23 Eylül 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Çaykur Rizespor - Bursaspor

       Ligin sürpriz takımı Çaykur Rizespor, Bursaspor'u ilk 20 dakikada bulduğu gollerle devirirken 5. maçında 4. galibiyetini almayı başardı. Üst üste gelen yenilgiler ve dünkü oyundan sonra Bursaspor için işlerin hiç de iyi gitmediği açık. Lige büyük hedeflerle giren Bursaspor ilk 5 maçta 4 puan almayı hiç beklemiyordu. Rize'ye kötü gidişe dur  demek umuduyla gittiler ama ne sahada oynanan oyunda ne da sonuçta bir değişiklik olmadı.

       Bursaspor'da, elinde dar bir kadrosu olan Daum, Pinto ve Belluschi'nin yokluğunda eli iyice zayıfladı. Pinto'nun yokluğunda ileride Kazım sahte forvet gibi oynarken, son Beşiktaş maçında orta sahası dökülen takımda bu sefer Yasin Pehlivan'in yerine Murat Yıldırım şans buldu.

       Maç öncesi yağan yağmur zemini ağırlaştırmıştı. Maçta hafif yağmur altında başladı. Oyuna iyi başlayan yeşil-mavililer önceki maçlarda gördüğümüz ofansif oyununu yine sergiliyordu. Bursaspor ise ilk yarıda rakipten daha az koşan, takım olmanın hiçbir gereğini yerine getiremeyen, temposu düşük bir takımdı. Performansını merakla beklediğimiz Serdar Aziz’in bölgesinde ilk 17 dakikada arkaya atılan 3 topun 2’si gol oldu. Bursaspor için sezon bir hayli kötü başladı ve aynen kötü gitmeye devam ediyor. Özellikle hücum kanatlarında ve forvetteki bu alternatifsizlik Daum'un ilerleyen haftalarda da başını ağrıtmaya devam edecektir. Performansı soru işareti olan Pinto, Tuncay gibi oyunculara Daum'un da çok sıcak baktığını sanmıyorum ama devre arasına kadar bir şekilde bu oyuncularla idare etmek zorunda.

       Günün galibi Çaykur Rizespor için ise herşey olumlu gitmeye devam ediyor. Lige kimsenin beklemediği müthiş bir başlangıç yaptılar. Yeni transfer Kweuke de ilk maçı olmasına rağmen etkili oyunuyla Rıza Çalımbay'ın değişmezlerinden biri olacağının sinyallerini verdi. Sercan ve Cernat'ın attığı iki golün de pasını veren Kamerunlu golcü maç içinde bir çok pozisyona da girmeyi başardı. Rizespor'un istikrarlı gidişatını sürdüreceğini düşünüyorum. Hele ki iç sahada kolay kolay mağlup olmazlar.

Yazar: Sefa ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder