14 Eylül 2013 Cumartesi

Maç Analizi: Galatasaray - Antalyaspor

     Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçında Galatasaray, MP Antalyaspor'u ağırladı. Taraflar sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.


Maçın İyileri
     Galatasaray adına maçın iyi ismi Felipe Melo'ydu. Orta alanda yine takımını ayakta tutan isimlerden birisiydi. Yine çok mücadele etti, yine çok hırslıydı. Galatasaray orta sahada Selçuk İnan'ın yokluğunu fazlasıyla hissetse de Melo elinden geleni yaptı. Drogba ve sonradan oyuna giren yeni transfer Bruma da takımın iyilerindendi.

     MP Antalyaspor'un ve sahanın en iyi ismi kaleci Hakan Arıkan'dı. Çok kritik kurtarışlar yaptı, takımına 1 puanı getiren isimdi. Hakan'ın dışında orta sahada çok çalışan Serkan Balcı, Natxo Insa ve Vederson takımın iyileriydi.

Maçın Kötüleri
     Galatasaray'da Burak Yılmaz sahanın en kötü isimlerinden biriydi. Çok net gol pozisyonlarından yararlanamadı, biraz konsantre olsa sadece ilk yarıda 3 gol atabilirdi. Amrabat ve Emre Çolak da kendilerine verilen şansı iyi kullanamadılar.

     MP Antalyaspor'da bariz kötü diyebileceğimiz bir isim yoktu ama oyuna sonradan giren Murat Duruer, girdikten sonra hiç etkili olamadı, varlığı yokluğu belli değildi. Tecrübeli golcü Milan Baros da sahanın etkisiz isimlerinden biriydi.

Genel Değerlendirme
     Spor Toto Süper Lig'de 4. haftayı geride bırakan Galatasaray da Antalyaspor da ligde 3. beraberliklerini almış oldular.

     Galatasaray, yine rakibine göre iyi oynadığı bir maçta puan kaybı yaşadı. Galatasaray'ın çok organize olduğunu söyleyemeyiz ama çok pozisyona girmesine rağmen bitirici vuruşları yapamadılar. Çok fazla pozisyon bulsalar da istenen skorlar ve puanlar gelmediği için Galatasaray'da işler pek yolunda görünmüyor. Galatasaray bir an önce toparlanmalı, ileride bu kaybettiği puanları arayacaklar.

     Antalyaspor, Galatasaray karşısında iyi direndi ve TT Arena'dan hedefledikleri 1 puanı çıkarmayı başardı ancak 4 haftada 3 puan toplayan Antalyaspor'da da işlerin yolunda olduğu söylenemez. Dün sahada bilinçli bir hücum organizasyonları yoktu, sadece pres ve kapılan toplarda hızlı bir şekilde ileri çıkmayı düşünmüş Samet Hoca ama bu şekilde ligin genelinde başarılı olmaları zor. Ligin başı olduğu için bir uyum sorunu da söz konusu olabilir ama onlar da biran önce toparlanmalı, yoksa lig onlar için zor geçecek gibi görünüyor.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder