19 Ağustos 2013 Pazartesi

Röportaj: Taha Yalçıner

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Samsunspor'un yeni transferi Taha Yalçıner. Futbol severlerin Karşıyaka formasıyla tanıdığı başarılı orta saha oyuncusuyla yazarımız Oğuzhan Arslan'ın yaptığı bu keyifli röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhabalar Taha Yalçıner, bizlere futbola başlama öykünü anlatır mısın?

     10 yaşımda Fenerbahçe alt yapısında futbola başladım, 10 sene alt yapının tüm kategorilerinde oynadım. Fenerbahçe'den Muğlaspor'a kiralandım, orada 1 sene oynadım ve sonra Karşıyaka'ya transfer oldum. Muğlaspor'da oynarken Reha Kapsal'ın yardımcısı Yalçın Koşukavak beni görüp beğenmiş ve Reha Hocaya benden bahsetmiş. Böylece Karşıyaka'ya transferim gerçekleşmişti.

Alt yapılardan PTT 1. Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Alt yapı hocalarımdan başlayarak hepsinin katkısı vardır ama PTT 1. Lig'e gelmemde demin de bahsettiğim gibi beni ilk keşfeden Yalçın Koşukavak hocam ve bana şans veren Reha Kapsal hocamın yeri ayrıdır.


Kariyerin boyunca 200'den fazla resmi maça çıkmış bir isimsin, PTT 1. Lig ve alt liglerde kendini kanıtlamış başarılı bir oyuncusun. Karşılıklı oynamakta zorlandığın futbolcular kimlerdi?

     Öyle çekindiğim özel bir oyuncu yok, sadece karşımda kısa boylu çok çabuk oyuncuların olmasını sevmiyorum..

Futbol kariyerine Fenerbahçe alt yapısında başlamış bir isimsin. Genç yaşlarda Fenerbahçe formasını giymiş başarılı bir oyuncu olarak, bizlere Fenerbahçe yıllarını, A takım oyuncularıyla ilişkilerini anlatır mısın? 

     Fenerbahçe'de çok güzel günlerim geçti. Alt yapıda da olsa büyük takımda olmak keyif vericiydi. Bizim olduğumuz zamanlar A takıma çıkmak imkansız gibi bir şeydi. Ara sıra antrenmanlara gelirdik A takıma, tabi ki çok heyecanlanırdık. Alex, Anelka, Appiah, Rüştü Reçber gibi yıldızlarla antrenmanda bile olsa aynı sahada oynamak inanılmaz bir mutluluktu bizim için. A takımdaki tüm futbolcular da bize çok iyi davranırdı.

Fenerbahçe'de oynadığın dönemde o jenarasyonun önemli isimlerinden biriydin. Fenerbahçe'de kalıcı olamamın nedenleri bizlere anlatır mısın?

     Fenerbahçe'de bunu gerçekleştirebilen çok az sayıda oyuncu var, alt yapıdaki oyunculara gerekli şansın verilmediğini düşünüyorum. Zaten bu ülke futboluna da yansıyor bence korkmadan gençlere şans verilmesi gerek. Fenerbahçe'de oynadığım dönemlerde takımla yaz kampına gitmek bile büyük başarıydı.


Profesyonel kariyerinde Karşıyaka formasıyla yakaladığın çıkışla tanındın. Karşıyaka taraftarının kalbinde her zaman farklı bir yerin var. Senin Karşıyaka kariyerin ve taraftarı hakkındaki düşüncelerin neler?

     Karşıyaka'da 4,5 sezon aralıksız forma giydim ve şu ana kadar futbol hayatımın en güzel günlerini orada geçirdim. Çoğu kişi belki bu kadar iyi performans göstereceğimi tahmin etmiyordu çünkü ilk gittiğimde 21 yaşındaydım ve taraftarın gözünde kapalı kutuydum. İlk 2 sene Süper Lig'e çıkmayı play-off maçlarında kaybettik. Her ne kadar Süper Lig'e çıkamasak da iki sene üstüste buralara gelmek Karşıyaka camiası için önemli başarılardı ve az da olsa bizim de payımız oldu bunda.

     Taraftara gelince, Karşıyaka taraftarı sahada mücadele eden oyuncuyu sırtında taşır. 5 senelik süre zarfında taraftarla hiç problem yaşamadım. Karşıyaka kulübünün de taraftarının da bende yeri ayrıdır.

Geçen sezon Adana Demirspor formasıyla başarılı maçlara çıktın ve orta sahada Mustafa Uğur'un kilit oyunclarından biri oldun. Senin açından Adana Demirspor'un bu sezonki performansını yorumluyabilir misin?

     Devre arası Adana Demirspor'a transfer oldum, bu transferde en büyük etken çok sevdiğim hocam Mustafa Uğur ve ekibidir. Çok iyi bir insan Mustafa Hoca, hem insanlık açısından hem de antrenörlüğünü beğenirim. Yalnız Adana'ya çok ısınamadım, ufak bir sakatlık yaşadım istediğim performansı sergileyemedim. Kendilerine bu sene başarılar dilerim.

Bu sezon PTT 1. Lig'in iddialı takımlarından Samsunspor'a transfer oldun. Transferinin ayrıntılarını okuyucularımıza anlatır mısın? Takım olarak ve kendi adına hedefleriniz neler?

     Hem şehir olarak hem de kulüp olarak çok iyi bir takıma geldiğini düşünüyorum. Öncelikle sakatlıksız kazasız belasız bir sezon olmasını diliyorum. Taraftar gücüne sahibiz, bu bizim için büyük avantaj. Çok çalışıp formanın hakkını vermek istiyoruz, hedeflerimiz her zaman üst sıralar olacaktır.
     En önemlisi bir şehir takımı olduğu için şehirde herkes Samsunspor'un başarısını bekliyor, bizler de bunun farkındayız. PTT 1. Lig sürpr,izlere açık bir lig, geçen sene Konyaspor örneğinde de bunu gördük. Taraftarlarımızın sabırlı olup sonuna kadar bizi desteklemelerini istiyoruz. Çok kaliteli bir kadromuz var, Allah da yardım ederse mutlu sona ulaşmamamız için hiçbir neden yok.

Biraz da Türk futbolu hakkında konuşalım istersen. Türk futbolu son yıllarda genel olarak bir düşüş içinde. Sence bu neden kaynaklanıyor? Çözüm için neler yapılabilir?

     Valla genel olarak sıkıntılarımız var, en basitinden yabancı oyuncular konusunda düzenlemeler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hele PTT 1. Lig'de yabancı oynamasını doğru bulmuyorum, onlardan çok daha yetenekli Türk futbolcularımız var. Sadece biraz cesaretle genç kardeşlerimizi kazanabiliriz.

     Geçen gün bir haber okudum; TFF genç oyuncu oynatankulüplere teşvik olarak belirli miktarlarda para verecekmiş. Bu çok güzel bir haber, en azından bir adım atılmış olur. Ülke futbolumuz gençlere önem verdikçe çok daha iyi yerlere gelecektir.

Maçlar ve antrenmanlar dışında özel hayatında neler yapmayı seversin, hobilerin nelerdir?

     Genelde eşimle vakit geçiririm çünkü antrenmanlardan, maçlardan ve kamplardan fazla zamanımız kalmıyor. Boş zamanlarında gittiğimiz şehirlerin güzel ve tarihi yerlerini gezeriz. Bazı takım arkadaşlarımızla ailece görüşür, vakit geçiririz. Ocak ayında inşallah çocuğumuz olacak.

PTT 1. Lig'den en çok beğendiğin, kalite olarak bu ligin üstünde olduğunu düşündüğün isimler kimler?

     Ankaraspor'dan Bilal Aziz iyi futbolcu, onu beğeniyorum. Aynı şekilde Serdar Eylik, Mustafa Sevgi, kaleci Volkan Babacan beğendiğim futbolcular.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Ben tesekkur ediyorum ilginiz için, iyi yayınlar dilerim.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder