18 Eylül 2013 Çarşamba

Maç Analizi: Kopenhag - Juventus

     Dün gecenin en büyük sürprizine sahne olan Kopenhag - Juventus mücadelesinin mutlak hakimi olan Juventus, gol yollarındaki başarısızlığının bedelini 2 puan kaybederek ödedi. Antonio Conte'nin öğrencileri maçın büyük bölümünü rakip yarı sahada oynamasına rağmen aradığı 2. golü bir türlü bulamadı. 
    Beklendiği gibi Kopenhag defansif bir oyun anlayışıyla sahaya çıktı. Oyunu kendi sahasında kabul edip kaptığı toplarla hızlı çıkarak veya duran toplarla gol arayışı içinde olmaktı amaçları. Nitekim de öyle oldu, bir duran top organizasyonunda karambolde kalan topu önünde bulan Jörgensen takımını 1-0 öne geçirdi ve bu dakikadan sonra Kopenhag iyice kapandı. Danimarka temsilcisi maç sonuna kadar fazla ileri çıkmadı. Aşağıdaki şemada da Kopenhaglı oyuncuların ağırlıklı olarak saha dizilişleri açıkça görülüyor. Rakibinin bu şekilde oynayacağını bilen Juventus ise oyunu hep önde kurdu. Rakibi baskı altına aldı ve bir çok pozisyon yakaladılar. Fakat bunlardan sadece bir tanesi gol olunca beraberlik kaçınılmaz oldu.

* Şemalarda Mavi renkli işaretler Kopenhag'ı, Turuncu renkli işaretler ise Juventus'u göstermektedir.

     Juventus'un oyun üstünlüğü istatistiklere de yansımış durumda. Örneğin topla oynama oranında %58'e %42'lik bir Juventus üstünlüğü göze çarparken, Pas yüzdesi olarakta Juventus farkı ortaya çıkıyor. Juventus 576 pasta %86 isabetle oynarken, Kopenhag 421 pasta %81 isabetle oynadı. Şutlarda da bariz bir şekilde Juventus üstünlüğü var; Juventus'un 27 şutunun 11'i kaleyi bulurken Kopenhag 9 şutta sadece 2 kez kaleyi bulmuş. Bu şutlardan biri de gol oldu. Juventus'un şutları ağırlıklı olarak ceza sahasından, Kopenhag ise ceza sahası dışından çektiği şutlara etkili olmaya çalıştı. Şut alanlarını aşağıdaki şemadan da inceleyebilirsiniz.


     Oyuncu istatistiklerine baktığımızda ise İlk 11'de başlayan orta saha oyuncuları arasında sahada en iyi pas yüzdesiyle oynayan oyuncu Andrea Pirlo oldu. Tecrübeli maestro yaptığı 64 pasta %89 isabet oranıyla oynadı. Rakip Kopenhag'da ise bu alanda takımının en iyisi Claudemir oldu.(57 pas %89 isabet). Sahanın en çok şut atan oyuncusu 8 şutla Carlos Tevez olurken, bu şutların 3'ü isabetli oldu. Kopenhag takımı top kapma konusunda etkisiz kaldı. Buna karşılık Juventus'ta Arturo Vidal 3 top çaldı.   

     Yukarıda da anlattığımız gibi oyun genelinde bariz bir Juventus üstünlüğü olmasına rağmen gol yollarında etkili olamadığınız zaman oynadığınız oyunun hiçbir kıymeti yok. Bütün istatistiki verilerde Juventus öne çıkıyor ama tabelaya bakıldığında 1-1'lik eşitlik söz konusu. Ben Juventus'un hazır olmadığını düşünmüyorum. Bana kalırsa bu sonuç biraz rakibi hafife almaktan ileri geldi. Sonuçta bu daha ilk maç ve telafisi var. Juventus'un önünde çok önemli bir Galatasaray maçı bulunuyor ve bu maçın kendi sahasında olması itibariyle kesinlikle kazanılması gerekiyor. Aksi takdirde Juventus Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkma yolunda ciddi bir yara almış olur.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder