30 Eylül 2013 Pazartesi

Manchester United'ın Düşüşü..

       Manchester United, bu sezon ilk 6 haftanın sonunda sadece 7 puan toplayabilirken, son 21 senenin en kötü başlangıcını yapmış oldu. Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz üzere son 21 yılda bu sezon dışındaki en kötü başlangıç 2002-03 sezonunda toplanan 8 puan. Ancak tabloya baktığımızda dört kez 16 puan, iki kez de 15 puanla başlangıçlar yapıldığını görüyoruz. Biz de kötü gidişatın olası nedenlerini sizler için derlemeye çalıştık.

Transfer dönemi
       Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz senenin sonunda Sir Alex Ferguson'ın emeklilik kararı almasının sonucunda teknik direktörlüğe Everton'ın teknik direktörü David Moyes getirilmişti. Geçen sezonun şampiyonu Manchester United, bu sene transferde durgundu. Crystal Palace'dan genç golcü Zaha'yı ve Everton'dan Fellaini'yi renklerini bağlayan Manchester ekibi uzun süre peşinden koştuğu Baines ve Fabregas'ın transferlerinde ise başarısız oldu.

Wayne Rooney krizi
       Moyes geldikten sonra Rooney ile yıldızı hiç barışmamış, Rooney'nin transfer döneminde adı birçok kez Chelsea ve Arsenal ile anılmıştı. Her şey Moyes'un Rooney için "O ancak van Persie'nin yedeği olabilir" ifadesini kullanmasıyla başladı. Özellikle Rooney'nin geçirdiği sakatlıktan sonra riske edilmemek için (!) dinlendirilmesi de taraftardan çok tepki toplamıştı.

Üst aste alınan olumsuz sonuçlar
       Premier Lig'de 6 maçta 7 puan toplayabilen Manu, Şampiyonlar Ligi'nde ortalama bir gidişat tutturdu. Ligde Liverpool'a kaybedip Chelsea ile berabere kalan Manchester ekibi, geçtiğimiz haftalarda Manchester City'den yediği 4 golle hezimet yaşamıştı. Geçen hafta West Bromwhich'e de yenilen United'da işler iyice kötüye gitmeye başladı. Takımda gol yükünü gönderilmekten son anda dönen Rooney(3), Moyes'in gözdesi van Persie (3) ve genç yıldız Danny Welbeck (2) çekti.

Atak ve dinamizm
       Genelde atakları sağ kanattan yapan (Valencia'nın kanadı) United, en çok 2. bölgede aktif oldu. Manu'da dikkat çeken bir başka nokta ise, aşağıdaki grafikte de görebileceğiniz gibi bu sezon ortadan yani merkezden etkili atak geliştiremiyor olmaları. Ofansif dörtlüde Nani, Rooney, Kagawa ve sakat olmadığı zaman van Persie bulunan United'ın yedeğinde Welbeck ve Hernandez gibi iki tane silahı var. 8 maçta 8 gol gibi bir ortalama tutturmasına rağmen defansta büyük sorun çeken Manchester United, ağlarında attığı kadar gol gördü.
       Defansif anlamda ise tecrübeli oyunculara yer veren Manchester United'da gol yeme sebepleri genelde uzaktan şutlar ve kişisel hatalar oldu. Bunun düzelmesi için şu an oynayanamayan Vidic'in dönmesi lazım. Aynı zamanda kanatlardan yenen gollerin çözümü ise Büttner'in takımı alışması ve tecrübe kazanması ile mümkün olacaktır.
Yazar: Vural OKTAV
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder