27 Eylül 2013 Cuma

Haftasonu İddaa Yorumları

Gençlerbirliği - Fenerbahçe
       Lige iyi bir başlangıç yapamayan Gençlerbirliği kendi sahasında, son haftaları sorunsuz geçiren Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Ankara temsilcisi ligin 6.haftasına geldiğimiz şu günlerde, gol yollarında yaşadığı soruna henüz bir çare bulamadı.3-0 kazanılan Akhisar Belediyespor karşılaşması dışında kalan 4 maçta sadece bir gol atabilmiş olmaları sıkıntının boyutunu bizlere anlatıyor. Sezon başında Sırp forvet Lekiç’le yolların ayrılması bir nebze onaylanabilir, fakat son olarak altyapıdan yetişen genç oyuncu Artun’un PTT 1. Lig takımlarından Fethiyespor’a kiralanmasını büyük bir hata olarak görüyorum. Artun, forvet sıkıntısına ilaç olabilirdi. Kırmızı-Kara’da saha içerisinde oyunu değiştirebilecek tek oyuncu Jimmy Durmaz olarak görünüyor. Fenerbahçe ise sezon başındaki olumsuz görüntüsünü bir kenara atmış durumda. Maç başına 3 gol ortalamasıyla oynayan Fenerbahçe'nin bu maçta da en az 2 gol bularak, rahat bir galibiyet alacağı kanaatindeyim.

Kayseri Erciyesspor - Kayserispor
       Fuat Çapa’nın neredeyse sıfırdan kurduğu Kayseri Erciyesspor’la, sakatlık sıkıntısı yüzünden henüz sıralamada istediği yerde olamayan Kayserispor karşılaşıyor. Erciyesspor hem evinde kazandığı Akhisar karşılaşmasında hem de geçen hafta Karabük’te iyi sinyaller vermedi. Özellikle, yeteneklerine rağmen Azofeifa ve Ibricic’in aynı anda sahada olması, çok koşan takımlara karşı büyük bir sorun olacağa benziyor. Zira Azofeifa mücadeleyi pek sevemeyen bir oyuncu. Ibricic ise henüz temposunu bulamadı. Kayserispor tam da Erciyes’e ters gelecek bir kadroya sahip. Koşan, mücadele eden bir yapıları var. Forvet hattında Bobo’nun sakatlığı sürüyor fakat Nobre’nin sakatlıktan dönüp, Trabzonspor ve Pazarspor maçlarında görev almış olması takım için iyi bir haber. Kayseri’nin iki takımının mücadelesinde Kayserispor’un kazanarak yükselişe geçeceğini düşünüyorum.

Ankaraspor - Adana Demirspor
       Denizli’den 4 gollü bir galibiyetle dönen Ankaraspor, sahasında Bucaspor’u gol düellosu şeklinde geçen bir karşılaşma sonucunda 5-4 mağlup eden Adana Demirspor’u ağırlıyor. ADS kadro yapısı olarak bu ligin belki de en iyisi fakat bunu henüz sonuca yansıtamadılar. Gol bulmakta zorluk çekmiyorlar diğer yandan ise defanslarının henüz oturmadığı da bir gerçek. Bucaspor’dan dört gol yemeyi başarmış olmaları bunun en iyi kanıtı aslında. Ankaraspor’a gelince son olarak Hanni transferiyle iyice güçlendiler. Maç boyunca basan, rakibi rahatsız eden bir görüntüleri var. Bu konuda özellikle Tisdell’e değinmekte fayda var. Harika bir kondisyona sahip. Defans ve orta saha mevkilerinde sorun yaşamayan Ankaraspor’un bence kalesinde sıkıntı var. İsmail Şahmalı çok güven vermiyor. Forvette ise Göksu/Can Erdem’in biraz daha çaba göstermesi gerekiyor. Adana Demirspor karşısında karşılıklı goller görmemiz büyük olasılık.

Adanaspor - Fethiyespor
       Adanaspor son 3 haftada 7 puan toplayarak kara bulutları bir nebze olsun dağıtmış durumda. Bu haftaki rakipleri Fethiyespor geride kalan haftalarda ligden düşecek takımlara aday bir görüntü veriyor. Ufuk’un cezasını tamamlayıp takıma dönmesi avantaj. Artun’un da takımı hücüm anlamında bir kademe yukarıya taşıdığını gördüm.Defans oyuncusu Etoga’nın oynamaması takımı olumsuz yönde etkileyecektir. Adanaspor’un istekli oyunuyla sahasında galip geleceği kanaatindeyim. Alternatif arayanlar karşılıklı gol tercihini seçebilir.

Mersin İdman Yurdu - TKİ Tavşanlı
       MİY bu ligin bence en iyi kadrosuna sahip, Hakan Kutlu hocayla da çok iyi bir ritim yakaladılar. Kadrolarını belirli ölçüde korumuş olmaları da avantajları. Alternatifi bol bir kadroya sahipler. Bu hafta Tavşanlı’yı ağırlıyorlar, MİY maçın ağır favorisi durumunda. Tavşanlı, Cafercan ve Agbetu odaklı oynuyor. Hakan hoca bu ikiliye özel önlem olarak etkili olmalarına engel olacaktır. Mersin İdman Yurdu'nun bir önceki iç saha maçı olan Kahramanmaraşspor karşılaşması kadar olmasa da rahat galip geleceklerini tahmin ediyorum.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder