17 Eylül 2013 Salı

Maç Yazısı: Kasımpaşa - Fenerbahçe

       Geçen yıl belki de en iyi yapılan şey olan kontrollü oyun olayını bu yılki Fenerbahçe'den Kasımpaşa maçında da göremedik. 1-0 yenik duruma düştükten sonraki bölüme kadar rakip sahaya oyunu yığmaya çalışan aynı zamanda da rakibe pozisyon vermeyen bir oluşum içinde olması beklenen sarı-lacivertliler bunu başaramadı.

       Ancak yapılmak istenen şeylerin olduğu, geçen Sivas maçı ve bu maçla beraber iyice ortaya çıkmaya başladı. Buna da en göze çarpan şey olarak Caner ve Gönül ikilisinin 3-5-2 sisteminin 5' lisinin kanatlarında rol alan oyuncular haline bürünmesini gösterebiliriz. Kanat neredeyse tamamı ile onlara emanet. Bu durum ofansif manada çok katkı verirken defansif manada da şu ana kadar ki rakiplerin durumları çok üst seviye olmamasına rağmen zarar veriyor. Bu durumun halledilemeyecek bir durum olmadığını, yakın zamanda aşılabileceğini tahmin ediyorum. Caner-Gönül ikilisinin ileri çıkışlarında, 'top Fenerbahçe'de iken' defansın ortasına geçen Selçuk, kaptırılan toplarda ve ileri çıkışlarında Caner'in boşalttığı bölgeye kayıyor, asli vazifelerinden olan kaleci ya da rakibin uzun toplarını (degaj) karşılamayı da çekimser davranmasından dolayı yerine getiremedi.

       Kadrodaki "Top Class" isimlerin başında gelen Meireles ise işin defansif yönünü çok boşluyor. Rakibin dribling yapan oyuncularına genelde hafif tempoda eşlik eden, topla rakip arasına girmeyi aklından bile geçirmeyen Portekizli, topu ayağına her aldığında da kalitesini fazlasıyla ortaya koyuyor. Gamsız gibi görünse de çıplak gözle izlemeyenlerin göremeyeceği bir çok şey yaptığını da ekleyeyim. Mesela topu oyuna yavaş sokan rakip oyunculara, bölgesini manasız terk eden takım arkadaşlarına ve gerektiğinde de hakeme isyanı işi sanılanın aksine pek boşlamadığını gösteriyor. Holmen'e gelince de, bu maçta pek verim veremeyen oyuncunun bu durumu maç eksiğine bağlıyorum. Küçük de bir not, Samuel muhtemelen skor olarak geride olunan dakikalarda pek tercih edilmeyecek.

       Oyunun 3 ve 2. bölgesinin arasında sahayı enlemesine kat ederek ara pası vermeyi becerebilen her takım her an Fenerbahçe'ye gol atabilir. Savunma tabiri caizse evlere şenlik. Göze hoş gelen bir savunma tarzı olsa da Alves her an bir hata yada kart görecekmiş havası veriyor. Yanına Egemen'den ziyade daha soğuk ve sakin bir isim gerek sanırım. Mesela Jess Hogh, Sivok tipi bir oyuncu.

       Oyuncu tercihleri Yanal'ın bileceği iş olduğundan ve bu konuya binlerce kişi girdiğinden ben girmeye lüzum görmüyorum. Ama içimden geçeni söylemeden edemiyeceğim Alper, Salih, Meireles arkalarında Topal 4'lüsü sanki çok iş yapar.

       Kasımpaşa'ya gelince de Viudez-İlhan değişikliği ile İlhan'ın ön liberoya geçmesi 2-2 giden maçı, Paşa yönüne kayabileceği dakikalarda Fenerbahçe'ye getirdi. Topu ileri taşıyan iki oyuncu dan biri olan Viudez'in çıkartılması Shota adına büyük bir hata oldu. Bu arada Shota'nın iyi bir teknik direktörden ziyade iyi bir scout olduğunu düşünenlerden biriyim.

       İki takıma da, stada gelen ve ekranları başında maçı izleyen seyircilere güzel bir maç izlettirdikleri için teşekkür ederim.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder