1 Ağustos 2013 Perşembe

Röportaj: Sefa Çağlar (Sancaktepe Belediyespor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nde bugünün 2. konuğu geçen sezon Beşiktaş A2 takımında forma giyen ve geçtiğimiz günlerde Sancaktepe Belediyespor'a transfer olan Sefa Çağlar. 1994 doğumlu orta saha oyuncusu daha önce 1 sezon Galatasaray alt yapısında da oynamıştı. Hüseyin Karabacak'ın yaptığı röportajla bu genç yeteneği daha yakından tanıyalım.

Merhaba Sefa. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

     Merhabalar. Futbola Alibeyköyspor'a seçmelere gittiğimde beni beğenip lisansımı çıkartan ve benim bu günlere gelmemi sağlayan Ali Eren nam-ı diğer ''Yanki'' hocamın ve  katkılarıyla başladım.

Alibeyköyspor'dan Beşiktaş'a kadar uzanan bir sürece sahipsin. Beşiktaş'ın A2 takımında birçok kez forma giydin. Bu formayı taşımak nasıl bir duygu?

     İlk Beşiktaş'a transfer olduğum zamanki duygularımı gerçekten anlatamam. Zaten o formayı terletmenin hayali bile çok güzeldi -ki ben hayallerime kavuştum. Beşiktaş'ta çok güzel günlerim geçti ve Beşiktaş bana çok şey kattı.

Beşiktaş'a kadar gelmende kimlerin katkısı oldu?

     Az önce de dediğim gibi Ali Eren hocam, Ali Seçkin hocam, Erkan hocam, Ümit hocam, Yemen Ekşioğlu ve Altan abime çok teşekkür ediyorum. Onların emekleri olmasaydı bugünlere gelemezdim.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un 3. Lig'deki takımlarından Sancaktepe Belediyespor'a transfer oldun. Transfer sürecini bizlere anlatır mısın?

     Bu sezon Beşiktaş'ta sözleşmemiz bitti. Şu anki hocamız Semih Yuvakuran beni aradı ve takımda görmek istediğini belirtti, ben de kabul ettim. Şu an Sancaktepe Belediyespor'un futbolcusuyum.

Kamp döneminiz nasıl geçiyor? Bu sezon takım olarak hedefiniz nedir?

     Kamp dönemimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Hava şartları bizi ne kadar zorlasa da takım olarak bunun üstesinden geliyoruz. Çok iddialı bir takıma sahibiz hedefimiz şampiyonluk. İnşallah sezon sonu hedefimize ulaşacağız.

     Yeni teknik direktörün Semih Yuvakuran Galatasaray ve Fenerbahçe'den tanıdığımız Türk futbolunun önemli bir ismi. Tecrübeli bir isimle çalışma fırsatı yakaladın. Yeni hocan hakkında neler düşünüyorsun?

     Semih hoca çok tecrübeli ve çok bilgili bir insan. Ondan öğreneceğimiz çok şey var. Semih hoca ile çalışma fırsatını en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum.

Henüz 19 yaşındasın geleceğe dair beklentilerin ve hedeflerin neler?

     Burada performansımı en iyi şekilde gösterip seneye daha üst liglerde oynamak istiyorum. Hedefim tabi ki her futbolcunun isteği olan Süper Lig'de forma giymek.

Sen bir orta saha oyuncususun. Sence bir orta saha oyuncusunda bulunması gereken özellikler nelerdir?

     Bence bir orta saha oyuncusunda bulunması gereken başlıca özellikler koşu ve pas trafiğini sağlaması. Orta saha oyuncusu hem takımını ileriye çıkartmalı hem de savunma-forvet arasındaki pas trafiğini sağlamalı.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin isimler kimler?

     Ülkemizde top koşturan Felipe Melo ve Milan'ın efsane futbolcusu Gattuso'yu beğeniyorum.

Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

     Genelde arkadaşlarımla gezerim, kendimize ait sosyal aktivitelerimiz var. Onun dışında evimde ailemle vakit geçiririm.

Ülkemizde alt yapıya verilen önem nasıl sence, yeterli destek veriliyor mu?

     Bence alt yapıya gereken önem verilmiyor. Harika yeteneklere sahip bir çok arkadaşım, kardeşim var ama onların üzerine düşen, gelişimi için çaba sarfeden yok. Bence onlar işlense yurt dışından gelen çoğu transferden daha iyi işler yapacaklardır.

Türkiye'de ya da yurt dışında taraftarı olduğun ve ileride formasını giymek istediğin bir takım var mı?

     Türkiye'de tabiki de Beşiktaş, yurt dışında ise AC Milan'ı destekliyorum.

TransferMerkez.com sitemizi ya da dergimizi takip ediyor musun? Değişmesini ya da ağırlık vermemizi istediğin bir konu varsa onları da bilmek isteriz?

     Tabi ki uzun süredir takip ediyorum. Güzel işler yapıyorsunuz. Altyapı konusuna ve bizim gibi gençlere biraz daha fazla değinirseniz sevinirim.

Bu keyifli sohbet için teşekkür ederiz Sefa, bundan sonraki kariyerinde başarılar.

     Ben teşekkür ederim, sizlere de iyi yayınlar..
Röportaj: Hüseyin KARABACAK
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder