17 Eylül 2013 Salı

Maç Analizi: Elazığspor - Konyaspor

Maç Öncesi
       Konyaspor ilk hafta aldığı Fenerbahçe galibiyetinin ardından aldığı iki mağlubiyetle 3 puana sahipken, Elazığspor, Akhisarspor'a yenildikten sonra Karabükspor'dan 1, Kayserispor'dan aldığı 3 puanla 4 puana sahipti. Tribünlerde Elazığspor yönetiminin bilet fiyatlarını yüksek tutması nedeniyle 6 bin civarında taraftar karşılaşmayı takip etti. Konya'dan ise destek olmadığı için organizasyon yapılamadı.

İlk Yarı
       Maça iyi başlayan taraf Konyaspor'du. Elazığspor'dan daha çok istediklerini sahaya yansıtan Yeşil-Beyazlılar orta sahada Elazığsporlu oyuncuların bıraktığı boşlukları iyi kullanarak Borek önderliğinde ataklar geliştirdi. Dakika 10'u gösterdiğinde duran top organizasyonuyla Elazığspor 1-0 öne geçti. Özgür Özkaya'nın ortasına iyi yükselen Görkem Görk takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Elazığspor geride boşluk bırakmamayı ve kontra ataklarla etkili olmaya çalışırken, Konyaspor ise karşı sahada Erdal ve Ömer'le kanatlardan ataklar geliştirdi ama Konyaspor'un karşısında geçen sene Adanaspor'da kulübede bekleyip bu sene Ivesa'dan kaleyi alan Zülküf vardı. Çok net pozisyonlarda kalesini gole kapatan Zülküf beraberliği engelledi. Bu arada Erdal'ın iki şutu direkten döndü. İlk yarıda Konyaspor adına en etkili oyuncu Erdal'dı.. 35. dakikada Zülküf'ün topu eliyle hemen başlatması sonucu kontra atak fırsatı yakalayan Elazığspor, Deniz Yılmaz'ın şık golüyle skoru 2-0'a getirdi. Bu dakikadan sonra ilk yarının sonuna kadar orta saha mücadelesi ile ilk yarı sona erdi.

İkinci Yarı
       İkinci yarının başında N'douasel'i oyuna alan Uğur Tütüneker, defansı riske etti ve iki forvetle gol bulmaya çalıştı. Elazığspor çok net pozisyonlara girmesine rağman Itandje'ı geçemedi ve kendisini rahatlatacak golü bulamadı. İkinci yarı oyunun üstünlüğü bariz Konyaspor'daydı. Gekas ve Borekle çok sayıda net pozisyon yakalayan Konyaspor yine Zülküf'ü geçemedi. Elazığspor Serdar Gürler ve Serdar Özkanla çok net pozisyonlara girmesine rağmen 3. golü bulamadı. Erdal'ın serbest vuruşu az farkla dışarıya gitti. O top ağlarla buluşsaydı çok zevkli bir geri kalan kısım izleyecektik. Bu dakikadan sonra Gekas'ın karşı karşıya topunu çıkaran Zülküf, yeniden Gekas'ın bu sefer %100'lük gol pozisyonunu muhteşem bir refleksle çıkardı.

Teknik Adamlar
       Trond Sollied, oyundan düşen oyuncuları iyi tespit etti ve bu oyuncuların yerine mücadele eden adamları oyuna alarak orta sahanın oyundan düşmesini engelledi. Norveçli teknik adamın galibiyette önemli payı vardı. Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker de yerinde hamleler yaptı, oyuncu değişikliklerinde doğru seçimler yapıp oyunun üstünlüğünü ele geçirse de istediği skoru alamadı.

Maçın Yıldızı
       Konyaspor'un çok sayıda net pozisyonunun kaleye girmesini golü bulmasını engelleyen Elazığspor'un 25 yaşındaki kaleci Zülküf Özer tartışmasız maçın yıldızydı. Ivesa'nın yokluğunda kimsenin beklemediği bir performans sergileyerek taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bırakmayı başardı. Konyaspor açısından ise Erdal Kılıçarslan'ın başarılı performansı gelecek maçlar için umut verdi.

Yazar: Osman KILIÇ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder