18 Ağustos 2013 Pazar

Maç Yazısı: Şanlıurfaspor 2 - Karşıyaka 2

     PTT1. Lig'in ilk haftasında 17 Ağustos 2013 Cumartesi Saat 20:00'de Güneydoğu ekibi Şanlıurfaspor evinde İzmir takımlarından Karşıyaka'yı ağırladı. Maçı yaklaşık 17 bin kişi izledi. Karşıyaka Çarşı Taraftar Grubu ise Şanlıurfa'ya iki otobüs ile gelerek takımlarını yalnız bırakmadı. Şanlıurfaspor maça Fevzi, Engin, Ozan, Onur Akbay, Kaan, Mehmet Ayaz, Sankoh, Sedat Ağçay, Murat Kayalı, Yasin Avcı, İsmail Haktan Odabaşı 11'i ile başlarken Karşıyaka mücadeleye David, Tayfun, Rıdvan, Mehmet, Onur, Erdi, Caner, Mustafa, Hakan, Ars, Ofoedu kadrosuyla başladı.

     Maç Mustafa Öğretmenoğlu'nun düdüğü ve Karşıyakalı oyuncuların vuruşuyla başladı maçın başında Karşıyaka, Şanlıurfaspor'a karşı üstünlük kurdu özellikle Ofoedu ile sağ kanattan etkili ataklar gelişitirmeye başladı ve maçın 5. dakikasında Ofoedu'nun kendi getirdiği topu plase ile Şanlıurfaspor kalesine gönderdiği top kaleci Fevzi dahil herkesin bakışları arasında direkten oyuna döndü. Karşıyaka etkisini devam ettirdi ve beklenen oldu. Onur Akbay'ın yaptığı faul sonrası sarı kart gördüğü pozisyonda 16. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta yapılan ortaya düzgün bir kafa vuruşu ile Şanlıurfaspor ağlarını sarsan Ofoedu takımını öne geçirdi (0-1)

     Golün ardından Şanlıurfaspor taraftarı, örnek bir taraftar gibi hareket ederekgeriye düşen takımına desteği arttırdı taraftarın desteği ile moral bulan Şanlıurfaspor oyunun hakimiyetini eline aldı ve üst üste ataklar geliştirmeye başladı. 24. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Tayfun Cora ve İsmail Haktan beraber hareketlendi oradan seken top Karşıyaka ağları ile buluştu ve durum eşitlendi (1-1)

     Şanlıurfaspor oyunun hakimiyetini iyice eline aldı ve Karşıyaka oyuncuları üst üste faul yapmaya ve kart görmeye başladı 32. dakikada Ofoedu ve 39.dakikada Rıdvan Şimşek sarı kart gördü. İlk yarının sonlarında önce Murat Kayalı sonra İsmail Haktan Odabaşı kaleci ile karşı karşıya kaldıkları pozisyonlarda topu auta attı ve ilk yarı berabere sona erdi.

     İkinci yarıya Şanlıurfaspor başladı, üst üste ataklar gelmeye devam ediyordu. Şüphesiz Sankoh günün etkili ismiydi, defanstan aldığı toplarla ileri uçtaki oyunculara top çıkarıyor atakları başlatıyor ve takımın geriye düşmesinin ardından oynadığı oyun ile nasıl kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyordu. 58. dakikada Şanlıurfaspor iki değişiklik birden gerçekleşti sol kanatta iyi işler yapan Murat Kayalı oyundan alınırken yerine taraftarın büyük ümitler bağladığı Sercan Yıldırım oyuna dahil oldu ileri 3'lünün ortasında görev alan Yasin Avcı sol kanata geçti ve Sercan ortada oynamaya başladı yapılan diğer değişiklik ise Raşit Çetiner'in yaptığı hatalardan biriydi Sankoh ve Mehmet Ayaz hücüma çıkarken savunmada kalan ve birçok top kesen Sedat Ağçay oyundan alındı ve Sezer Badur oyuna dahil oldu. Sercan'ın oyuna girmesi zaten tempolu mücadelenin temposunu iyice arttırdı 60. dakikada Engin Aktürk rakibine yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü.

     63. dakikada Karşıyaka bir oyuncu değişikliğine gitti Erdi Kasapoğlu oyundan çıkarken Ali Kemal Özkan oyuna dahil oldu ayıe dakika içerisinde Şanlıurfaspor taraftarı 63. dakikada süper bir şova imza attı ve oyun bir süre durmak zorunda kaldı. Bu şov ile iyice morallenen Şanlıurfaspor, 67. dakikada sol kanattan yapılan ortada Alfred Sankoh'un vole tarzı bir vuruşuyla Karşıyaka ağlarını sarstı (2-1). Oynadığı süper oyunu golle süsleyen Sankoh maçın adamı olmayı haketti ancak gol sevincini taraftar ile yaşarken biraz abartan Sankoh sarı kart ile cezalandırıldı

     69. dakikada Şanlıurfaspor kalesinin sağ çaprazından bir serbest vuruş kullanan Karşıyaka'da bu vuruş öncesinde ceza sahasında itişen Mehmet Yiğit ve Şanlıurfaspor'dan Mehmet Ayaz maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. 70. dakikadan sonra maç iki kale arasında gidip gelmeye başladı Karşıyaka beraberlik için yüklenirken Şanlıurfaspor farkı arttırmak için yükleniyordu. Sercan Yıldırım'ın vuruşu direğin hemen yanından auta çıktı. Ardından Sercan'a yapılan bir faulde serbest vuruşu İsmail Haktan Odabaşı kullandı, vuruşu kullanırken Cristiano Ronaldo gibi durması ilginç bir detaydı.

     77. dakikada 2. oyuncu değişikliğini kullanan Karşıyaka'da Ars oyundan alındı ve yerine Gökhan Aydaş oyuna dahil oldu. Son dakikalarda oyunu geride kabul eden Şanlıurfaspor kalesinden baskı kuran ve ataklar yapan Karşıyaka 4 dakika sonra 81. dakikada son değişiklik hakkını kullandı Caner Ağca oyundan alındı ve oyuna Burak Karaduman dahil oldu. Maçın son dakikalarında topu yarı sahasından uzaklaştırmayı başaramayan Şanlıurfaspor'a cezayı 88. dakikada Ali Kemal Özkan kesti. Karşıyaka alt yapısından gelen 20 yaşındaki Ali Kemal Özkan düzgün bir vuruş ile topu ağlara gönderdi (2-2)

     Bu golde bir diğer detay ise golü atan oyuncu Ali Kemal'in Şanlıurfaspor ile özdeşleşen 63. dakikada oyuna girmesiydi golden sonra son değişiklik hakkını 89. dakikada Sankoh'un çıkıp Fotakis'in girmesiyle kullanan Şanlıurfaspor, evinde öne geçtiği maçta Karşıyaka karşısında son dakikalarda 2 puan kaybetmiş oldu. Maçın sonunda Sankoh'un kaybedilen 2 puan yüzünden gözyaşlarına hakim olamaması da gözlerden kaçmadı.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

5 yorum:

  1. Çok Güzel Yazmıssın Kardes Saol Helal Sanaa

    YanıtlaSil
  2. çOK Güzel Yazmıısın kardes

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel olmus kardeşim

    YanıtlaSil
  4. tam maçın analizi olmuş tebrikler ....

    YanıtlaSil
  5. tebrikler maçı detaylı anlatmış arkadaş klavyene saglık

    YanıtlaSil