13 Ağustos 2013 Salı

Röportaj: Ozan Tahtaişleyen (Şanlıurfaspor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Şanlıurfaspor'un yeni transferi Ozan Tahtaişleyen. Geçen sezon Kayseri Erciyesspor, önceki sezon da Elazığspor ile PTT 1. Lig'de şampiyonluk yaşayan başarılı defans oyuncusuyla yazarımız Oğuzhan Arslan'ın yaptığı keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.
   
Merhabalar Ozan, futbola başlama hikayeni bizlere anlatır mısın?

      Merhaba. Futbola 7 yaşında Beşiktaş altyapısında başladım. Çok kalabalık bir gündü, üst üste seçmelere girdim ve sonunda kazandım. Futbola böylece başlamış oldum.

Altyapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Altyapı hocalarımın tümünün bende emeği çoktur ama Ekrem Örenç ve Tekin Aslıhan hocalarımın hakkını ödeyemem. Daha sonraki dönemlerde çalıştığım tüm hocalardan kazandığım şeyler oldu tabi ki ama Osman Özköylü ile kazandığımız başarılar kariyerimde önemli yere sahip.

Kariyerin boyunca defansta en iyi anlaştığın, iyi bir ikili olduğunuzu düşündüğün partnerin hangisiydi sence?

     Çok oyuncuyla yanyana oynadım, diğerleri alınmasın ama Veysel Aksu, Erdal Sezek ve Görkem Görk en iyi anlaştığım defans oyuncularıydı.


Futbol kariyerine Beşiktaş altyapısında başlamış bir isimsin. Genç yaşlarda Beşiktaş formasını giymiş başarılı bir oyuncu olarak, bizlere Beşiktaş yıllarını, A takım oyuncularıyla ilişkilerini anlatır mısın?

     Futbol hayatımızın en güzel yıllarıdır alt yapılar çünkü amacın sadece futbol oynamak ve keyif almaktır, para kazanma ve forma savaşı gibi şeyler yoktur. Tabi ben şanslı sayılırım, Beşiktaş gibi bir camiada futbola başladım. hep hayalini kurduğum Sergen Yalçın, Ronaldo, Zago, Carew gibi isimlerle aynı sahada bulundum. Buradan genç kardeşlerimize oraları hedeflemeleri tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Büyük takımların imkanları o kadar çok ki, yaptığımız işin keyfini ancak oralarda çıkarabilirler.

Geçen sezon Kayseri Erciyesspor'la şampiyonluk yaşadın. Şampiyon kadronun kilit oyuncusu olarak bizlere Kayseri Erciyesspor kariyerini ve zorlu şampiyonluk serüvenini anlatır mısın?

     Erciyesspor geçtiğimiz sezon şampiyonluk için kurulmuş bir takımdı. Sağolsun Osman Hoca bizleri tercih etti, güvendi. Biz de onu mahçup etmedik. Erciyesspor'da diğer kulüplere nazaran her şey daha düzenli işliyordu. Bu işi gönül veren bir başkanımız vardı. İstenilen herşeyi yerine getirmeye çalışıyordu, ödemeler düzenli yapılıyordu. Yani şampiyonluk için her imkan sağlanmıştı. Biz de sahaya çıkıp işimizi yaptık ve Allah bize bu şampiyonluğu nasip etti.

Bir önceki soruya paralel olarak 3 sezon aralıksız şampiyonluk yaşama başarısını gösterdin. (Elazığspor 2. Lig ve 1. Lig, Erciyesspor 1. Lig şampiyonluğu) Her futbolcuya nasip olmayacak bu istikrarlı başarını neye borçlusun?

      Ya biraz kısmet biraz şans biraz beceri ama en önemlisi doğru insanlarla doğru yerde buluşmak ve o hedefe inanmak. Biz Elazığspor ile Süper Lig'e yükseldiğimiz sezon 2. Lig'deki kadro korundu ve üzerine 6-7 takviyeyle yabancı oyuncu olmadan bu işi başardık. Herkes küme düşmeyin yeter derken biz en azından play-off oynayacağımıza emindik. Yani inanç burada en önemli faktör.

Bu sezon PTT 1. Lig'in şampiyonluk adaylarından Şanlıurfaspor'a transferin gerçekleşti. Transferinin arka yüzünü okuyucularımıza anlatır mısın? Takım olarak ve kendi adına hedefleriniz neler?

     Sezon bittikten kısa bir süre sonra Urfaspor yöneticileri beni arayıp Raşit Hocanı beni takımda görmek istediğini söylediler. İlk olarak hedeflerini sordum, kesinlikle şampiyonluğa oynayacaklarını ve o doğrultuda isimlerle anlaştıklarını belirttiler. Kısa bir görüşmenin ardından Şanlıurfaspor'a imzayı attım.

     Takım olarak hedefimiz kesinlikle şampiyonluk. Şanlıurfaspor'u seçmemdeki ana neden de buydu zaten. Hem kendim hem de takımım adına hayırlı bir birliktelik olur ve sonu güzel olur inşallah.

Türk futbolunun yetiştirdiği önemli defans oyuncularından birisin. Milli takım kategorilerinde forma giymiş bir oyuncu olarak Milli takım yılların hakkında neler diyebilirsin?

     Çok güzel, keyifli ve gurur verici yıllardı. O formayı giymek her Türk gencinin hayalidir ve bu formayı taşımak bana uzun süre nasip oldu. Başarılı turnuvalar geçirdi, U-20 Dünya Kupası'nda forma giydim, önemli oyuncularla karşılıklı oynama fırsatı yakaladım.

Senin de söylediğin gibi 2004 yılında Türkiye U-19 milli takımıyla İsviçre'de düzenlenen Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda forma giymiş bir oyuncusun. Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Sezer Öztürk, Olcan Adın gibi yıldızlarla final oynadın ve ülkemiz adına 2 .lik başarısıyla döndünüz. Turnuva hakkındaki düşüncelerini okuyucularımıza aktarır mısın?

     O jenerasyon çok başarılıydı gerçekten. İsimlerden de anlaşılacağı gibi bugün hepsi önemli yerlere gelmiş, büyük takımlarda forma giyen oyunculardan oluşan bir takımdık. Turnuva bizim açımızdan çok başarılı geçmişti. O saydığınız oyuncuların hiçbiri o dönemde büyük takımlarda değildi fakat karşımızda Sergio Ramos, Soldado gibi yıldızlar olmasına rağmen üst düzey bir mücadele vermiştik. Finalde kaybettik ama Türk futbolu o turnuva sonrasında çok kaliteli isimler kazandı.

Ozan Tahtaişleyen'i sadece futbolcu kimliğiyle değil, magazinsel yönüyle de tanıyoruz. Elazığspor yıllarınızda eşiniz Melike Hanım'a binlerce insanın önünde evlenme teklifinde buluşmuştunuz. Etkileyici evlenme teklifini okuyucularımıza anlatır mısın?

     Nasıl bir teklif yapacağım konusunda endişeliydim. Güzel akılda kalacak, yıllar sonra bile "vay be" dedirtecek bir şey istiyordum. Şampiyonluk kutlamasında yapma fikri aklıma yattı. Zaten aile gibi olduğum takım arkadaşlarım, 3 yıl formasını giydiğim şehirde, o taraftarın önünde bu teklifi yapmak unutulmaz bir gündü kendi adıma.

PTT 1. Lig'den en çok beğendiğin, kalite olarak bu ligin üstünde olduğunu düşündüğün isimler kimler?

     Özellikle bu sene çok kaliteli isimler PTT 1. Lig'e transfer oldu. Sercan Yıldırım olsun, Adana Demirspor'un transfer ettiği Rajnoch, Mersin'den Lawal, Ankaraspor'dan Ragıp Başdağ, İBB'den Mehmet Batdal bu lig için üst düzey oyuncular bence.

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak, sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

      Sürekli değişen kadro ve adaletsiz kadro seçimleri bunlardan sadece birkaç tanesi bence. Düzelmesi için neler yapılabileceğini söylemek bana düşmez, büyüklerimiz bunun da çaresini bulurlar umaruım.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim, çok keyifli bir sohbetti.Okuyucularınıza PTT 1. Lig'i daha yakından takip etmelerini tavsiye ediyorum, çok kaliteli bir sezon onları bekliyor.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder