7 Ağustos 2013 Çarşamba

Emenike doğru tercih mi?

     Süper Lig'in transferi en çok konuşulan, en gözde yabancılarından Emmanuel Emenike'nin transferi resmen açıklandı ve Emenike artık Fenerbahçe'nin santraforu oldu.

     Türkiye'ye geldiği 2009/10 sezonunda Bank Asya'da gösterdiği performans ve attığı goller ile Karabükspor'un Süper Lig'e yükselmesinde en büyük pay sahiplerinden olan Emenike, aynı performansını Süper Lig'de de göstermeyi başardı ve yaşadığı sakatlıklara rağmen 14 golle sezonu tamamlamıştı. Yani futbola başladığı Nijerya yerel takımından Güney Afrika'ya transferine ve Süper Lig macerasından Moskova'ya kadarki süreçte Emenike kariyerinde sürekli yükseliş içerisinde oldu, performansının üzerine koymayı başardı.

     Sezon boyu adı Fenerbahçe ile anılan Emenike'nin transferi elbette kimse için sürpriz olmamıştır. Spartak Moskova'da ki performansı da düşünüldüğünde Emenike transferine karşı çıkacak bir Fenerbahçeli de yoktur ancak 13 milyon euro bonservis bedelinin karşılığını verebilecek mi, soru işaretidir. 13 milyon euro aslında Türk ve dünya transfer piyasasında görmeye alışık olmadığımız bir rakam değil. Beşiktaş'ın Tabata'ya, Fenerbahçe'nin verdiği paraları da biliyoruz. İşte belki de Fenerbahçelileri tereddüte düşüren şey de bu, Emenike'nin de Guiza ve Tabata gibi bir anda parlamış olması ve transferin elde patlayabileceği korkusu.

     Transfer riskli mi, elbette. Ama risksiz transfer düşünülemez. Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin Brezilya'dan tutup getirdiği 20'lik gençler de riskli transferdir, 34 yaşında doygun kariyerli bir dünya yıldızını ülkeye getirmek de bir çeşit risktir. Emenike'nin çok kaliteli bir forvet olduğu kesin ama Fenerbahçe'nin aradığı golcü tipi, iç saha maçlarında etkili olabilecek Cardozo gibi pivot santrafor mu yoksa Emenike gibi açık alanda daha etkili olabilecek, maç içinde Sow'la yer değiştirebilecek bir golcü tipi mi buna emin değilim. Bu konuda bize en iyi cevabı zaman verecektir.

     Ligimizde fazla bulamadığımız "yırtıcı forvet" tanımına uygun Emenike'yi ciddi bir sorumluluk bekliyor. Ersun Yanal, rotasyon içinde elbette şans verecektir. Ligde +10 gol sayısı ve toplamda +20'yi bulan gol sayısına ulaşırsa benim gözümde çok net başarılıdır kendisi. Hayırlı olsun.

Yazar: SEFA ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder