18 Ağustos 2013 Pazar

Maç Analizi: Şanlıurfaspor - Karşıyaka

     Dün transferin hareketli takımlarından Şanlıurfaspor ile Karşıyaka ligin ilk haftasında karşılaştı ve maç 2-2 beraberlikle sonuçlanınca iki takım da birer puanla yetinmek zorunda kaldı.

Maç Öncesi: Maç günü sabahın erken saatlerinden itibaren sarı-yeşil formalı ve atkılı insanları görmek mümkündü. Stad çevresinde kalabalık vardı, giriş turnikelerinde ise inanılmaz bir kuyruk vardı. Cefakar Karşıyaka taraftarları da 1250 kilometre uzakta bile olsa takımlarını yine yalnız bırakmamışlardı. Takımlar ısınmaya çıktığında Şanlıurfalı taraftarlar Karşıyaka taraftarlarına ve futbolcularına "Hoşgeldiniz" tezahüratı yaptı. Bu tablo tüm PTT 1. Lig maçlarında görmek isteyeceğimiz türdendi.

Maçın Analizi: Maça iyi başlayan taraf Karşıyaka'ydı ve ilk dakikalarda Ofoedu'nun direkten dönen bir şutu oldu. Nitekim 15. dakikada yine Ofoedu'nun kafa golüyle Karşıyaka 1-0 öne geçti. Karşıyaka golden sonra oyunu tutamadı ve Murat'ın cömertçe harcadığı net pozisyonlardan sonra dakikalar 23'ü gösterdiğinde ev sahibi ekip İsmail ile cevap vermekte gecikmedi ve skora dengeyi getirdi. İlk yarının kalan dakikalarında Şanlıurfaspor daha etkili oldu ancak golü bulamadı.

     İkinci yarıda Sankoh'un baskılı futbolu, taraftarın muhteşem desteğiyle birleşince Şanlıurfaspor aradığı golü bulmakta pek gecikmedi. Şanlıurfaspor dakikalar 67'yi gösterdiğinde Sankoh’un golüyle geriye düştüğü maçta öne geçti. Sankoh'un golden sonraki sevinci görülmeye değerdi. Golden sonra da İsmail ve Sercan yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi ancak ev sahibi ekip maçın son dakikalarına doğru iyice kapandı ve Karşıyaka 88. dakikada genç oyuncu Ali Kemal Özkan'ın muhteşem golüyle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda gol olmayınca maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

     İlk yarıya Karşıyaka iyi başladı, golü de buldu ancak golden sonra Şanlıurfaspor daha iyi oynamaya başladı. İkinci yarının son 5-10 dakikası dışında oyunu domine eden taraf Şanlıurfaspor'du. İlk yarıda Ars ve Ofoedu Şanlıurafspor defansını zorladı ancak ikinci yarıda pek etkili olamadılar. Karşıyaka altyapısından yetişen Ali Kemal Özkan attığı golle beraber bu yıl daha fazla forma şansı bulacağa benziyor. Şanlıurfaspor'da ise İsmail Haktan çok etkili oldu. Keza orta sahada Sankoh'un basklı oynaması, Sedat Ağçay'ın maestro görevini üstlenmesi Şanlıurfaspor'un etkili oynamasındaki temel etkenler oldu.

     Şanlıurfaspor'un sansayonel transferi Sercan Yıldırım, her ne kadar hazır olmasa da oyuna girdikten sonra takıma hareketlilik kazandırdı. Ancak kondisyon eksikliği göze çarpıyor. Sercan 1-2 haftaya kadar kondisyon eksikliğini giderirse bu ligde iyi işler yapacağına inanıyorum

Hakem: Hakem Mustafa Öğretmenoğlu ilk yarıda oyunu fazlasıyla kesmişti bu da takımların tempo yapmasını engellemişti ancak ikinci yarıda oyunu fazla durdurmadı ve sahada daha iyi futbol oynanmasına izin verdi.

Maçın Adamı: 1 gol 1 asist yapan gecenin etkili ismi İsmail Haktan Odabaşı'dır.


Teknik Adamlar: Şanlıurfaspor taraftarları, maçta son dakikalara doğru gelirken takımın bu kadar kapanmasına seyirci kalan ve değişiklik yapmayan  Raşit Hoca'ya kızgın. Taraftarlar, maçın iyi isimlerinden Sedat Ağçay'ın oyundan çıkmasına da anlam veremedi. Maçta taraftardan edindiğim izlenime göre taraftarlar hala Raşit Hoca'ya sıcak değil.

     Karşıyaka teknik direkörü Sait Karafırtınalar ise Ali Kemal Özkan hamlesiyle taraftarlarından olumlu tepki aldı. Karşıyaka'nın altyapısından yetişmiş Battal Demirbilek, Ali Say, Ali Kemal gibi oyuncuların Sait Hoca ile beraber daha iyi performans sergileyeceğini düşünüyorum.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder