1 Eylül 2013 Pazar

Maç Analizi: Mersin İdman Yurdu - Karşıyaka

      Oyunun büyük bölümünde rakibine karşı üstün futbol oynayan Mersin İdman Yurdu, karşılaşmadan net bir skorla ayrılarak sezonun ilk 3 puanını hanesine yazdırdı.

     Mersin İdman Yurdu sezonun ilk 3 puanını Karşıyaka'ya karşı, kendi sahasında seyircisi önünde almayı başardı. Karşılaşma öncesi kadroya baktığımızda Ordu maçından farklı olarak, Murat Kalkan'ın yerine Nurullah'ın sol bek mevkinde, Emrah Bozkurt'un yerine ise Mahmut Temür'ün forvet arkası pozisyonda görev yaptığını gördük.

     Mersin İdman Yurdu'nun maçı kazanma arzusu, karşılaşmaya hızlı başlayıp ilk 10 dakika baskılı futbol oynamasıyla net bir şekilde görüldü. Oyunu orta alanda Mahmut ve Lawal ile açmaya çalışan Mersin İdman Yurdu, kanatlardan da Güven ve Nduka'nın seri çıkışları ile rakip kaleyi bunalttığı dakikalarda golü Mahmut ile buldu. Mersin İdman Yurdu 1-0'ın ardından geriye yaslanmadan atak futbol oynamaya devam etti. Mahmut'un kendi hazırladığı pozisyonda Kenan'ın çıkardığı topa sert vuran Mahmut, rakip defansı geçemedi ve ilk yarı 1-0 tamamlandı.

     İlk yarı rakibi yoran Mersin İdman Yurdu, ikinci yarıya da aynı kadro ile başladı. Oyunun ikinci 45 dakikasında özellikle Lawal'ın gösterdiği ekstra performans ile, takımın hücum hattı çok sık gol pozisyonuna girdi. 2. yarıda Nduka'nın zaman zaman kanat değiştirip sağ kanadı kullanması, Karşıyaka'nın dengesini bozdu. Hızlı ve organize gelişen atakta Nduka topu sağ kanattan getirip çizgi üzerinden çok güzel bir gol pası çıkartması ve Güven'in bu ortayı iyi değerlendirip takımının 2. golünü kaydetmesi ile rakip Karşıyaka oyundan iyice düştü.

     Oyunun ilerleyen bölümlerinde yapılan Mahmut - Veli ve Güven - Eren değişiklikleri doğru hamlelerdi. Karşıyaka 2-0'dan sonra sonucu kabullenince Nduka ve Lawal rakip orta alanı çok rahat geçerek skoru arttırma yönünde önemli rol oynadılar. Geçtiğimiz hafta Orduspor karşısında çok basit bir hata ile net bir golü kaçıran Kenan Şahin, Karşıyaka karşılaşmasının ilerleyen bölümlerinde çok şık bir gole imza atarak geçen haftayı unutturdu ve ayakta alkışlandı.

     Maçın genelinde Karşıyaka takımı Mersin kalesinde çok etkili olamadı.Bundan dolayı da Efe & Mitrovic ikilisi ile Ali Tandoğan ile Nurullah rahat bir maç çıkarttılar diyebiliriz. Yeni transfer ve kapalı kutu olan Mahmut Temür, Kırmızı-Lacivertli forma ile çıktığı ilk resmi maçında gerçek klasını gösterdi. Mahmut'u daha fazla etkili izlememiz için oyun içinde onu sürekli topla buluşturmak gerekiyor. Top ayağındayken her an her şeyi yapabilecek düzeyde bir oyuncu.

     Takımın forvet sorunu var, buna katılmamak elde değil fakat şöyle bir gerçek de var; Kenan Şahin ve Eren Tozlu eğer antrenmanlarda daha iyi hazırlanırlarsa, maç oynadıkça eksikleri kapatırlarsa en azından devre arasına kadar sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum.

     Gelelim gecenin yıldızına; Raheem Lawal.. Takıma geldiği günden bu yana, yönetimin uzun süredir yaptığı en isabetli transfer olarak gördüğümüz nadir isimlerden.. Lawal Ordu deplasmanında olduğu gibi, Karşıyaka karşısında da hem defansif hem de ofansif özelliklerinin tamamını kullanarak kusursuza yakın bir performans izletti bizlere .Gerek bire bir pozisyonlarda gösterdiği hareket başarısı, gerekse attığı final paslarındaki isabet ortalaması ile Lawal maçın yıldızı olmayı fazlasıyla hakketti diyebiliriz.

     Lawal'ın bu başarılı performansının temelinde, oyuncunun kendisine duyduğu öz güvenin yanı sıra, Murat Ceylan'ın da orta alandaki tamamlayıcı özelliğine de vurgu yapmak lazım. Bazı oyuncular tecrübesi ile nerede ne yapması gerektiğini iyi bilir fakat bunu uygulayamaz. Murat Ceylan ve Ali Tandoğan gibi isimleri ayrı tutmakta fayda var. Murat'ın takımda kalması orta saha için, Ali Tandoğan'ın da transferi takıma liderlik edebilmesi açısından artı oldu.

     Nurullah Sağlam döneminde sürekli ayağa pas yapan, topu rakibe vermemesine rağmen rakip kaleye gidemeyen Mersin İdman Yurdu gitti; top ayağındayken seri paslarla rakip kaleye giden, bol pozisyona giren ve kalesinde az pozisyon veren koşan ve saldıran Mersin İdman Yurdu geldi.Hakan Kutlu'nun doğru analizlerle bir istikrar yakalaması, takımdaki geleceğini sağlamlaştırmak ile birlikte şampiyonluk yarışında takımının gücünü her daim hissettirecektir.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder