25 Eylül 2013 Çarşamba

Aaron Ramsey'nin Durdurulamayan Çıkışı..

     Arsenal'in 22 yaşındaki futbolcusu Aaron Ramsey'nin çıkışının başlangıcı, Arsenal'in deplasmanda Fenerbahçe ile oynadığı maçta başladı. Deplasmanda 1, Emirates'te 2 gol atan Aaron Ramsey formayı kaptı ve çıkışını ligde de sürdürdü.

       Şampiyonlar Ligi'ndeki iki Fenerbahçe maçından sonra Tottenham maçını boş geçen Ramsey, bu maçtan sonra çıkışına kaldığı yerden devam etti. Ligdeki Sunderland ve Stoke maçlarında toplam 3 gol birden bulan Aaron Ramsey, Şampiyonlar Ligi deplasmanında Marsilya ağlarına da bir gol bıraktı.


Peki bu çıkışın sebebi neydi?
       2012 yılında Arsene Wenger (Ramsey hakkında): "Bir kez gol atmaya başlarsa duramayacak." demişti. Çok derin bir kadroya sahip olan Arsenal'de özellikle orta saha inanılmaz. Ramsey'nin şansınadır ki kendi gibi yavaş ama ayağı düzgün bir oyuncunun bütün açığını kapatacak kadar hızlı bir orta sahası var Arsenal'in. Bu durumda ise parçalar yerine oturuyor ve Arsenal Ramsey'den tam verim alabiliyor.

       Örneğin söz konusu kadroda Wilshere gibi dikine top sürebilen, Walcott gibi süratli bir oyuncu orta sahada (her ne kadar Walcott tam orta saha olmasa da) Ramsey'nin açığını kapatabiliyor. Mesut ve Cazorla gibi oyuncular ise orta sahanın pas yapan ayakları olarak görev alıyor. Bu durumda Aaron Ramsey için bütün koşullar sağlanmış oluyor.

Ramsey'nin Pas Ortalaması
       Bu resimde de görüldüğü gibi 2013/14 sezonundan itibaren "7.91" gibi bir ortalama tutturan Ramsey, maç başına 87.8 gibi muazzam bir pas isabet oranıyla oynuyor.


       Şu ana kadar 8 maçta attığı 7 gol atan ve 1 de asisti bulunan Aaron Ramsey, 2 kez de "maçın adamı" seçilme başarısı gösterdi.

Yazar: Vural OKTAV
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder