22 Ağustos 2013 Perşembe

Karabükspor yeni sezonda ne yapar?

     Bütün sezon sürecek olan takım değerlendirme ve analiz yazılarıma Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta gösterdiği performansla beni en çok etkileyen takım olan Karabükspor ile başlamak istiyorum. Emeğin kenti olan ve kendi içinde çok farklı dinamiklere sahip Karabük ekibi geçen sezon ligi hiç ummadığı bir pozisyonda bitirmiş ve küme düşme korkusunu son maçın son dakikasına kadar hissetmişti.

     Sezon başında yönetimsel anlamda ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya gelen Karabükspor, başkanını ve yönetim kurulunu belirlemekte bir hayli zorlanmıştı. Daha sonra göreve gelen Başkan Mustafa Yolbulan aynı zamanda Kardemir firması yönetim kurulu üyesi ve bence bu Karabükspor için yaşanan yönetimsel krizden çıkma adına çok büyük bir şans. Mustafa Yolbulan ve ekibi teknik direktörlük için göreve Tolunay Kafkas'ı getirerek çok doğru bir adım attı. Belki de Türkiye'nin en hırslı teknik adamlarından biri olan Kafkas'ın Karabükspor macerası hızlı transfer girişimleriyle başladı. Carlton Cole'u Karabük'e getiren yönetim kurulu ne yazık ki stad ve tesisler nedeniyle sınıfta kaldı ve bu transfer gerçekleşmedi.

     Transferde genç oyunculara yönelen Karabükspor, Beşiktaş'tan savunmanın solunda oynayan Emre Özkan ve orta sahanın her iki kanadında görev alan Erkan Kaş, Fenerbahçe'den orta sahanın solunda oynayan Beykan Şimşek ve Galatasaray 'dan ise orta sahanın ortasında oynayan Furkan Özçal'ı kiralık olarak kadrosuna kattı.

     Böylesine genç ve gelecek vaat eden oyuncuların yanına ise Fransa’nın Nancy takımından tecrübeli stoper oyuncusu Sebastian Puygrenier, yine Fransa'nın Lens takımından defansif orta saha Samba Sow, Kayserispor'da kaptanlığa kadar yükselen stoper oyuncusu Eren Güngör ve Hollanda'nın PSV takımından kaleci Boy Waterman'ı alarak bana göre çok doğru ve isabetli bir transfer dönemi geçirdiler.

     Gelen bu oyuncuların yanı sıra takımda bulunan LuaLua , İlhan Parlak ve Ahmet İlhan Özek'in etkili hücum gücü, orta sahada yer alan Hakan Özmert ve Yiğit İncedemir'in takım dengesi adına gösterecekleri performanslar ise Karabükspor'un bu sezonki konumunu belirleme de en önemli unsurlar olacaktır.

     Sezonun ilk karşılaşmasında Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda Kasımpaşa'yı ağırlayan Karabükspor mükemmel bir taraftar desteğiyle karşılaşmaya başladı. Tribünleri dolduran Mavi Ateş takımlarına maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar harika bir destek verdi. Karabükspor'un Kasımpaşa karşısında oynadığı futbola dayanarak yapılacak en etkili analiz bu takım bir teknik direktör takımı olma yolunda çok büyük yol kat etmiştir cümlesini kurmak olacaktır sanırım. Tolunay Kafkas kendi istediği oyun sistemi olan sert ve kapalı savunma, sahanın her anında pres ve hızlı kontra atak oyununu Karabükspor'a aşıladığını ve bunun da ligin gelecek haftalarında artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Tolunay Kafkas'ın oynatmak istediği sistemi bu kadar çabuk takıma kabul ettirmesinde yapılan doğru transferlerin ve takımda kalan oyunculardan maksimum verim alınmasını ana nedenler olarak gösterebiliriz. Karabükspor’un attığı 2 golden sonrada tüm oyuncuların Tolunay Kafkas'a koşması, takımdaki kenetlenmeyi ve hocanın hırsının takıma yansıdığını gösteriyordu

     Yazımı yazdığım dakikalar da Karabükspor'un Blackburn Rovers'tan Norveçli oyuncu Morten Gamst Pedersen  ile anlaştığı ve yarın resmi imzayı atacağı haberi geldi. Eğer bu transfer gerçekleşirse Karabükspor'un doğru bir transfer daha yaptığını, her iki kanatta ve santrafor bölgesinde oynayabilen böyle bir oyuncuyu transfer ederek çok büyük bir iş başardığını söyleyerek yazımı noktalamak isterim.

     Emeğin kentine, Mavi Ateş'e, Karabükspor oyuncuları ve teknik heyetine başarılı ve sakatlıksız bir sezon diliyorum. Umarım ilk hafta gösterdikleri performansı sezon boyunca arttırarak devam ederler.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder