13 Ağustos 2013 Salı

Transfer Dosyası: Serie A

     Juventus'un şampiyonluğuyla geçilen geçen sezonun ardından Serie A takımları bu sezonu daha iyi geçirebilmek için transferde adeta bir birleriyle yarış halindeydiler. Transfer sezonunun kapanmasına 1 aydan daha fazla zaman var ama takımlar kadrolarına bir çok oyuncu takviyesi yaptılar. Bazı takımlar yaptıkları transferlerle, bazıları da yüksek meblağlar karşılığında sattıkları oyuncularla dikkat çektiler. Şuana kadar yapılan önemli sayılacak transferleri inceleyelim istedik. Öncelikle geçen sezonun şampiyonu Juventus ile başlayalım.

JUVENTUS
     Geçen sezonu çok başarılı geçiren ve şampiyon tamamlayan Juventus'ta göze çarpan en büyük sıkıntı forvet bölgesindeki yetersizlikti. Daha geçen sezon bitmeden forvet arayışlarına başlayan siyah-beyazlı ekip bu bölgeye Llorente ve Tevez'i transfer ederek taraftarlarını bu konuda ikna etmeyi başardı. Şimdi herkes bu ikilinin nasıl bir performans sergileyeceğini merakla bekliyor. Bir diğer transfer ise ezeli rakip Torino'dan Ogbonna oldu. Juventus'un en sağlam bölgesi savunmaya Conte bir takviye istemiş olacak ki yöneticiler hemen Ogbonna transferini bitirirlerken geçen sezon Atalanta'dan kiralanan Peluso'nun da bonservisini aldılar. Bu transferlerin ardından Anelka'yı bedelsiz olarak West Bromwich'e gönderen Juventus'ta Giaccherini'de adanın yolunu tuttu. Yıldız oyuncu Sunderland takımına transfer olarak kariyerini orada devam ettirme kararı aldı. Ayrıca 2 yıldır Galatasaray'a kiralanan Felipe Melo bonservisiyle Galatasaray'a gönderildi.  

     Oturmuş bir kadro yapısına sahip olan Juventus'ta teknik direktör Conte fazla transfer yaparak takım kimyasını bozmak yerine, az ama ihtiyacı olan bölgelere takviyelerle takımını daha güçlü hale getirerek örnek bir teknik direktör olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

MILAN
     Geçtiğimiz sezon Balotelli'yi devre arasında transfer edene kadar lig yarışının bir hayli gerisinde kalan Milan, sezon sonuna kadar elinden geleni yaparak ligi 3. sırada tamamlayabildi. Hedefin bu sezon şampiyonluk olduğu bir gerçek ama yapılan transferler taraftarı pek memnun edecek cinsten değil gibi görünüyor. Geçen sezon Villareal'den kiralan Zapata'yı bonservisiyle kadrosuna katan Milan,  Inter'den stoper mevkiinde forma giyen Matias Sivestre'yi kiraladı. Orta saha arayışlarına ise şimdilik Andrea Poli'yi Sampdoria'dan transfer ederek çare bulmaya çalışan Milan takımı ilerleyen günlerde bu bölgeye bir oyuncu takviyesi daha yapma ihtimali de bulunuyor. Bu transferlerin yanı sıra Urby Emanuelson kiralıktan Milan'a geri döndü ve bu oyuncunun akıbeti ilerleyen günlerde belli olacak. Milan takımında ayrılan oyuncular ise, Taiwo (Bursaspor), Mario Yepes (Atalanta) ve Ambrossini (Fiorentina). Flamini ise bedelsiz olarak takımdan ayrıldı ve şu anda hiçbir kulüple anlaşması bulunmuyor.

NAPOLI
     Geçen sezonun Juventus'un ardından en flaş takımı Napoli, bu sezon transfer dünyasının en sansasyonel hareketine imza attı ve yıldız oyuncusu Edison Cavani'yi PSG'ye tam 64.5 milyon €'ya sattı. Bu transferin hemen ardından bir forvet arayışına giren ve Juventus'un transferi için ciddi çaba sarfettiği Real Madrid'in yıldız oyuncusu Gonzalo Higuain'i kadrosuna kattı. İspanya bölgesinden transferi hemen noktalamayan Napoli yine Real Madrid'de forma giyen Callejon ve Raul Albiol'ü transfer ederek hem defans hem forvet hem de orta sahaya takviye yapmış oldu. Kalecisi Morgan De Santcis ile yollarını ayıran Napoli bu bölgeye de Barcelona'nın transfer listesinde yer alan Liverpool'un kalecisi Reina'yı transfer ederek taraftarlarını mutlu etti. Takımın sol kanadına 2 takviye yapan Napoli öncelikle PSV'de forma giyen Martens ardından da Udinese forması giyen Armero ile anlaştı. Higuain transferinin ardından geçen sezon Siena formasıyla göz dolduran Calaio'yu da renklerine bağlayan Napoli transferi şimdilik kapatmış görünüyor.

     Büyük ihtimalle transfer yapmayacağını düşündüğüm Napoli transferleri erken bitirerek sezona diğer takımlardan daha hazır girme amacında olduğunu hissettiriyor.

INTER
     Inter kulübü de transfer sezonuna hızlı giren takımlardan. Geçtiğimiz sezon bekleneni veremeyen Inter, takımında bir çok mevkide sıkıntı bulunuyordu ve bu sıkıntıların en büyüğü defans tandemi olarak göze çarptı. Bir dönem Galatasaray ve Fenerbahçe'nin çok istediği Rolando'yu Porto'dan kiralayarak stoper mevkiine iyi bir takviye yaptılar. Forvet sıkıntısını ise geçen sezon özellikle tansiyonu yüksek maçlarda kendini ön plana çıkartan genç oyuncu Icardi transfer edildi. Benim de yazılarımda özellikle vurguladığım Arjantinli yeteneğin Inter formasıyla neler yapacağı merak konusu. Bir diğer genç yıldız adayı ise U-20 Dünya Kupası turnuvasında Uruguay milli takımıyla kendini gösteren Laxalt transferi oldu. Parma'dan da genç yıldı Belfodil'i transfer ederek ağırlıklı olarak genç oyunculardan kurulu bir takım yaratma amacında. Bu oyuncuların yanı sıra Napoli'den Campagnaro, Bologna'dan Mudingayi ve Chievo'dan Anreolli'yi transfer eden Inter'de giden oyuncular arasında Stankovic, Donati ve Cassano bulunuyor. Stankovic henüz kendine kulüp bulamazken, Cassano Parma'ya kiralandı, Donati ise Leverkusen'in yolunu tuttu.

LAZIO
     Geçtiğimiz sezon bir ara iyi bir performans sergileyen fakat istikrarı yakalayamadığı için lig yarışından uzak kalan Lazio, bu sezon içinde yapılan transferlere bakılırsa yine orta sıraların takımı olacak gibi görünüyor. Taraftarını heyecanlandıracak bir transferi henüz yapmayan Lazio'da ciddi sayılabilecek 2 transfer var. Bunlardan biri Anderlecht'te forma giyen Biglia oldu. 27 yaşındaki oyuncu orta sahada ve ön libero mevkiinde forma giyiyor. Bir diğer isim ise Santos'tan transfer edilen genç yetenek Felipe Anderson oldu. Anderson Ofansif orta saha mevkiinde oynuyor ve iki ayağını da kullanabilmesiyle dikkat çekiyor. Geçen sezon takımın en başarılı oyuncularından Candreva'nın bonservisini alan Lazio, ayrıca bedelsiz olarak Cruzeiro'dan Freitas, Deportivo Toluca'dan Novaretti'yi transfer etti. Mauro Zarate ülkesine döndü, Luis Saha futbolu bıraktığını açıkladı ve sol bek Garrido ise bonservisiyle Norwich City'nin yolunu tuttu.

     Kişisel fikrim; Lazio taraftarının takımın şu anki halinden memnun olduğunu sanmıyorum.

ROMA
     Serie A'nın fantastik takımı ve aynı zamanda Başkent'in bir diğer ekibi Roma bu sezon aldığı oyuncularla değil sattığı oyuncularla ön plana çıkıyor. Bu sezon şu ana kadar sattığı oyunculardan kulübün kasasına giren para toplam 59.5 milyon €. Hal böyle olunca öncelikle satılan oyuncuları yazalım istiyorum. Napoli gibi PSG'den para kazanan bir diğer takım olan Roma oyuncusu Marquinhos'u 31.4 milyon € bonservisle Fransız kulübüne sattı. Ardından Barcelona'dan alınan Bojan Krkic'i tekrar Barcelona'ya 13 M€ bonservisle satan Roma bir diğer kârlı satışını ise kalecisi Stekelenburg'u Fulham'a satarak yaptı. Tachtsidis, Verre,  Lopez ve Politano bonservisleriyle gönderilen diğer oyuncular. Bu oyuncuları elden çıkartan Roma transferde en büyük hamleyi PSV'nin genç yıldızı Strootman'ı kadrosuna katarak yaptı. Ardından 8 milyon €'ya Arsenal'den Gervinho ve Maicon'u Manchester City'den bedelsiz olarak transfer ederek 3 ciddi transfer yapmış oldu. Bunların yanı sıra kaleye Morgan De Santcis'i Napoli'den, Skorupski'yi Gornik Zabrze'den transfer ettiler. Bedelsiz olarak Babu ve Konate takıma katılırken Verre, Caprari, Destro ve Jedjav ile transferi şimdilik bitirerek hem gidenlerin yerini doldurmaya çalıştılar hem de ihtiyaç olan bölgelere takviye yaptılar.

     Sportif başarı açısından bu transferler ne kadar iş yapar bilemem ama gönderilen oyunculardan gelen paralara bakılırsa pek yanlış hamleler olduğu söylenemez. Bence doğru bir transfer politikası.

SERIE A'da Diğer Önemli Transferler
Cuadrado (Udinese ---> Fiorentina)
Joaquin (Malaga ---> Fiorentina)
Mario Gomez (Bayern Münih ---> Fiorentina)
Bruno Fernandes (Novara ---> Udinese)
Jadson (Botafogo ---> Udinese)
Monzon (Lyon --> Catania)
Parolo (Cesena ---> Parma)
Denilson (Croton ---> Parma)
Danilo Avelar (Karpaty ---> Cagliari)
Gabbiadini  (Juventus ---> Sampdoria)
Salamon  (Milan ---> Sampdoria)
Cigarini (Napoli ---> Atalanta)
Bellomo (Bari ---> Torino)
Alex Farnerud (Young Boys ---> Torino)
Vrsalijko (D.Zagreb ---> Genoa)
Strasser (Milan ---> Genoa)
Simone Zaza (Juventus ---> Sassuolo)
Jasmin Kurtic (Palermo ---> Sassuolo)
A.Gonzalez (Penarol ---> Livorno)

Bu yazı TransferMerkez.com tarafından hazırlanmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz 
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder