13 Ağustos 2013 Salı

İnceleme: Torku Konyaspor 2013-14

     Torku Konyaspor geçtiğimiz sezona yeşil-beyaz taraftarların İmparator olarak adlandırdığı teknik direktör Hüsnü Özkara ile başlamıştı. Hüsnü Özkara ile ilk 12 haftada 14 puan toplayan yeşil beyazlılar, iç sahadaki Kayseri Erciyesspor yenilgisinden sonra tecrübeli hocayla yollarını ayırmıştı. Konyaspor, Kasım ayının sonunda Orduspor ve Kasımpaşa ile şampiyonluk kadrolarını kuran Uğur Tütüneker ile anlaşılıyordu. Uğur Hoca 14 puanla 14. sırada aldığı takımla 4 haftada 8 puan toplayarak devreye umutla girilmesini sağladı.

     Devre arasında yapılan Sjoerd Ars ve Murat Akın transferleriyle oldukça güç kazanan Torku Konyaspor, gol yollarında saç baş yolduran Sinan Özkan'la da yollar ayırıyordu. Ars, Konyaspor'un gol yollarındaki sorununu çözüyor ve daha ilk maçında Adana Demirspor'a karşı hat trick yapıyordu. İleride Erdal Kılıçarslan ile çok iyi bir ikili olan Konyaspor'un çıkışında da önemli pay sahibi oluyordu. Konyaspor, sezon sonunda 52 puan ile playoffa kalmayı başarırken, Uğur Hoca takımın başında çıktığı 21 maçta 38 puan toplayarak başarıda önemli pay sahibi olmuştu. Playoff'ta önce Bucaspor'u 1-0'ın rövanşında 2-1'lik galibiyetle geçen Konyaspor, finalde de Manisaspor'u Ars ve Recep'in golleriyle 2-0 yenerek 2 yıllık aranın ardından yeniden Spor-Toto Süper Lig'e yükseliyordu.

     Sezon sonunda Çaykur Rizespor ve Erciyesspor, kendilerini Süper Lig'e çıkartan teknik direktörleri ile yollarını ayırsa da Torku Konyaspor Uğur Tütüneker ile yola devam kararı almıştı.

TRANSFERLER
     Torku Konyaspor kaleye PAOK'un tecrübeli kalecisi Itandje'yi aldı. Liverpool ile Premier Lig tecrübesi de olan Itandje'nin performansı futbol severler için ilgi çekici olacak. Stoper mevkisine alınan Elvis Kokolevic, son oynadığı Gençlerbirliği maçında bir kaç hata yapsa da hazır hale geldiğinde katkı sağlayacak gibi görünüyor. Sol beke Beşiktaş'ın da transfer gündeminde olan ve geçtiğimiz sezon Kartalspor'da 10 gol atan Mehmet Uslu'yu aldılar. Orta sahaya alınan Kibong, Adanaspor'da oldukça başarılı olmuştu ama sezon öncesi izlediğim maçlarda pas hataları yaptı tek yaptığı koşmaktı. Kibong henüz hazır değil. Konyaspor'da orta sahanın vazgeçilmesi Tomas Borek olacaktır. Bu ligi tanıyan Ali Çamdalı da hazır olduğunda çok katkı sağlar.

     Ndouasel'i Terek'ten kiralayan Konyaspor, santrafor mevkisindeki oyuncudan beklediği performansı henüz alamadı. Ndouasel hazırlık maçlarında ve TSYD Kupası'nda gol atamadı. Uğur hoca Ndouasel'i kanatlarda deniyor fakat şu ana kadar orada da verimli değil. Forvete transfer edilen diğer isim Thorvaldsson, IFK Norrköping'de 15 maçta 9 gol, 5 asist yapmıştı. İzlandalı golcü TSYD Kupası'nda Gençlerbirliği ile oynanan maçtada attığı golle takımı finale taşımıştı. Torku Konyaspor orta sahaya yapılacak transfer için gündemine  Hakan Özmert'i aldı. Hakan bonservis sorununu çözerse Torku Konyaspor ile imzalayacak. Torku Konyaspor, forvet transferi için de Semih Şentürk ve Elmander ile görüşüyor. Her 2 futbolcudan da haber bekleniyor, transferler olumlu veya olumsuz yakında sonuçlandırılacaktır.

Gelenler: Mehmet Uslu (Kartalspor/Sol bek) Ezechiel Ndouasel (Terek/Santrafor-Kiralık) Elvis Kokalovic (Slaven Koprivnica/Stoper) Charles Itandje (PAOK/Kaleci) Marc Kibong Mbamba (Adanaspor/Orta Saha-Sol Kanat) Tomás Borek (Dukla Prag/Ön Libero) Vedat Bora (Gebzespor/Orta saha) Ali Çamdalı (Orduspor/Ön Libero) Gunnar Heidar Thorvaldsson (IFK Norrköping/Santrafor) Ahmet Sabri Fener (Anadolu Selçukluspor/Kaleci)

Gidenler: Erkan Sekman (Orduspor) Murat Kalkan (Mersin İdman Yurdu) Neca (SC Farense) Murat Akin (Kayseri Erciyesspor) Emrullah Şalk (Balıkesirspor) Semih Aydilek, Deniz Öksuz, Irfan Haluk Ildiz.

Sözleşmesi Devam Edenler: Ali Çiçek, Kaya Tarakçı, Abdülkerim Bardakçı, Erdinç Yavuz, Selim Ay, Ali Turan, Muhammet Yürükuslu, Tolga Ünlü, İshak Çakmak, Feyyaz Belen, Şenol Akın, İsmail Güven, Mehmet Altınışık, Abdülkerim Kılıç, Recep Aydın, Ali Dere, Ali Kireş, Ömer Ali Şahiner, Erdal Kılıçaslan, Aykut Uluç, İbrahim Alan.

     Konyasporda gözden çıkarılan ve  kampa götürülmeyen Serkan Şahin, M.Abdullah Çoban, Serbay Yağız ile yollar ayrılacak. Kampa sonradan davet edilen Atilla ile de yolların ayırılacağını düşünüyorum. kadrodaki genç isimlerden Ali Çiçek, Feyyaz Belen, Mehmet Altınışık, İsmail Güven, Aykut Uluç, İbrahim Alan, Ali Kireş, Abdülkerim Kılıç da Anadolu Selçuklu'a kiralanır veya A2'de oynarlar.

HAZIRLIK MAÇLARI
Torku Konyaspor 1-0 Gaziantep BŞB
Slovenya Kampı
Torku Konyaspor 3-0 Sencur
Torku Konyaspor 2-0 Hrvatski Dragovoljac
Torku Konyaspor 0-2 M.P. Antalyaspor
Torku Konyaspor 0-1 Kardemir Karabükspor
Torku Konyaspor 1-2 Hellas Verona
TSYD Kupası
Torku Konyaspor 1-0 Gençlerbirliği
Torku Konyaspor 1-1 Kayseri Erciyesspor

     Konyaspor'un en büyük avantajlarından birisi de geçen sene de takımda bulunan gençler. Bu gençleri elinde tutarak kendi adına güzel bir iş yapmış oldu Konyaspor. Defansta Akdeniz Olimpiyatları'nda milli takımımızın formasını giyen Abdülkerim Bardakçı gelecek vaad ediyor.Yine son 2 sezondur forma şansı bulan 22 yaşındaki Selim Ay birçok taliplisi olmasına rağmen takımda kaldı ve bu sene ilk 11'in banko oyuncularından olacağına inanıyorum. Sol bekte görev alan 22 yaşındaki bir başka oyuncu Muhammed Yürükuslu takımda kaldı. Orta sahada güçlü fiziğiyle dikkatleri çeken 20 yaşındaki İshak Çakmak kadroda. 21 yaşındaki Ali Dere sol kanatta, Ömer Ali Şahiner sağ kanatta oldukça etkili olabilecek potansiyele sahip isimler. Bu sene bu 2 isimden beklenti büyük. Ali Dere 2 sene önce de Süper Lig'de forma giyme şansı yakalamıştı ama Ömer Ali Şahiner için ilk deneyim olacak. Ümit Milli takımının değişilmez isimlerinden olan Ömer Ali için Konyaspor taraftarının beklentisi oldukça yüksek. Forvette oynayan İbrahim Alan henüz 19 yaşında. Thorvaldsson, N'Douassel ve yeni yapılacak bir forvet transferiyle İbrahim'in forma şansı bulması oldukça zor görünüyor. Takıma yeni katılan isimlerden Ahmet Sabri Fener ve Vedat Bora'da genç isimlerden. 21 yaşındaki Ahmet Sabri Fener'in Itandje ve Kaya Tarakçı'nın arkasında 3. kaleci olması bekleniyor. Vedat Bora'yı transfer döneminde birçok Süper Lig takımı kadrosuna katmak istedi. Vedat takımda bu sene şans bulur veya bulamaz ama geleceğe dönük müthiş bir hamle oldu. Kamp döneminde oyunu oldukça beğenilen Vedat'ın gelecek senelerde adını sık sık duyabiliriz

     Torku Konyaspor düşmeye en yakın adaylardan biri olarak gösterilse de, takımdaki arkadaşlık ortamı, Uğur Hoca ve futbolcuların inançlarıyla birlikte yapılacak kaliteli santrafor transferi ile Akhisar Belediyespor örneğinde olduğu gibi ligde kalabileceklerine inanıyorum.

Bu inceleme TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder