1 Ağustos 2013 Perşembe

Röportaj: Gökcan Gelmen (Galatasaray)

     Transfer Merkezi Dergisi olarak sizlere alt yapılar ve genç takımlardaki önemli yetenekleri tanıtmaya devam ediyoruz. Bugünkü konuğumuz Galatasaray U-19 takımının genç stoperi Gökcan Gelmen. Bundesliga Cup'da gösterdiği başarılı performans ve attığı 2 golle dikkatleri çeken genç yetenek ile Oğuzhan Arslan'ın yaptığı röportajı hep birlikte okuyalım.

Merhaba Gökcan Gelmen, okuyucularımıza kendini kısaca tanıtır mısın? Futbola ne zaman nasıl başladın?

     04.08.1996 Mersin'de dünyaya geldim. Mersin'de doğup büyüdüm ama şu an İstanbul'da yaşıyorum. Futbola 7 yaşında Mersin İdman Yurdu kulübünde başladım, bu takımda küçük yaş kategorilerinde kaptanlık yaptım.

Mersin İdman Yurdu'nda forma giyerken bir anda kendini İstanbul'da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde buldun.Genç yaşta Galatasaray alt yapısında forma şansı yakaladın. Galatasaray maceranı okucularımıza aktarır mısın?

     Galatasaray'da bu sene 4. senemi yaşamaktayım. Galatasaray tartışmasız Türkiye'nin en büyük kulübü bence . Burada forma giymek beni gerçekten her anlamda cok mutlu ediyor ve onurlandırıyor.

Okuyucularımıza Florya Metin Oktay Tesisleri'nin havasını, ortamını, A takım oyuncularıyla olan ilişkerinizi kısaca anlatır mısın?

     Evet dediğim gibi burada 4.senem ve 4 senedir kulüpte kalıyorum. Buranın ortamı muhteşem diyebilirim. Her oyuncuya nasip olmayan duygular yaşamaktayım. Bazen A takım futbolcularını görme şansımız oluyor. Bizlere öğütleriyle yardımcı olmaya çalışıyorlar. Tesiste her zaman yanımızda olan sosyal gelişim koordinatörü Hakan Kaya'nın bize her anlamda bir baba gibi yaklaştığını ve yardımda bulunduğunu söyleyebilirim. Kendisine buradan sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.

Futbola forvet mevkinde başlamışsın. Defansa geçişini anlatır mısın?

     Evet forvette olmamı en başta babam ve ben çok isteyerek başladım. Yavaş yavaş fizik olarak da gelişince çoğu oyuncudan üstün olmam bana büyük bir avantaj sağladı. Daha sonra okul takımımızla Mersin şampiyonu olup 3 senede 2 defa Türkiye Şampiyonası'na katıldık Bu süreçte hocalarım beni ara ara stoper olarak da oynatmaya başladı. Defans mevkinde biraz daha oturaklı olmaya başladım ve uzun süre öyle devam etti. Galatasaray'a forvet olarak gelsem de buradaki hocam da beni stopere daha yakın gördü ve konuşup artık stoper mevkiinde oynamama karar verdik. Fakat bazen maçın durumuna göre forvete çıkabiliyorum. Hocamın bana vereceği görevleri -her ne olursa olsun- yapmaya çaba gösteriyorum.

4 sezondur Galatasaray alt yapısındasın, bu dönemde bir çok maça çıkma fırsatı yakaladın, Avrupa'da katıldığınız turnuvalarda takımının önemli parçalarından biri oldun. 4 sezonu özetlemeye çalışırsak kendi adına neler yaşadın senin için nasıl geçti?

     İlk geldiğim sene az da olsa ailemden ve arkadaşlarımdan uzak yaşamak zor geldi, bu duruma alışmaya çalıştım. 2. sene kendi açımdan daha da iyi olmaya ve futbol bilgim yerine oturmaya başladı. 3. sene daha da iyi geçti diyebilirim son maçlara doğru kendimi bir anda 2 yaş büyüklerimle 18 yaş gurubunda buldum. İlk çıktığım maçta iyi bir performans sergiledim ve sezon sonuna kadar oynadım. Bu sezon ise 1 yaş büyüklerimle çok iyi başladık. U-19 grubumuz çok daha da iyi olacak.

Alt liglerde birçok maça çıkma fırsatı yakaladın, bunlar arasında unutamadığın bir maç oldu mu?

     Evet hayatımda unutamayacağım maçlardan biri İzmir'de oynadığımız Bucaspor maçı diyebilirim. Maç kendi adımıza iyi geçmiyordu, takım halinde son dakikalara yorgunluğu verdiği düşüşle sıkıntılı dakikalar yaşıyorduk. Son dakikada takım frikik kazanmıştı. Arka direğe doğru koşu yapıp kafa golüyle takımıma 1-0 öne geçiren galibiyet golünü atmıştım. Bu maçı unutmam.

Milli takımlar ve Süper Lig takımları adına stoper arayışının çok fazla olduğu ülkemizde, yerli stoperlerin eksikleri konusunda sıkça eleştiriler yapılıyor. Bir stoper olarak bu durumu nasıl yorumluyorsun?

     Evet Türkiye'de bu tür konuşmaları sık sık duyabiliyorum, bazı mental eksiklerimiz olabiliyor ama bu Avrupa'daki oyunculardan kötü olduğumuz ya da onların eksiğinin olmadığı anlamına gelmez. Biz Türk oyuncuları olarak yürekten oynamayı bütün dünyadan iyi başarabiliriz. Bizim gençler olarak tek isteğimiz yeterli forma şansı verilmesi ve bizlere güvenilmesidir.

Bir defans oyuncusu olarak kendinde beğendiğin ya da zayıf gördüğünü düşündüğün özellikler nelerdir?

     Beğendiğim özelliklerimden biri hava toplarındaki hakimiyetim, kolay kolay rakip oyuncuya hamle şansı vermem. Hava hakimiyetim sayesinde duran toplarda ileri çıkarak rakip takıma tehlikeli dakikalar da yaşatabiliyorum

     Eksiklerim de var tabi ki. Bazı durumlarda pozisyon gereği yerde müdahale etmek zorunda kalıyorum, bu pozisyonlardan sonra devamlılıkta sorunlar yaşıyorum. Hamlelerimde, zamanlamamda bazen sıkıntılar yaşayabiliyorum fakat çok çalışarak bunların üstesinden geleceğim.

Kendi mevkiinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin isimler kimler?

     İlk önce A takımda forma giyen Semih Kaya abimi örnek alıyorum. Kendisi de benim gibi altyapıda bir çok kez forma giydikten sonra A takıma yükseldi. Oynadığı futbolu da çok beğeniyorum. Hava toplarında çok başarılı olmasını ve hiç bir zaman mücadeleyi bırakmamasını kendime benzetiyorum.

Takımda en iyi anlaştığın oyuncular kimler ve maçlar/antrenmanlar dışında zamanını nasıl geçiriyorsun?

     Takımda en iyi anlaştığım oyuncusu Altuğ Taş. Saha içinde ve saha dışında her zaman birlikte oluyoruz, aynı odada kalıyoruz. Tesiste zamanımızı hep birlikte geçiriyoruz ve Hakan Hocamızla birlikte iyi vakit geçirme şansımız çok oluyor. Burası bir aile ortamı gibi, tekrar söylemek istiyorum Galatasaray'da olduğumdan dolayı çok mutluyum.

Geçtiğimiz günlerde Almanya'da düzenlenen Bundesliga Cup'da forma giymiş bir isimsin. Turnuvada takım halinde başarılı maçlara çıktınız ve sen de turnuvada kendini göstererek bir defans oyuncusu olmana rağmen 2 gol atma başarısını gösterdin. Turnuva hakkında neler düşünüyorsun?

     Avrupa'nın bir çok başarılı takımı turnuvada boy gösterdi. Biz orada Galatasaray olarak Türkiye'yi temsil için maçlara çıkıyorduk. Takımım açısından güzel sonuçla turnuvadan ayrıldık. Kendi adıma konuşmam gerekirse 2 gol atmak çok güzeldi. Bu sezon kendimden emin olarak bu gollerime devam etmek istiyorum.

Galatasaray U-19 takımıyla 2-4 Ağustos tarihlerinde Hollanda'da düzenlenecek Otten Cup'da Türkiye'yi temsil edeceksiniz. Turnuvuda Barcelona, PSV, Real Madrid, Benfica gibi Avrupanın önemli takımlarıyla karşılaşma fırsatı yakalayacaksınız. Turnuva hakkındaki düşüncelerini okuyucularımıza aktarır mısın?

     U-19 Takımı olarak Türkiye'yi Hollanda'da temsil etmeye gidiyoruz. Turnuvada Avrupa'nın en önemli takımlarıyla karşılaşma imkanımız olacak. Biz de Galatasaray takımı olarak başarılı sonuçlar elde etmek için gidiyoruz. Takım olarak ve kendi adıma turnuvanın verimli geçeğini düşünüyorum. Gurbetçi taraftarımızı da bize destek vermesi konusunda sizin aracılığınızla çağrıda bulunmak istiyorum.

TransferMerkez.com sitemizi takip ediyor musun? Sitemiz hakkında düşüncelerin ve varsa önerilerini alalım?

     Evet takip etme şansını çok önceden buldum. Röportajlarınız ve diğer çalışmalarınızla çok iyi bir sitesiniz. Türkiye'de kendi alanınızda sayılı sitelerden birisiniz bence, tebrik ediyorum.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Bana bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bizim gibi gençlerin böyle platformlarda kendini ifade edebilmesi çok güzel bir durum. Okuyucularınızdan beni izlemelerini ve desteklemelerini istiyorum. Hayatınızda güzellikler sizinle olsun.

Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder