kaldı ve Onur Güney alındı.

     Orta sahada ise Süper Lig'den talipleri olan Sankoh ve Mehmet Ayaz ile yeniden anlaşıldı. Sezer Badur, Sedat Ağçay, Murat Kayalı ve Fotakis gibi çok önemli isimler takımda dahil oldu. Kanatlarda ise Yasin Avcı, İsmail Haktan Odabaşı, Youssef gibi kaliteli isimlerle takviye yapıldı. Berkin Arslan da kadroda mevcut. Forvete 2 önemli transfer yapıldı. İlki geçen sezon Karşıyaka'da 14 gol atan Banahene, ikincisi ise Galatasaray'dan transfer edilen ünlü golcü Sercan Yıldırım. Geçen sezonki forvet oyuncularından Tunç Behram ve Emre Yavuz da takımda kaldı.

Gelenler: Mehmet Ozan Tahtaişleyen (Kayseri Erciyesspor/Stoper) Onur Güney (Çaykur Rizespor/Sol bek) Fevzi Elmas (Orduspor/Kaleci) Banahene (Karşıyaka/Forvet) Sedat Ağçay (Adanaspor/Ön libero) Youssef Yeşilmen (Turgutluspor/sol kanat-forvet) Sezer Badur (Elazığspor/Orta saha) Murat Kayalı (Elazığspor/Orta saha) Onur Akbay (Bursaspor'dan kiralık/Stoper) Yasin Avcı (Bucaspor/Sağ kanat-forvet) Engin Aktürk (Boluspor/sağ bek) İsmail Haktan Odabaşı (Bursaspor/Sağ kanat) Georgios Fotakis (PAOK/Orta saha) Sercan Yıldırım (Galatasaray'dan kiralık/Forvet) Adnan Taplamacı (Tarsus İdman Yurdu) Yavuz Özkan (Bursaspor/Kaleci)

Gidenler: Özgür Özkaya, Samet Bülbül, Serdar Dursun, Teteh Bangura, Tonia Tisdell, Atacan Öztürk, Gökhan Kaba, Hamza Gezmiş, İbrahim Ülüm, İbrahim Yavuz, Ömer Ateş, Selim Akbulut, Yiğitcan Erdoğan, Serdar Özkan, Kıvanç Karakaş.

     Şanlıurfaspor'un oldukça alternatifli bir kadrosu var ama stoper mevkisinde sadece 3 futbolcunun olması 38 haftalık maratonda sıkıntı yaşatabilir. Ayrıca orta saha bölgesinde 5 tane çok iyi oyuncunun olması ve o mevkide şişkinlik de sorun olabilir. Forvet, kanatlar ve bekler oldukça iyi görünüyor.

Hazırlık Maçları:
Şanlıurfaspor 1 - 3 FC Dila Gori (Gürcistan)
Şanlıurfaspor 3-3 Kahramanmaraşspor
Şanlıurfaspor 3-2 Kocaelispor
Şanlıurfaspor 2-1 Adanaspor
Şanlıurfaspor 0-1 FC Ashgabat (70. dakikada yarıda kaldı)

     Şanlıurfaspor'da bu sezon hedef Süper Lig ve yönetim bu doğrultuda çok önemli transferler yaptı. Takımı tanıyan hocayı takımda tutmaları da istikrar açısından doğru bir hamle. Şehir ve taraftar da şampiyonluk istiyor. Yönetimin maddi sıkıntı yaşamayacak olması da ayrı bir avantaj tabi. Bakalım Şanlıurfaspor bu sezon ne yapacak? Benim şahsi görüşüm; Şanlıurfaspor bu yıl ciddi rakiplerine rağmen Süper Lig'e yükselecektir.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

3 yorum:

  1. Çok güzel olmuş yazara teşekkürlerimi iletiyor görüşlerine katılıyorum bir mucize olmazsa Şanlıurfaspor Süper Lige Çıkar :)

    YanıtlaSil
  2. guzel makele olmus ellerinize ve emeginize saglik tespitlerin tamamina katiliyorum

    YanıtlaSil
  3. bu sene artık göz önündesiniz tv de herkes yaptıklarınızı görecek, bakan makan işlemez, eskisi gibi yaygara yaparak şampiyonluk yok,o yüzden başkanınız pabuç un pahalı olduğunu görünce elde avuçta bütün parasını harcadı,inşallah batmazsınız bu sene,balkes sizin belalınız olacak uykularınızı kaçıracak...

    YanıtlaSil