23 Eylül 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Fenerbahçe - Elazığspor

       Maç öncesinde Fenerbahçe'nin 9 puanı vardı. Beşiktaş-Galatasaray maçı öncesi puan kaybetmek istemiyordu. Ayrıca formadan uzak kalan Sow'un bu maçtaki performansı büyük merak konusuydu. Elazığspor ise lige iyi bir başlangıç yapmış 7 puanla 4. sırada bulunuyordu. Elazığspor da Kadıköy deplasmanında sürpriz yapıp puan veya puanlarla dönmek istiyordu.

İlk Yarı
       Maça iyi başlayan Elazığspor'du. Serdar Gürler ve Köksal Yedek ile sağ kanadı iyi kullanan Gakgoşlar son paslardaki beceriksizlik yüzünden istediği atakları gerçekleştiremediler. Dakikalar 10'u gösterdiğinde sağ kanattan köşe vuruşu kullanan Sarı-Lacivertliler önce Sow son olarak da Elazığspor'un oyuncusu Deniz Yılmaz'a çarpıp ağlara giden topla 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe maçın hakimi oldu. Elazığspor, Fenerbahçe'nin yapacağı hatalarla hızlı hücuma çıkmak Fenerbahçe ise araya atılan toplarla ağır olan Elazığspor savunmasını geçmeyi hedefliyordu.

       20. dakikada Pape Sow'un kaptırdığı topta araya atılan pasla Fenerbahçe 2-0 öne geçti. Ofsayt taktiği uygulamaya çalışan Elazığspor'a cezayı kesen oyuncu Dirk Kuyt'tı. 20. dakikadan itibaren Fenerbahçe daha çok pas yaparak oyunu geniş alanlara yaymayı düşünürken Elazığspor ise ileride fazla oyuncu bulundurarak farkı indirmeye çalışıyordu. Bordo-beyazlılar bu fırsatları da yakaladı fakat Deniz Yılmaz ve Serdar Gürler'in son vuruşlarındaki eksiklikleri nedeniyle farkı indiremedi. Fenerbahçe'de ilk yarı kötü oynayan oyuncu yoktu. Öne çıkanlar ise; Sow, Kuyt ve Gökhan Gönül'dü. Elazığspor'da ise yeni transfer Pape Sow'un hazır olmadığı görüldü. Serdar Özkan ise ataklarda yaptığı hatalarla takımını yavaşlattı. Gakgoşlarda ilk yarının etkili ismi Sane'ydi..

İkinci Yarı
       İkinci yarıya etkili başlayan yine Elazığspor oldu. Pape Sow'un yerine oyuna giren Hakan Söyler'in de defansif katkısıyla Sane daha serbest oynamaya başladı ve Elazığspor'un atakları çeşitlilik kazandı. Kanatlardan gelen topları iyi değerlendiremeyen yine Deniz Yılmaz'dı. Tidiane Sane'nin etkili oyunuyla yine etkili ataklar geliştiren Elazığspor bu sefer Serdar Özkan'a takıldı. Yapılan atakların neredeyse hepsini engelleyen ve topu kaybeden Serdar Özkan takımın en kötüsüydü. Ve yine ileride kaptırılan top sonucu yine ofsayt taktiğini uygulayamayan Gakgoşlar kalesinde 3. golü yine Sow ile gördü. Bu dakikadan sonra oyun Fenerbahçe'nin eline geçti . Sollied gurbetçi oyuncular Noyan ve Onur'u alarak oyunu hareketlendirmeye çalışsada son sözü Moussa Sow söyledi. 90. dakikada yine sağ kanattan geliştirilen atakta Senegalli yıldız topu çok güzel yere gönderdi ve takımını 4 farklı sonuca taşıdı.

       Fenerbahçeli futbolcular maç boyunca toplam 115,8 km gibi çok iyi bir koşu mesafesi gerçekleştirdiler. 11,593 metre ile Dirk Kuyt bu alandaki liderliğe elde ederken onu 11,414m ile Caner Erkin, 11,266m ile Mehmet Topal, 11,213m ile Gökhan Gönül takip etti. Yeterince koşmadığı için eleştirilen ve son haftalarda kadroya giremeyen Moussa Sow da 11,097m ile oldukça iyi bir performans sergiledi.

Maçın Yıldızı
       Formadan haftalarca uzak kalan Moussa Sow'un dönüşü mükemmel oldu. Hücümda takımını rahatlatan Sow, son vuruşlardaki etkisiyle de kendini özleyenlere harika bir hediye verdi.

Hakemler
       Maçın hakemi Yunus Yıldırım, iyi bir maç yönetti. Çok bariz bir hatası yoktu ancak Elazığsporlu oyunculara basit kartlar gösterdiği söylenebilir. Ama yine de iki tarafın da canını yakan bir kararı olmadı.

Teknik Adamlar
       Ersun Yanal hafta içi çok iyi çalışan Moussa Sow'u 11'e koyarak maç başlamadan herkesin takdirini toplamıştı. İlk haftadaki Fenerbahçeyle şuanki Fenerbahçe arasında çok fark var. Bu değişim için Ersun Hoca'yı tebrik etmek gerek. Elazığspor'un Norveçli teknik adamı Sollied, oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldı. Skor 2-0 olduktan sonra değişiklkleri zamanında yapsa farklı bir maç izleyebilirdik.

       Fenerbahçe'yi güzel oyunundan ve aldığı skordan dolayı tebrik ediyor, Elazığspor'u da açık futbolu ve cesur oyunundan dolayı kutluyorum.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder