16 Eylül 2013 Pazartesi

Kırmızı Beyaz Fırtına!

       Yabancısı olduğu 1. Lig'de ilk sezonunu yaşayan Balıkesirspor ilk 4 haftada aldığı zaferlerle taraftarını sevindiriken, herkesin dikkatini çeken bir takım haline gelmeye başladı. 2. Lig'e çıktığı ilk sezon lige tutunan Balıkesirspor, diğer iki sezonda gözünü zirveye dikmişti. Büyük mücadele vermesine rağmen 2011-2012 sezonunda Şanlıurfaspor'un ardından 2. olup play off'lara kalmış ancak Adana Demirspor'a elenmişti. Bir sonraki sezon ise nispeten daha 'rakipsiz' bir ligde bulunan Balıkesirspor, ligin ilk yarısında sıkıntılar yaşasa da özellikle İsmail Ertekin'in gelişiyle rahat bir şekilde şampiyonluğa ulaşıp PTT 1. Lig'e merhaba demişti.

Balıkesirspor ilk 4 maçını kazanırken neler yaptı?
        Sanırım Balıkesirspor'un ilk haftalardaki zaferlerini anlatmak için Denizlispor maçı sonrasında karşılaştığım saygıdeğer abimiz Cahit Öktem'in sözlerini bir kez daha hatırlatarak başlamak gerekiyor. Çok bilinen bir gerçektir; arkadaşlık..kardeşlik..ve uyum.. Balıkesirspor'un bu sezona başlarken en büyük avantajı olarak değerlendirilen kadroyu koruma ve transferi erken bitirmesi, bir çok kişi tarafından öne çıkarılan artılarıydı. Bu söylemin bir kez daha hatırlatılması futbol denilen oyun diye tabir ettiğimiz basit ama bir o kadar da bazı yeterliliklerin sağlam ve yerli yerinde oturtulmasıyla gerçekleşen, başarının patikalarını açan bir yönüydü sadece... Balıkesirspor transferi erkenden bitirip kampa hep beraber gitmesi ve en önemlisi de sezona İsmail Ertekin ve Deniz Kolgu'nun 'takımı' ile başlanıyor olması çok önemliydi.


       Lig'e seyircisi önünde Tavşanlı maçıyla başlayan Ertekin'in Balıkesirspor'u geçen sezonki kadrosundan 5, yeni oyuncularından da 6'sı ile sahaya çıktı ve bu yapı Balıkesirspor'un sonraki maçlar için ideal 11'ini oluşturdu. Tavşanlı maçında sıcağa ve ilk maçın verdiği dezavantajlarla mücadele eden takımın özellikle yabancıları büyük beğeni topladı. İlk maçını Lalawele'siyle kazanan Bal-Kes, ikinci maçında Fethiye'ye konuk oldu. Rakibin oyun anlamında zaaflarını ve eksik kalmasını iyi değerlendiren Balıkesirspor 4-0 öne geçti. Tarihi fark noktasına gelebilecek olan maç, Fethiyespor taraftarının devreye girmesiyle ne yazık ki yarıda kaldı. Maçın 4-0 kırmızı-beyazlılar üstünlüğünde devam etmesine rağmen maçın sonlanamaması hayal kırıklığı yarattı. Bu maç ile ilgili bir parentezi de olayların ana kaynağını oluşturan maçın hakemi Özkan Çeliker'e açmak gerekiyor. TFF 2. Lig'de hoşgörüsüyle tanınan, centilmen olarak addedilen Fethiyespor takımının bu kadar çileden çıkacak noktaya gelmesinde de biraz oturup düşünmek gerekiyor. Elbette taraftarların da payı olduğu inkar edilemez. Bir küçük not da Fethiyespor-Balıkesirspor rekabetine düşmek gerekiyor. İki takım taraftarları arasında önceden yaşanan hadiselerin olduğu bir gerçek fakat bu müsabakada Fethiyespor taraftarının bütün öfkesi hakemeydi.

       Lig'de 3. haftada Denizlispor'u konuk eden Balıkesirspor, ezici bir oyunla galip gelerek 9 puan yaptı ve milli maçlar için verilen araya girildi. Arayı Süper Lig temsilcisi dost takım Akhisarspor'la bir özel maç yaparak geçiren kırmızı beyazlılar bu maçta da 1-0'la galip gelmeyi başarmıştı.

       Balıkesirspor bu periyodu yaşarken Adana Demirspor maçı öncesi üzücü bir haberle sarsıldı. U-19 takımı oyuncularından Ali Gündoğan geçirdiği talihsiz olay sonrası yoğun bakıma kaldırılmış, fakat yaşam mücadelesine tutunamamıştı. Oldukça hüzünlü ve dayanılması zor olan bu acının ardından Balıkesirspor Adana Demirspor maçı için Adana'ya gitti. İlk 3 maça nazaran zor bir maç geçiren kırmızı beyazlılar bütün sıkıntılara rağmen Murat Sözgelmez'in kafa golüyle maçı kazanmayı başardı.


Futbolcuların Değerlendirilmesi
       Ahmet Şahin: Bir çok futbolcu için yaş konusu tartışılan bir durumdur fakat Ahmet Şahin için bunu söylemek abes olur. Savunmadaki uyumu, tecrübesi ve en önemlisi de yan toplardaki başarısıyla takımın en güvenilen ismi olmaya devam ediyor.

       Caner Arıcı: Bir bek düşünelim, savunma bölgesinde oynuyorsun ve küçük bir hatan göze batabiliyor. Eksiğini arıyoruz o da yok ileriye çıkıyor ,geriye geliyor. Her şeyden önce de çok mücadele edip takımına inanılmaz katkılar sağlıyor.

       Rıza Efendioğlu: İlk maçında biraz duraksasa da iyi alıştı takıma ve bu ligin iyi oyuncularından olduğunu gösterdi. Çok çalışıyor iyi pozisyon alıyor, böyle oynadığı sürece savunmanın vazgeçilmez adamı olacağını gösteriyor.

       Ertuğrul Arslan-Aykut Çeviker: Süper Lig deneyimini kalitesiyle harmanlayan ve bunu çok net bir şekilde açığa vuran Ertuğrul ve yüksek pas yüzdesiyle dikkat çeken Aykut, Balıkesirspor orta sahasının dinamosu olmuş durumdalar.

       Atakora Lalawele: Sen nesin be mübarek? Nasıl bir futbolcusun ki her maç hızınla, bitmek bilmeyen enerjinle takımı ateşlemeye devam ediyorsun.Balıkesirspor'un kanatlardaki etkinliğini üst düzeylerde tutan Lalawele asistleriyle de öne çıkmaya devam ediyor. Hiç durma Lala böyle devam et ki Türkiye seni izlesin.

       Muhammet Reis: Ağır dediler, koşmuyor dediler fakat bir şeyi unuttular; onun adı Muhammet Reis. O hiç umulmadık anda öyle paslar atabilen ya da serbest vuruş olduğunda hemen tribünlerdeki kameraları hazır konuma getirten, ender işler yapabilen bir isim. O'nu Balıkesirspor'un Alex'i gibi görebiliriz, fazlasını beklemek hataya düşmek anlamına gelir.

       İlhan Depe-Burak Çalık: İlk 3 maçta İlhan Depe 11'de başlarken, Adana Demirspor maçında ise yerini Burak'a bırakmıştı. İlhan Depe genç yaşına rağmen takımda forma şansı bulmuş ve çok çalışarak bunu yansıtmaya çalışıyor. Tavşanlı maçı sonrası Fethiye ve Denizli maçlarında ikinci yarıda Burak'la değişen İlhan Depe Balıkesirspor'un sol kanadını değişmeli olarak tamamlayan 45'er dakikalık iki adam olarak gözüktüler. Burak Çalık özellikle sonradan girdiği maçlarda daha etkili olduğu gözüktü. İki oyuncunun da katkıları yadsınamaz derecede olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

       Kwame Karikari: AIK'ten geldiğinde Balıkesirspor'un tarihi transferi olarak etiketlendi hemen. Öyle ki kulüp tarihinin ilk yabancısıydı o. Taraftar onu sevdi o da taraftarı.. Oyun anlamında sahada düşüşler yaşasa da..hatta bazen topsuz alanda kaybolsa da Fethiye maçındaki golleri ve yeteneğiyle bir değeri olduğu gerçek.. Karikari, Ertekin'in Balıkesirspor'unda zamanla daha iyi işler yapmasını bekliyoruz.

Balıkesir'in hüzünlü yüzleri..
       Balıkesirspor tarihi eski yıllarda bir çok acı olayla yüz yüze gelmiş bir kulüp. Fakat yakın zamanlarda da öyle acılar yaşadık ki tarifi mümkün olmayan derin izler bıraktı bazılarımızda..

2011 yılı öyle lanetli, öyle üzücü bir seneydi ki..

       Takvimler Mart ayının 15'ini gösterdiğinde tam bir Balıkesir sevdalısı olan aslen Bafralı Erhan Kayar'ımızı kaybettik. Stoper mevkiinde görev yapan Kayar, insanlığı ve saha içinde gösterdiği emeğiyle sevilen biri olmuştu. Selahaddin Dinçel'in onu takımında düşünmemesiyle yollarımız ayrıldı, o da bilinmeze yelken açtı.. Aslında çok iyi yerlere gelecekti, Ertuğrul Sağlam'ın gözdesiydi hatta.. Ah bir de şu yaşadığı sakatlıklar olmasaydı.. Torbalıspor ve Denizli Belediyespor maceralarına girişti 1 sezon içinde.. Balıkesir'den ayrılırken hocaya da ses çıkarmayan yönetime de çok kızgındı. Denizli'ye giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Uzun süre etkisinden çıkamadık ölüm haberini duyunca, çok üzüldük.. Yıllar geçiyor ama acısı hala içimizde, dünkü gibi taptaze..

       Emre İncemollaoğlu diye bir adam aldık Beşiktaş'tan, 23 yaşındaydı. Kader de onu Erhan'dan 2 ay sonra bizden aldı. Çok kısa tanıma imkanımız oldu, ilk kez Balıkesirspor-Eyüpspor maçında sonradan oyuna girmiş ve o zaman izlemiştik. Fethiyespor ve Konya Şekerspor maçlarında attığı gollerde tribündeydim. İyi oyuncu demiştim, çok beğenmiştim. Arkadaşından aldığı otomobille şehir merkezine gelirken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti ve trafik terörüne ikinci kez bir kurban verdik.

       Bu acılardan en son gencecik Ali Gündoğan'ımızı kaybederek yaşadık. 18 yaşında hayatının baharında.. Artık kader mi demek yoksa talihsizlik mi bilemiyorum. Adını koymanın çok mümkün olamayacağı can yakıcı bir haberle sarsıldık.. Buna dayanmak öyle zor ki.. Her sözü anlatan kelimeler boğazda düğümlenip kıfayetsiz kaldığı noktadayız..

       Mekanın cennet olsun Ali, Balıkesirspor'un bildiğin gibi...

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder