27 Eylül 2013 Cuma

Röportaj: Fatih Çakır (Yeşil Bursa)

       Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Bursaspor'un pilot takımı Yeşil Bursa'da forma giyen Fatih Çakır. Türkiye Kupası'nda Kızılcahamamspor'a attığı nefis frikik golüyle turu getiren 23 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, forvette ve hücumun kanatlarında da oynayabiliyor. Genç oyuncuyla Bursa futbolu ve gelecek planlarıyla ilgili konuştuk..

Merhabalar Fatih. Bize futbola başlama hikayeni anlatır mısın?

       Merhabalar. Futbola 11 yaşında Bursa amatör takımlarından Mudanyaspor'da başladım. Aslında o zaman derslerim çok üst düzey olmasına rağmen farklı olmak istiyordum. 19 yaşında eski adı Oyak Renault, yeni adı Yeşil Bursa olan kulübümle profesyonelliğe adım attım.

Futbolcu olmanda ve gelişmende senin üzerinde katkısı olan kişiler kimler?

       Sağolsun babamın üzerimde çok emeği vardır. Sportif anlamda da Oyak Renault genel menajeri Rıza Tosunay ve alt yapı koordinatörü Ahmet Neneoğlu arkamda durup desteklerini esirgememişlerdir. Onlara da buradan sizin aracılığınızla teşekkürlerimi iletiyorum.

Gelecek hakkında düşüncelerin neler? Hedeflerinde neler var?

       Hedefım kendimi kanıtlayıp pilot takımı olduğumuz Bursaspor'a yükselmek ve uzun yıllar Bursaspor forması giymek.

Kendi mevkinde oynayan futbolcular içinde en çok beğendiğin, örnek aldığın futbolcular kimlerdir?

       Zeki ve yetenekli futbolcuları çok beğeniyorum ve kendime örnek alıyorum. Bunların başında da Del Piero ve Cesc Fabregas geliyor.

Kendinde beğendiğin ve zayıf yönlerin nelerdir?

       Eksiklerim arasında sertlik ve koşu temposu olduğu söyleniyor ama son zamanlarda bunları da yavaş yavaş geliştirdiğime inanıyorum. İyi yönlerimde ise öne çıkan yanlarım top tekniğim ve duran topları iyi kullanmam olduğu söylenebilir.

Maçlardan önce totem yapar mısın?

       Bence her futbolcunun kendine ait bir totemi vardır. Benim de maçlara giderken otobüsteki koltuğum hep aynıdır ve maça çıkarken sol bileğimi sarıyorum.(Gülüyor)

Yaş sınırı için düşüncelerin neler?

       Yaş sınırının bir an önce kaldırılmasından yanayım. Bir çok yetenekli futbolcu, erken yaşta sırf bu kural yüzünden amatöre dönmek zorunda kalıyorlar.

Türkiye'de ya da yurt dışında taraftarı olduğun ve ileride formasını giymek istediğin bir takım var mı?

       Çocukluğumdan beri Juventus'un hayranıyımdır. Tabi ki Juventus forması giymek isterdim.

Antrenman ve maçlar dışında boş kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

       Boş zamanlarımı genellikle fitness yaparak ve arkadaşlarımla vakit geçirerek kullanırım.

A Milli takımımızın son yıllarda beklenen başarıdan uzak, sence bu neden kaynaklanıyor? Milli takım ve Türk futbolunun daha ileriye gitmesi için neler yapılabilir?

       Oturaklı bir kadromuzun olmadığını düşünüyorum. Ama en kısa sürede hocalarımız ve yetkililerimiz bunun üstesinden gelip eski başarılı yıllara döneceğimizden şüphem yok.

Biraz da Bursa'dan konuşalım. Sence Bursa'da futbola verilen önem nasıl? Bursa'daki altyapı hakkında ne düşünüyorsun?

       Bursa tam bir futbol şehri. Her sokakta, her semtte futboldan konuşmayan birini bulamamanız imkansız. Zaten Bursaspor taraftarı da şehrin takımına nasıl sahip çıkılacağını gösteriyor. Alt yapı olarak Türkiye'nin en önemli takımlarından birisi Bursaspor. Her yıl A takımına yeterince oyuncu yetiştirip pazarlayabiliyor.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

       Ben teşekkür ederim. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.
Röportaj: Sefa ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder