18 Ağustos 2013 Pazar

Maç Analizi: Balıkesirspor - Tavşanlı Linyitspor

     Aylardır futbolseverlerin heyecanla beklediği PTT 1. Lig nihayet dün başladı. Sezonun ilk maçında ligin yenilerinden Balıkesirspor ile ligdeki 4. sezonunu yaşayan TKİ Tavşanlı Linyitspor karşı karşıya geldi. Hakem Ferhan Kestanlıoğlu'nun ilk düdüğü 2013-2014 sezonun ilk heyecanını başlatırken, ilk sözlerimizi de Balıkesir tribünlerinin doluluk anlamında beklenilen altında kaldığını söyleyerek başlatmamız gerekiyor. Tabii ki bunda maçın cumartesi olması ile sıcak ve rüzgarlı havanın etkili olması öne çıkan nedenlerden bir kaçıydı.

     Maçın ilk dakikalarında TKİ Tavşanlı Linyit rüzgarın da avantajını kullanmak isteyerek topa sahip olmak istedi fakat ilk 5-10 dakikalık süreçte biraz etkili olduysa da Balıkesirspor daha sonra oyun üstünlüğünü ele alarak kontrolü sağladı. Lalawele'nin sağ kanattaki etkili oyunu, Karikari'nin ve İlhan Depe'nin ilerde aktif olması Tavşanlı Linyitspor'a zor anlar yaşattı. Bu pozisyonlardan birinde Lalewele sağ taraftan kaleye gönderdiği topu Tavşanlı kalecisi Metin nefis çıkardı, yine bu sefer sol tarafta topla buluşan Lalawele topu dışarı atarken, Karikari'nin getirdiği pozisyonda ise İlhan Depe'yle gole çok yaklaştı; fakat kırmızı-beyazlılar sonuç alamadı.

     Balıkesirspor'un ileri hücumda etkileri ilk yarı boyunca sürerken köşe vuruşundan gelen topta Agbetu ve soldan gelişen Tavşanlı akınında Adınoy gole çok ama çok yaklaştı,özellikle  Adınoy'un pozisyonu çok netti. Balıkesirspor'a karşı bunun dışında uzaktan bazı denemelerde bulunan Kütahya temsilcisinin girişimleri ise Ahmet Şahin'de kaldı. İlk yarıda son anlar yaşanırken, Karikari'nin pasında hızını da kullanarak hareketlenen Lalawele sağdan içeriye girdi ve mükemmel bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak tribünleri ayağa kaldırdı. İlk yarı Balıkesirspor'un tek farklı üstünlüğüyle noktalandı.

     İkinci yarıya Ömürcan-Ramazan değişikliğiyle başlayan Tavşanlı, ilk yarıda olduğu kadar varlık gösteremedi. Balıkesirspor'da ise Muhammet Reis ve İlhan Depe ise form olarak düşmeye başladı, nitekim Muhammet Reis yerini daha sonra Mustafa Kayabaşı'na bıraktı. Yorulmasına rağmen Muhammet Reis ilk 30 dakikada, İlhan Depe ise yorulana kadar elinden gelen mücadeleyi gösterdi, özellikle İlhan Depe'nin yorulması doğaldır ki hem sağda hem solda çok koşarken bazen de 60-70 metre alanda geriye giderek top alması kolay iş değildi. İkinci yarıda Karikari'nin kaleciye geçerek yan ağlara bıraktığı ve kafayla filelere gönderdiği fakat gol değeri kazanmayan girişimleri ile Tavşanlı'da Ramazan'ın ceza sahası dışından vuruşu  akılda kalan diğer pozisyonlar oldular. Son dakikalarda ise elinden gelen gayreti gösteren Tavşanlı ise gol kaydına muvaffak olamayınca maç Balıkesirspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.


MAÇTAN NOTLAR
Balıkesirspor İsmail Ertekin ile ilk 1. Lig maçını kazanırken skor avantajını elde ettikten sonra daha önce de izlediğimiz tipik ikinci yarı Balıkesirspor'unu bize izlettirdi.
Türkiye Ligleri'ndeki ilk gol Balıkesirspor'un Togolu oyuncusu Atakora Lalawele'den gelirken, 47 yıllık kulüp tarihinin profesyonel liglerde gol atan ilk yabancı oyuncusu oldu.
Balıkesirspor'da Caner Arıcı, Lalawele ve Ertuğrul takımın en iyi isimleri oldular.
Tenten lakaplı Mustafa Kayabaşı 71. dakikada Muhammet Reis'in yerine oyuna dahil olurken, oyunu dikine oynayan ve çabuk kaleye inen özelliğini hemen gösterdi ve ben dahil bir çok kişiyi kısa sürede kendine hayran bıraktı.
Balıkesirspor geçen sezonki kadrosundan 5 oyuncu sahada yer alırken, 6 yeni oyuncusunu ise ilk 11'de şans buldu, kaleci Emrullah Şalk, Serhat Akyüz, Burak Çalık yedek bekleyen isimler olurken Mehmet Al, Selçuk Kaban, Mustafa Demir, Burakcan Kunt ve Hüseyin Kar gibi isimler ise 18'e giremedi.
TKİ Tavşanlı Linyitspor maç boyunca oyun anlamında çok alt seviyelerde kaldı, bütün umudunu Cafercan ve Agbetu gibi isimlerin bireysel yeteneğine bıraktılar.
Tribündeki taraftarların ve yorumcuların çoğu, Balıkesirspor'un yabancı oyuncularıyla deplasmanda daha tehlikeli bir takım olacağı fikrindeydi.
Maçın hakemi Ferhan Kestanlıoğlu verdiği hatalı kararlarla maça damgasını vurdu. Kestanlıoğlu çok kötü bir yönetim gösterdi. En son Balıkesirspor'un 1-1 biten Körfez FK deplasman maçını da yöneten Ferhan Kestanlıoğlu bu maçta da kötü yönetimiyle öne çıkmıştı.

Kadrolar: 
Balıkesirspor: Ahmet Şahin, Caner, Rıza, Murat Sözgelmez, İsmail Dinler, Aykut,Ertuğrul Deniz Vural 83') İlhan Depe (Ali Öztürk 90') Muhammet Reis (Mustafa Kayabaşı 71') Lalawele, Karikari.
TKİ Tavşanlı Linyitspor: Metin, Mehmet Çoğum (Gökhan 84'), Hakan, Sakıb, Batuhan, Mertcan Demirer, Emrah Dağ, Cafercan, Ömürcan (Ramazan 46') Agbetu, Adınoy Sani (İlkay Demir 78')

Yazar: Onur DÜNDAR
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder