26 Ağustos 2013 Pazartesi

Scout Raporu: Furkan Gökçe Sürücü (İstanbulspor)

     Scout Raporu köşemizin bugünkü konuğu İstanbulspor kulübünde forma giyen 1994 doğumlu genç yetenek Furkan Gökçe Sürücü. Sitemizin yazarlarından menajer ve lisanslı scout Ali Karakaş'ın bu hafta canlı izlediği genç yetenekle ilgili görüşlerini sizinle paylaşıyoruz.

     Hafta sonu İstanbul Süper Amatör Ligi'nde oynanan İstanbulspor-Bağlarbaşı maçını yerinde izledim. İstanbulspor'da 35. dakikada oyuna giren 6 numaralı formayı taşıyan Furkan Gökçe Sürücü'den bahsetmek istiyorum sizlere.1995 doğumlu 1,65 boyunda yetenekli oyuncu. Furkan oyuna girdiği anda sahada pozisyon alması, koştuğu yerler ve yaptığı hareketlerle bir anda dikkatimi çekmeyi başardı Büyük bir yetenekle karşı karşıya olduğumu anladım, tüylerim diken diken oldu ve scout gözüyle onu izlemeye başladım artık.

     Profesyonel liglerde bu yaştaki çocukların oynaması normaldir ama Süper Amatörde oynamaları zordur. Hem fizik, hem de teknik kapasite sana fazla şans vermez bu tür güce dayalı futbolun oynandığı liglerde. Çok maç izledim ama alt liglerde böyle bir yetenek izlemedim daha. Bu kadar kendinden emin, özgüveni üst düzey olan kimseyi görmedim.

     Furkan hem hem ofansif hem defansif oynayabiliyor. Topla ilişkisi çok iyi, topla çok rahat oynuyor top da onu seviyor. Ara pasları harika, oyunun yönünü değiştirmesi, toplu ve topsuz alanda doğru seçimler yapması, onu farklı kılıyor. Uzun pas isabet oranı çok iyi ve forvet hattını kısa yoldan topu buluşturması takım için önemini arttırıyor. Teknik kapasitesi  ve futbolu aklıyla oynaması ile fark yaratıyor.

     Eksik olan tek yanı fiziki yetersizlik.Onu da profesyonel üst düzey bir takımda geliştirirse Türk futbolu çok özel bir yetenek kazanmış olacak. Oyun tarzıyla kendisini Recep Niyaz'a benzetiyorum. Büyük takımların izleme komitesinin bu çocuğu ısrarla takip etmesini öneriyorum. Benimle irtibata geçerseler bilgi almalarını sağlayabilirim.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder