13 Ağustos 2013 Salı

İnceleme: TKİ Tavşanlı Linyitspor 2013-14

     Tavşanlı Linyitspor 2013-2014 sezonuna Cumartesi günü Balıkesirspor ile deplasmanda yapacağımız maç ile başlıyor. Yeni sezon öncesi Tavşanlı Linyitspor'un son durumuna göz atacak olursak; Linyitspor bildiğiniz gibi geçen sezon başarısız bir yıl geçirerek son haftaki Göztepe galibiyeti ile lige tutundu. Geçtiğimiz sezon Zafer Atalay'ın istifasıyla boşalan başkanlık koltuğuna kulübün eski doktoru Oktay Semih Koçyiğit olağanüstü bir şekilde getirilmişti. 6 ay kadar sürdürdüğü başkanlık görevinde başarısız olan Koçyiğit olağan genel kurulda tekrar aday olmadı ve yerine genel kurulda tek aday olarak seçime giren Osman Turan oybirliği ile seçildi. Osman Turan başkanlığında Linyitspor mevcut teknik direktör Erol Tok ile 2 yıl daha devam kararı aldı. Hocanın takımda kalmasının ardından önceki sezon başarısızlık yaşayan ve son nefesle ligde kalan kadrodan toplam 20 futbolcu ile yollar ayrıldı. Maddi sebeplerden dolayı yıllık ücreti düşük aynı zamanda bonservissiz oyuncular transferde tercih edildiyse de geleceğin takımını oluşturmak adına genç oyuncular takıma kazandırıldı.

Teknik Kadro
     Geçtiğimiz sezona Levent Devrim ile başlayan Linyitspor; ilk 6 hafta da sadece 5 puan toplayabildi ve iç sahada 2-1 kaybettiği Kayseri Erciyes maçının ardından Devrim ile yollarını ayırdı. Bunun ardından teknik direktörlüğe geçici olarak alt yapı sorumlusu Ahmet Erdinç getirildi ve takımın başında 2 maça çıkan İmam Ahmet 2 beraberlik aldı.  Bu arada teknik direktörlük arayışlarını devam ettiren yönetim takımın başına yine geçici olarak Tavşanlı futbolunu yakından tanıyan Hasan Sarı'yı getirdi. Hasan Sarı yönetiminde 2 lig 1 kupa maçına çıkan Linyitspor sadece kupa maçında Sivas Dört Eylül Belediyespor karşısında 1-0 galip gelmeyi başardı. Uzun arayışlar sonucu teknik direktörlük görevine Arif Peçenek getirildi. Peçenek ile Linyitspor ligde 8 maç sonra galibiyet ile deplasmanda Ankaragücü karşısında tanıştı. Linyitspor'un başında sadece 10 maça çıkabilen Arif Peçenek; Boluspor ile 2-2 berabere kalınan maçtan birkaç gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Bu acı kaybın ardından Linyitspor şimdiki teknik direktörü Erol Tok'u takımın başına geçirdi. Peçenek'in yardımcıları ile yola devam eden Erol Hoca, geçen sezon takımın başında 15 maça çıktı ve 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ligi 15. sırada bitirdi.

Kaleci
     Geçen sezon Linyitspor kalesinde toplam 13 maça çıkan Yavuz Eraydın 12 maçta kalesini gole kapatamadı, toplamda 29 golü kalesinde gören Yavuz sadece sahada 1 galibiyet yaşayabildi. Sezona kalede Yavuz Eraydın ile başlayan Linyitspor, Yavuz'un bir önceki sezonda gösterdiği başarılı performansı gösterememesiyle kaleyi Metin Erol'a bıraktı. Yavuz'dan kaleyi devraldıktan sonra bir daha formayı kaptırmayan Metin Erol, ligde sadece kalesinde 17 gol gördü. Metin ile kalesini sağlama alan yönetim sezon sonunda Yavuz Eraydın ile sözleşme yenilemedi. Metin Erol ve Gökhan Köstereli'nin yanına Azeri kaleci Andrey Popoviç transferi ile bu sezon Linyitspor kalesinde sorun yaşamak istemiyor. Muhtemelen bu sezonda Linyitspor kalesini başarılı eldiven Metin Erol koruyacak.

Defans
     Linyitspor yönetimi geçen sezon defans hattında yaşadığı sıkıntıları yaşamamak için bu sezon daha emin adımlar atıyor. Defans bloğunda geçtiğimiz sezondan sadece Hakan Çevik ve Sakıb Aytaç ile yoluna devam ederken, sağ bek pozisyonuna Hacettepe'den Batuhan Tur'u kiraladı onun alternatifi olarak da alt yapıdan Musa Dolu profesyonel yapıldı. Stoper mevkiine Ankaragücü'nden tecrübeli oyuncu Mehmet Çoğum, Nijerya asıllı Azeri milli futbolcu Usima Nduka ve Denizli Belediyespor'dan Kemal Bersis Çanak transferlerinin yanı sıra alt yapıdan Veli Akbulut profesyonel kadroya dahil edildi.

Orta Saha
     Ferhat Çulcuoğlu ve Mesut Saray gibi önemli isimlerle yollarını ayıran Linyitspor yönetimi ön liberoya Ferhat'ın yerine Beşiktaş'’tan Mertcan Demirer’i transfer etti. Ön liberodaki diğer isimler; geçen sezon çok fazla forma şansı bulamayan Emrah Dağ (bu sezon hazırlık maçlarında ki performansı ile göz dolduruyor) ve Milli futbolcu Mehmet Topal'ın kardeşi Ahmet Topal. Ahmet Topal gün geçtikçe kendini geliştirmeye devam ediyor. Alt yapıdan profesyonel yapılan Soner Özdemir de ön liberoda alternatif konumunda. Kaptan Mehmet Besler'le yola devam eden Linyitspor, Boluspor'dan Cafercan Aksu, Hacettepe'den Ramazan Aksoy ile kadrosunu güçlendirdi. Ayrıca geçen sezon sakatlığı yüzünden çok fazla forma şansı bulamayan Gökhan Öztürk de artık hazır durumda. Linyitspor'un önceki sezonlarda yaşadığı duran top sıkıntısını yeni sezonda Cafercan Aksu ile çözeceğine inanıyorum.

Forvet
     Uzun yıllardır kırmızı-siyahlı formayı giyen Abdi Aktaş ve devre arasında Almanya'dan transfer edilen Murat Yılmaz ile yollar ayrıldı. Geçen sezon devre arasında takıma dahil olan Akeem Agbetu ile 1 yıl daha sözleşme imzalayan yönetim Akhisar Belediyespor'dan Gideon Adinoy Sani'yi de 1 yıllığına kiraladı. Geçen sezon birkaç maçta forma şansı bulan genç forvet Ömürcan Yıldırımlı da hazırlık döneminde Erol Hocanın gözdeleri arasına girmeyi başardı. Transferi uzun zamandır Linyitspor gündemini kurcalayan Nijeryalı Olorundare Dele'nin vize probleminin çözüldüğü ve bu hafta takıma katılacağı söyleniyor. Nijerya'da gol krallığı yaşayan Dele'nin takımın diğer siyahi oyuncularıyla birlikte etkili olması bekleniyor. Ayrıca Sakaryaspor'dan da tanıdığımız İlkay Demir'in yanı sıra Bozüyükspor'dan gelen Egecan Çevir de Linyitspor kadrosuna kazandırılan diğer isimler arasında.

Gelenler: Batuhan Tur (Hacettepe) Mehmet Çoğum (Ankaragücü) Usima Nduka (Azal PFK) Cafercan Aksu (Boluspor) Gideon Adinoy Sani (Akhisar Belediyespor) Olorundare Dele (Sunshine Stars) Andrey Popovic (Turan Tovuz) Kemal Bersis Çanak (Denizli Belediyespor) Mertcan Demirer (Beşiktaş JK) Ramazan Aksoy (Hacettepe) İlkay Demir (Pendikspor) Egecan Çevir (Bozüyükspor)

Gidenler: Abdi Aktaş (İstanbul Güngörenspor) Vahdet Kılkışlılar (Tekirdağspor) Metehan Andaç Özlü (Kahramanmaraş Belediyespor) Volkan Dikmen (Bayrampaşa) Volkan Koçaloğlu (Orduspor) Ahmet Kılıçarslan (Kızılcabölükspor) Yavuz Eraydın (Göztepe) Ferhat Çulcuoğlu (İstanbul BŞB) Murat Özavcı (Fethiyespor) Mesut Saray (Adana Demirspor) Mehmet Ayaz (Göztepe) Hasan Yaşar (Nazilli Belediyespor) Emre Okur (Fethiyespor) Murat Yılmaz (İBB) Bilal Özdemir (İnegölspor) Drilon Shala, Özgür Volkan Yıldırım, Orhan Onuk.

Kalanlar: Metin Erol, Gökhan Köstereli, Hakan Çevik, Sakıb Aytaç, Ahmet Topal, Emrah Dağ, Gökhan Öztürk, Mehmet Besler, Ömürcan Yıldırımlı, Akeem Agbetu.

Alt Yapıdan Gelenler: Yunus Demiralp, Veli Akbulut, Cihan Şimşek, Soner Özdemir, Musa Dolu, Hüseyin Çağrı Tekin.

HAZIRLIK MAÇLARI
Tavşanlı Linyitspor 0-1 Metalurg Rustavi
Tavşanlı Linyitspor 4-1 Boluspor
Tavşanlı Linyitspor 2-1 Orduspor
Tavşanlı Linyitspor 1-1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor
Tavşanlı Linyitspor 0-0 Kahramanmaraşspor

     Yeni bir yapılanma içerisine giren Linyitspor'da başkan Osman Turan'ın hedeflerinin play off olduğunu söylese de bu sezon için ligde kalmak ve sezon sonunda sıkıntı yaşamayacak bir yerde ligi tamamlamak için gayret sarfedilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kurulan takım bu lige alışık bir takım olmaması sebebiyle başarı beklentisinin erken olacağı kanaatindeyim ancak gelecek adına umut veren bir kadro oluşturulduğunu da söylemeden geçemem. Gol yollarında geçen sezo ki sıkıntıyı Dele ile çözebileceklerini, aynı zamanda duran toplardan da bu sezon Cafercan, Gökhan Öztürk ve Mertcan ile çok can yakabileceklerini düşünüyorum. Linyitspor'un bu sezon kurduğu kadronun yaş ortalaması 23'ün altında. Genç bir takım olmanın avantajları da dezavantajları da var elbette. Linyitspor geçen seneye oranla daha çok koşan ve diri bir takım olacak. Başarıya aç, kendini ispatlamak isteyen oyunculardan kurulu bu takımla bu ligde gelecek sezonlarda iyi işler yapacaklarını düşünüyorum. Benimki sadece öngörü tabii ki. Cumartesi'den itibaren hepimiz izleyip göreceğiz gerçek Tavşanlı Linyitspor'u.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder