15 Eylül 2013 Pazar

Maç Analizi: İstanbul BŞB - Şanlıurfaspor

       Maç 2 takımın da net pozisyonlarıyla başladı. İlk dakikalarda Şanlıurfaspor İBB'ye göre bir nebze daha iyiydi. İlk yarıda Yasin Avcı sağ kanattan etkili oldu. İBB ise rakibin bireysel hatalarından pozisyonlar buldu. İsmail Haktan ve Zenke'ye de değinmek lazım, ikisi de çok net fırsatlar harcadı.

        2. yarıya iyi başlayan İBB oldu ve çok net pozisyonları buldu ancak sonuca gidemedi. İBB deyim yerindeyse dünyaları kaçırdı ve futbolun değişmez kuralı "atamayana atarlar" işledi ve Şanlıurfaspor 67. dakikada Yasin Avcı'nın golüyle 1-0 öne geçti. Ancak İBB cevap vermekte gecikmedi, dakikalar 70'i gösterirken Mehmet Batdal durumu eşitledi. Baskısını sürdüren İBB, 83. dakikada aradığı golü genç oyuncu İbrahim Yılmaz ile buldu. Kalan dakikalarda gol olmayınca İBB, geriye düştüğü maçta 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maçın İyileri
        İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Simon Zenke, maç boyunca çok etkili oldu. 2 .yarıda; ilk yarıda kaçırdığı pozisyonları telafi edercesine iyi oynadı. Aynı şekilde Mehmet Batdal, Cenk Şahin ve Zeki Korkmaz günün iyi isimlerindendi.

        Şanlıurfaspor'da ise yaptığı kurtarışlarla ön plana çıkan kaleci Fevzi Elmas oldu. Hücum hattında yalnız kalmasına rağmen tek başına savaşan ve golü de bulan Yasin Avcı da günün iyi isimlerindendi.

Maçın Kötüleri
        Şanlıurfaspor 2. yarıda sergilediği performansla takım halinde maçın kötüsüydü. O yüzden 6-7 kişiyi tek tek yazmanın bir manası yok ancak Şanlıurfaspor’un sol beki Kaan Timurçin Konuk çok kötü bir performans sergiledi.

        İBB ise maç içinde etkisiz kalan Doka ve defans hattı dışında kötü bir görüntü çizmedi.

Teknik Adamlar
        Cihat Arslan, oyuna sonradan dahil ettiği futbolcularından en üst düzeyde verim aldı ve geriye düştüğü maçı doğru hamleleriyle kazanmasını bildi.

        Raşit Çetiner için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil çünkü takımın 2.yarıda oynadığı futbola karşı ne bir değişiklik yapabildi ne de oyuncularını motive edebildi. Bu yenilgiyle beraber taraftarların Raşit Hocaya pek güveni kalmadı. İlerleyen haftalar neler getirecek göreceğiz.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder