1 Eylül 2013 Pazar

Bir başarı hikayesi: Özgür Özkaya

     Türk futbolunun yeni yüzü Özgür Özkaya, dün Kayserispor'a attığı gol ile dikkatleri çekerken bu noktaya geliş yolu tam bir başarı hikayesi gibiydi.

Özgür Özkaya kimdir?
     8 Şubat 1988 İstanbul Bakırköy doğumlu olan Özgür Özkaya, 9 yaşındayken Beşiktaş'ta futbola başladı. 10 sene Beşiktaş altyapısında bütün gruplarda oynayan Özgür Özkaya A Takıma ilk kez Ertugrul Sağlam döneminde çağırıldı ve 2007-08 senesinde Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzaladı.

     2007-08 sezonunda daha fazla maç oynayıp tecrübe kazanması adına Zeytnburnuspor'a kiralık veridi. İlk profesyonel kariyerine Zeytinburnuspor forması altında başlayan Özgür Özkaya, o sezon 10 maçta forma giymişti. 2008-09 sezonunda ise 3. Lig ekiplerinden Karagümrükspor'a kiralandı. Burada 27 maça çıkarak gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti.

     Özgür Özkaya yükselen performansını Beylerbeyi'nde de devam ettirdi. İki sezon Beylerbeyi'nde oynayan genç oyuncu Beylerbeyi kariyerini 51 maçta 20 gol ile tamamlayarak oldukça başarılı olmuştu. 2011-12 sezonunda 2. Lig'in iddialı takımlarından Şanlıurfaspor'a transfer olan Özgür, sakatlığından dolayı 11 maçta forma giyebilse de takımı PTT 1. Lig' çıkmış ve Özgür'ün de takımda tutulmasına karar vermişti.

     Geçen sezon Şanlıurfaspor formasıyla 30 maçta forma giyip 3 gol atan genç sol bek, Süper Lig takımlarının dikkatini çekmiş ve sezon başında Elazığspor'a transfer olmuştu. Dün oynanan Kayserispor maçında sergilediği müthiş performans ve takımının 3 golünü atarak taraflı tarafsız herkesin alkışını almayı başardı. Türkiye'de sol bek yetişmiyor diyenlere Özgür'ü izlemelerini tavsiye ederim.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

1 yorum:

  1. Kardeşi Onur Özkaya ve Özgür Özkaya ikiside çok kibirli görgüsüz insanlar

    YanıtlaSil