17 Eylül 2013 Salı

Kayseri'de Haftasonu (Necati Bildik)

Yazarımız Necati Bildik, Kayseri'de haftasonu oynanan maçları sizin için değerlendirdi..

Kayseri Erciyesspor - Akhisar Belediyespor
       Erciyesspor kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Akhisar Belediyespor’u vasat bir oyunla mağlup ederek 3 puanla tanıştı. Maçın ilk yarısında iki tarafın da gözle görünür bir üstünlüğü yoktu. Maçı izleyenler resmen uyudular. Erciyesspor, Beşiktaş maçının ilk yarısında oynadığı o ezici futbolu Akhisar maçına yansıtamadı. Önceki maçlarda yaptığı basit defans hataları, Akhisar maçında minimum seviyeye inmişti. Lige verilen arada defansif açıdan bazı sıkıntıların giderildiğini gördüm. Maçın ilk yarısında iki taraf da ne etkili bir atak geliştirebildi ne de rakibe etkili bir pozisyon yakalama şansı verdi. Kısır bir ilk yarıydı. İlk yarıda maçın kaderini etkileyecek tek olay Emin Aladağ’ın sakatlanarak yerini Kenan Özer’e bırakmasıydı. Kontratak futbolu benimseyen Akhisar takımında Emin Aladağ’ın çıkması etkili pas seviyesinin azalmasına yol açtı.

       İkinci yarıya Erciyespor daha etkili başladı. Ligde şu ana kadar galibiyet alamamanın verdiği hırsla daha etkili atakları gelişiren taraf Erciyesspor oldu. Bu ataklardan birinde Traore’nin şutunu iyi takip eden Üstün dönen topu Akhisar filelerine göndererek Erciyesspor’u 1-0 öne geçirdi. Üstün, Süper Lig’de çıktığı ilk resmi maça golle başlayarak iyi bir sezon geçireceğinin sinyallerini verdi. Üstün’e geçtiğimiz sezon daha fazla şans verilmeliydi, kendini daha çok gösterebilmeliydi fakat bu sezon yıldızının parlayacağına inanıyorum. Kalan dakikalarda hafif sakatlığından dolayı oyunu terk eden Üstün eğer oyunu tamamlayabilseydi yakalanan kontrataklarda bir gol daha atabilirdi. Müsait pozisyonda Yasin Traore’ye pas verseydi fark ikiye çıkabilirdi, gerçekten de çok bencil oynadı. Traore o pozisyondan sonra resmen oyuna küstü, bence haklıydı da. Yasin umarım bir dahaki maçlarda iki kişinin arasına girmek yerine boş pozisyondaki arkadaşlarına pas verir. Futbolda asist gol kadar değerlidir. Traore ayağının tozuyla geldiği Kayseri’de etkili bir oyun sergiledi, kendisi bu takımda büyük işler yapar. Ibricic ve Azofeifa ise beklenen seviyeye bir türlü çıkamadı. Yabancı oyuncuların form tutmasıyla Erciyesspor'un bu ligde ses getireceğine inanıyorum. Murat Akın da çok kısa süre oynamasına rağmen daha fazla oynamayı hak etiğini gösterdi. Bu 3 puan Erciyesspor için iyi oldu zira önlerinde zorlu maçlar var, kazanmayı alışkanlık haline getirmeleri gerek. Erciyesspor için lig bu maçla birlikte başladı

Kayseri Şekerspor - Kocaelispor
       Bir diğer temsilcimiz Kayseri Şekerspor da bu hafta Kocaelispor’u ağırladı. Geçen sene ligde iyi işler yapan Kayseri Şekerspor’un bu sezon ne yapacağını çok merak ediyordum. Alaaddin Demirözü ile yola çıkan Kayseri temsilcisi, Kocaelispor’u 2-1 mağlup etti ve 3 maçta 7 puan toplayarak lige yine iyi başladı. Maç boyunca Kocaelispor’a karşı üstün bir oyun sergileyen Kayseri Şekerspor attığından fazlasını kaçırdı. Forvetler biraz ağır kaldı. Tamamen İzmit doğumlu altyapı oyuncularıyla yola çıkan Kocaelispor’un durumuna ise üzülmemek elde değil. Sahada bir şeyler yapmaya çalışan yüreğiyle oynayan futbolcu topluluğu var ama ellerinden gelen bu kadar. İyi niyetle mücadele ediyorlar fakat en yaşlısı 1990 doğumlu olan bu takımın imkanları çok kısıtlı. Yıllardır üst liglerde mücadele eden bu köklü camia daha iyi yerleri hak ediyor. Umarım bir an önce toparlanırlar, bu yıl lig onlar için çok zorlu geçecek.

Kayseri Erciyesspor A2 - Kayserispor A2
       A2 ligi ise bu hafta Kayseri derbisiyle başladı. Maçın henüz başında topu ıska geçen Uğur gündelik hayatta hepimizin kullandığı argo bir kelimeyi sadece kendi kendine söyledi, kimseye karşı yönelen bir hakaret yoktu fakat hakem bu kelimeyi üzerine alınmış olacak ki kırmızı kart gösterdi. Henüz 6. dakikada yaşanan bu olaydan sonra Erciyesspor maça 10 kişi devam etti. Defansif açıdan yapılan basit hatalardan, yanlış baraj kurmaktan, rakibin biraz özel yeteneğinden üst üste yenilen gollerle Erciyesspor 3-0 geriye düştü. Hem 10 kişi kalıp hem 3-0 geriye düşünce ben maçın farka gideceğini düşünüyordum fakat Erciyesspor ikinci yarıya fırtına gibi başladı. İkinci yarının başlarında skoru 3-1’e getiren Erciyesspor kontrolü tamamen eline aldı fakat ikinci golü bir türlü bulamadı. Bu dakikalarda maçın hakemi her iki takıma da garip kartlar gösterdi, sert pozisyonlarda elini cebine atmayan hakem sudan sebeplerle sarı kart göstermekten çekinmedi.

       83. Dakikada Erciyesspor’da harika bir oyun sergileyen Selim Yağmur güzel oyununu golle süsledi ve durumu 3-2’ye getirdi. Bu dakikadan sonra yine hakem başroldeydi. Erciyesspor’u 9 kişi bırakan maçın hakemi ceza sahasının dışında topa elle müdahalede bulunarak belki de maçın 3-3’e gelmesine engel olan Kayserispor kalecisine sarı kart vermekle yetindi. Erciyesspor 9 kişi olmasına rağmen son dakikalarda iyi bir baskı kurdu fakat gol gelmedi. Sümer Stadı’nda maçı izlemeye gelenlerin büyük bir çoğunluğu Erciyesspor’u destekledi ve maçın ardından tribündeki herkes hakemi yuhaladı. Hakem sahayı ancak özel güvenlik görevlileri nezaretinde terk edebildi. Hakeme tepkiler uzun süre dinmek bilmedi. Maçı Erciyesspor teknik direktörü Fuat Çapa ve yardımcıları, Erciyesspor yöneticilerinden Mahmut Bakır, futbolculardan Emre Öztürk ve Üstün Bilgi tribünden izleyerek A2 takımlarını yalnız bırakmadı. Olanca haksızlığa rağmen maçın büyük kısmını 10 kişi son dakikalarını 9 kişi oynamasına rağmen asla mücadeleyi bırakmayan Erciyesspor A2 takımını yürekten kutluyorum..

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder