30 Eylül 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Elazığspor - Sivasspor

       Ligin hücum ağırlıklı, göze hoş futbol oynayan iki takımını karşı karşıya getiren maçtan önce tribünlerde güzel görüntüler vardı. İki dost şehrin taraftarları maç öncesi buluştu ve sohbet etti. Maçtan önce de Elazığspor taraftarı iki takımı da tribünlere çağırdı.

       Maça iyi başlayan taraf Sivasspor'du. Rakip sahada daha çok görünen Kırmızı-Beyazlılar, Elazığspor'un da kötü oyunuyla oyunda hakimiyeti eline geçirdi. 10. dakikada sağ taraftan kullanılan serbest vuruşa çok iyi yükselen Manuel De Costa güzel bir kafa vuruşuyla skoru 1-0'a getirdi. Bu dakikadan sonra oyun Elazığspor lehine döndü. Çok sayıda oyuncuyla rakip sahada bulunan Elazığspor beraberlik golünü ararken Sivasspor'un golü geldi. 17. dakikada seri paslarla kontra atağa geçen Sivasspor, Utaka'nın vuruşuyla 2-0 öne geçti. 2 farklı üstünlüğün ardından Sivasspor kendi sahasına çekildi. Elazığspor ise farkı indirmenin peşindeydi. Kanatları iyi kullanan Bordo-Beyazlılar iki kanattaki Serdar'larla etkili ataklar geliştirdi. Fakat çok iyi bir uyum yakalayan Costa-Ümit ikilisi rakibe gol şansı vermedi. Elazığspor'da Köksal kötü oyunuyla dikkat çekerken yeni transfer Vitolo, Elazığsporlu taraftarlara umut verdi. Sivassporda ise ilk yarının yıldızı şüphesiz Manuel De Costa'ydı. Defanstaki mükemmel oyununu birde golle süsleyen Portekizli en çok beğeni toplayan isimdi ilk yarıda.

       İkinci yarının başında Köksal'ı çıkararak Noyan'ı oyuna alan Trond Sollied araya atılan toplarla skor bulmaya çalıştı ki başarılı da oldu. Noyan'ın oyuna girmesiyle 4-4-2 sistemine dönen Elazığspor'da her zamanki gibi liderliği Sane yapıyordu. Çağlar'ın geriden oyunu kurmasıyla ataklar geliştiren Gakgoşlar golü de buldu. 50. dakikada kullanılan duran topun savunmadan dönmesiyle yapılan ortaya çok iyi yükselen Görkem Görk skoru 2-1'e getirdi ve takımını umutlandırdı. Bu dakikadan sonra oyunun tek hakimi Elazığspor'du. Deniz Yılmaz ve Noyan Öz ile çok sayıda pozisyon yakaladı Elazığspor ama skoru eşitleyemedi. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Serdar Özkan'ın vuruşunda topu eliyle kesen Manuel De Costa penaltıya sebebiyet verdi ve sarı kart gördü. Topun başına geçen Tidiane Sane topu ve kaleciyi farklı köşelere gönderdi ve skoru eşitledi. Bu dakikadan sonra Elazığ tribünleri coşmuştu ve 3. golü istiyorlardı. Ve her şey Elazığspor'un istediği gibi gitmeye başlamıştı. 67. dakikada Deniz Yılmaz'la kafa topuna çıkan Manuel De Costa dirseğiyle müdahelede bulunduğu için ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Burhan Eşer'in yerine Murat Akça'yı alan Roberto Carlos defansı elden bırakmadı ve hızlı hücumlarla golü bulmak istiyordu. Dakikalar 76 olunca Mehdi'nin harika pasıyla yayın üzerinde topla buluşan Aatif Chahechouhe çok güzel bir vuruşla takımını 3-2 öne geçirdi.

       Tam Elazığspor'un umutları bitti derken 82. dakikada bir kez daha penaltı kazanan Gakgoşlar ilk penaltıyı ağlara gönderen Sane ile bu penaltıdan yararlanamadı ve moral olarak bitti. 89. dakikada Görkem'in yaptığı müdahale sonrası yerde kalan Aatif kendisinin ikinci, takımının 4. golünü attı ve maçın gol perdesini kapattı. Uzatma dakikalarında rakibine kasti olarak tekme atan Çağlar da direk kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

       Trond Sollied, müdahaleleri doğru zamanda yaptı ve başarılı da oldu fakat istediği sonucu alamadı. Roberto Carlos ise Burhan Eşer'i çıkarıp Murat Akça'yı oyuna alarak defansı garantiye alıp kontra ataktan golü buldu. Carlos da kenarda sakin tavırlarıyla maçı iyi tamamladı.

       En son STSL maçı 1,5 yıl önce olan hakem Deniz Çoban'ın iyi bir maç çıkardığını söyleyemeyiz. Penaltı ve kırmızı kart kararları dışında maç içindeki birçok kararı da tartışmaya açıktı. Bu harika maçı bize izlettikleri için de iki takımı da kutluyorum. Sivasspor'u tebrik ediyor, Elazığspor'a da ileriki maçlarda başarılar diliyorum.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder