23 Ağustos 2013 Cuma

Süleyman Hurma'dan önemli açıklamalar!

     Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma, yeni sezon öncesi Beyaz TV Spor Muhabiri Ertan Süzgün'e önemli açıklamalarda bulundu. Hurma, takımın hedefleri dışında Bobo, Jaja ve kendisi hakkında net konuştu.

"Ciddi bir taciz altındayız"
     Her sezon başı ciddi bir taciz altında kaldıklarını söyleyen Hurma sözlerine şöyle devam etti. ‘‘Sadece hocamız değil, doktorumuz Dubai'ye, 2 fizyoterapistimiz üç büyükler tarafından transfer edildi. 2 masörümüz üç büyüklere gitti. Ertuğrul Hoca Beşiktaş'a, Tolunay hHoca Trabzonspor'a gitmişti. Sezon başı da 7 oyuncumuza yazılı teklif aldık. Amacımız Avrupa Kupaları'nda yer almak için iyi bir sıralamada olmak. Kağıt üzerinde favori olmak çok güç. Bizim açımızdan inşallah iyi bir yıl olur’’.

"Jaja gibi sorunlu oyuncu varsa onu da alabilirim"
     Jaja için geçen yıl devre arasında da bir girişimlerinin olduğuna vurgu yapan Hurma, "Jaja benim beğendiğim ve takdir ettiğim bir oyuncu. Türkiye'de olumsuz şeylerle anılsa bile iyi bir profesyonel. Ülkemizdeki son sezonunda 16 gol attı. Orta alanda oynayan ve bu performansı gösteren sorunlu oyuncu varsa onu da alabilirim. Takımımıza ve kulübümüze adapte olacağını düşünüyoruz. Büyük katkı bekliyoruz’’ diye konuştu.

"Burak'ı almak işletme başarısı değildir"
      Kulübün transfer politikası hakkında da konuşan Hurma, "Biz oyuncuları satmak için almıyoruz, hazır oyuncuları alma imkanımız olmadığından umut beslenebilecek oyunculara yöneldim. Ben ne olduğu belli olan oyuncuyu transfer etmem. Bunun için beceriye ihtiyaç yoktur. Paranız varsa gider alırsınız. Burak'ı ya da Umut’u alma işletme başarısı değil ekonomik güçtür. Her çıkardığımız oyuncuya talipler çıkınca işiniz de zorlaşıyor.

"Sefa için Beşiktaş'ı reddettik" 
     Beşiktaş başkanı Fikret Orman’ın Sefa Yılmaz için bizzat aradığını söyleyen Hurma, "Biz oyuncumuzu vermeme taraftarı olduğumuzu ilettik. Onlar da çok anlayışla ve hoşgörüyle karşılayıp ilgiyi bıraktı" dedi.

"Üç büyüklerde olursam hedef Avrupa Şampiyonluğu olur"
     Uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde görevini sürdüren Hurma, istikrar için de "Ben yuvarlanmayı sevmem. Yuvarlanan taş yosun tutmaz sözüne de çok inanırım. Hayatım boyunca hep iş yapmaya çalıştım. Eğer bir gün bir yerede gideceksem oranın beklentisine göre bir iş çıkarmam gerek. Yarın üç büyüklerden birinde çalışacaksam o kulübün hedefi lig şampiyonluğu olamaz.  O kulübün hedefi Avrupa Şampiyonu olmaktır. Porto gibi 400-500 milyon Euro satış yapmayı becerebilmektir" diye konuştu.


"Bu yıl oyuncu satmama kararı aldık"
     Bu sezon oyuncularını satmama kararı aldıklarını söyleyen Hurma, "Her sezon başı birileri bizim böbreklerimizi, ciğerimizi, kalbimizi alıyor. Onları tekrar tamir edip yaşamda var olmak kolay değil. Biz oyuncularımızı satmak istemiyoruz. Bobo için çok taciz altında kaldık ama vermedik. Şansız bir sakatlık yaşadı. 3 ay sahalardan uzak kalacak. Kendisi ile olan görüşmelerimizde, bir an önce iyileşip geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezon da takıma üst düzey katkı vereceğine dair söz verdi" dedi.

"Yabancı uygulaması büyük kulüpleri koruyor"
     Süleyman Hurma, Kayserispor ne zaman istediğinde Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi kaliteli oyuncuları alabilecek? sorusuna ise "Bu durum bütçe konusu. Dünyanın her yerinde ekonomik olarak güçlü olanlar ekonomik olarak güçsüz olanların elinde iyi şeyleri alır. Bu kulüpleri kısa vadede geçmemiz imkansız. Kendi şehrimizde bile üç büyüklerin taraftar sayısı bizim taraftar sayımızdan daha fazla. Bugünkü yasalarla mümkün değil. Yabancı oyuncusu sayısı serbest olsa kendi becerilerimizle iyi yabancılar bulup şampiyonluklar yaşama durumu olabilir. Yabancı sayısı büyük kulüpleri koruyor. Yabancı uygulamasına karşı bir takımız. Biz kısıtlamalara karşıyız.

"Alt yapı spor politikasıyla alakalı"
     Alt yapı konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu söyleyen Hurma, ‘’Alt yapı kulüplerin yapabileceği bir iş değildir. Ülkenin spor politikasıyla ilgili bir iştir. Çocuklarımızın futbol oynayabildiği yerleri çoğaltmamız gerek ki daha fazla sporcu içinden sporcu seçelim. Onları Avrupalı ülkelerde yetişen futbolcularla rekabet edebilecek şekilde yetiştirmeliyiz.

"Kadromuzsu koruyabilirsek şampiyon olabiliriz"
     Hurma,"Bursaspor'un şampiyonluğunu saygıyla karşılıyorum, değer de veriyorum. Ama onların şampiyonluk için uyguladıkları yolla benim kulüp başarısı için uyguladığım yol bir değil. Bir daha şampiyon olabilirler mi bilmiyorum. Bizim şampiyon olmamız için böbreklerimizi, kalbimizi, ciğerimizi korumamız gerek. Son yıllarda kaybedilen oyuncuları korumayı becerebilseydik şampiyon olabilirdik" dedi.

"Yaşı olan oyuncuya 5 milyon Euro vermem"
     Geriye dönüşüm olmayacak oyuncuya asla büyük paralar vermem diye konuşan Hurma, "Benim elimde 5 milyon Euro bütçe olursa 31 yaşındaki oyuncuyu transfer etmem. Gider 21-22 yaşındaki oyuncuyu alırım. Çünkü oyuncunun geriye dönüşümünü veya 10 yıl oynayabileceğini düşünmek zorundayım. Türkiye'deki takımların çoğu batmış durumda. Asıl neden transferlerdeki yanlışlar. Sürekli verip sürekli harcarsanız bütçeniz açıklar verir" dedi.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder