19 Ağustos 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Lazio - Juventus (0-4)

     İtalya'da sezonun ilk kupası olan İtalya Süper Kupası'nda Lazio ile Juventus karşı karşıya geldi. Roma Olimpiyat stadında oynanan mücadelede iki takımın taraftarları stadı yarı yarıya bölüşmesine rağmen bu stada yabancı olmayan Lazio'da ev sahibi havası hakimdi.

     Karşılaşmaya Juventus hızlı başladı. Maçın hemen başında uzun pasla savunmanın arkasına iyi kaçan Vucinic çaprazdan vurduğu sert şut ağuta giderken maçın üstünlüğünün Juventus'ta olacağının sinyallerini henüz 4. dakikada vermiş oldu. Saha içinde iyi organize olan, topu daha iyi kullanan taraf Juventus'tu. Özellikle Pirlo önderliğindeki orta saha iyi top yaptı sırada Pogba'nın ayağından bir gol geldi. Marchisio'nun talihsiz sakatlığının ardından oyuna giren Pogba, 1-2 dakika sonrasında topla buluştu ve düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra bir anda oyun kontrolü Lazio'ya geçti. Bu duruma öne geçme psikolojisi mi yoksa Antonio Conte'nin kontrollü oyun stratejisi mi denir bilemiyorum ama geçtiğimiz sezonlarda da Juventus'ta çok sık rastlanan bir problemdi bu. Lazio üstün oynadığı dakikalarda skor üretemeyince ilk yarı 1-0 Juventus üstünlüğüyle geçildi.

     İkinci yarıda bambaşka bir Juventus vardı sahada. Oyunun kontrolü elinde tutan Juventus 52, 54 ve 56. dakikalarda üst üste bulduğu gollerler bir anda skoru 4-0'a getirdi. İlk gol tam bir organizasyon eseriydi. Gelişen Lazio hücumunda topu kapan Juventus Pirlo ile hızlı çıktı. Rakiplerini üzerine çekene kadar ayağında topu süren Pirlo sağındaki arkadaşı Vidal'e pası attı. Vidal'de hiç bekletmeden önündeki Lichtsteiner'e tek top oynadı. Önü bomboş ceza sahasına giren Lichtsteiner boş durumdaki Chiellini'ye alda at dedi ve skor 2-0 oldu. Hemen arkasından ilk golün kahramanı İsviçreli skoru 3-0 getiren golü kaydetti. Son gol ise yeni transfer Tevez'den geldi. Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye alan Juventus maç bittimine kadar ciddi bir pozisyon vermeyerek skoru tutmayı başardı ve geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Maçın Yıldızı: Stephan Lichtsteiner
     Transfer döneminde bir çok takımın transfer listesinde yer alan Lichtsteiner, dün geceki performansıyla yine göz doldurdu. 3 defansla oynayan Juventus'ta sağ kanadın tek sorumlusu İsviçreli dün akşam adeta o kanadı süpürdü. Rakip hücumlarda zamanında geriye dönmesi yanı sıra savunmada da iyi yer tuttu. Juventus hücumlarında forvet hattına vererek hücum zenginliğinin artmasını sağladı. Bunların dışında bir gol bir asistle oynaması onu maçın yıldızı yapmak için fazlasıyla yeterliydi.


Maçın Hayal Kırıklığı: Hernanes
     Geçen sezon Lazio takımının belki de en iyi oyuncusuydu Hernanes. Oyun kurucu mevkiinde oynayan, oyunu yönlendiren, oyunun sıkıştığı bölümlerde aralara attığı paslarla veya uzaktan çektiği şutlarla bir çok maçta takımına çare oluyordu. Bu maçta da oyunun kilitlendiği anlar oldu ama Hernanes çok sevdiği uzaktan şut atma fırsatını neredeyse hiç bulamadı. Oyun içinde varlığıyla yokluğunun bir olduğu zamanlar oldu. Juventus savunmasının ezici üstünlüğü karşısında direnemedi ve maçın hayal kırıklığı oldu.

Diğer Göze Çarpanlar..
     Dün akşam sahada ciddi bir Juventus üstünlüğü vardı. Açıkcası Juventus'ta neredeyse göze çarpmayan oyuncu kalmadı ama ciddi anlamda galibiyette payı olan bir kaç futbolcu var onları söylemeden geçemeyeceğim. Lichtsteiner maçın yıldızı, ondan sonra söyleyebileceğim isim ise tabi ki Pirlo. Juventus'un gollerinde, atak başlangıçlarında hep o vardı. Gollerin dışında oyunu okuması ve liderlik özelliklerini sahaya başarılı bir şekilde yansıtması sayabileceğimiz diğer özellikleri. Bunun dışında savunma hattı neredeyse kusursuz oynadı. Lazio'da ise kötü futbola rağmen Lulic ve Candreva kanatlardan takımlarına katkı sağlamak için ellerinden geleni yaptılar. Özellikle Lulic takımı adına çok çalıştı fakat skoru değiştiremedi.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder