10 Eylül 2013 Salı

Maç Analizi: Sarıyer - Yeni Malatyaspor

     Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta ilk hafta mücadelesinde Sarıyer, Yusuf Ziya Öniş Stadyumu'nda ligin iddialı ekiplerinden Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Karşılaşma Hakan Soylu ve Halil Zeybek'in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere bitti.

Genel Değerlendirme
     Sarıyer: Emre Karaman, Emre Bayraktarbaşı ve Sinan Pektemek dışında kadrosu tamamen yeni transferlerden kurulu olan Sarıyer, lige henüz hazır olmayan bir görüntü sergiledi. Özellikle ikinci yarının tamamına yakınında Yeni Malatyaspor'un baskılı, agresif ve tempolu oyununa ayak uyduramadılar. Fakat ilerleyen haftalarda oyuncuların birbirini tanıması ve adaptasyon sürecinin son bulmasıyla daha organize futbol oynayacaklarını düşünüyorum. Beni bu düşünceye iten ilk yarının bazı bölümlerinde oynanan kollektif oyun oldu.

     Yeni Malatyaspor: Geçen yıl Konya'da oynadığı play offlarda çeyrek finalde Tepecikspor'u yenmiş fakat yarı finalde Fethiyespor'a mağlup olarak PTT 1. Lig'e yükselememişlerdi. Bunun verdiği hırsla Fahri Tatan, Özcan Dağ, Coşkun Yılmaz gibi kendi liglerinin ve PTT 1. Lig'in kalburüstü futbolcularını kadrolarına katarak ne kadar iddialı olduklarını ortaya koydular. Ligin ilk haftasında Sarıyer deplasmanında 500 kadar taraftarının desteğini de alan Yeni Malatyaspor Halil Zeybek ile çok etkili oldu. Özellikle ikinci yarıda etkili bir oyun ortaya koydular ve Kırmızı Gruba nazaran daha zorlu olan bu grupta şampiyonluk yolunda olumlu sinyaller verdiler. Gelecek hafta kendi sahalarında oynayacakları Gümüşhanespor mücadelesinden galibiyetle ayrıldıkları taktirde kendilerine duyacakları güvenle ve kaliteli futbolcularıyla üst sıralardan inmeyeceklerini düşünüyorum. Geçen yıl Altınordu'da çok iyi bir oyun ortaya koyan ve gol kralı olarak Yeni Malatyaspor'a transfer olan Coşkun Yılmaz'ı gözlemlemek amacını taşıyordum fakat 84. dakikada oyuna dahil oldu ve doğal olarak oyuna hiç bir etki edemedi.

Maçın İyileri
     Yeni Malatyaspor'da Halil Zeybek takımı adına sahanın en iyisiydi. 10 numaralı formasıyla takımı ileri taşıma görevini layıkıyla yerine getirdi. Sarıyer 1-0 galip durumdayken maçta dengeyi sağlayan gol, güzel bir kontrolün ardından o'nun estetik volesinden geldi. Özellikle ikinci yarıda Teknik Direktör Özcan Kızıltan'ın santrafor Muharrem Ozan Cengiz'i oyuna almasıyla sol kanada geçti ve 2-3 pozisyonda iki Sarıyer'li oyuncuyu peşine takarak çizgiye indi. O'nun açtığı ortalarda takım arkadaşlarının aynı beceriyi gösterememesi galibiyetin gelmesine engel oldu.

     Sarıyer'in tecrübeli kalecisi Kılıçarslan Kopuz, yaptığı kurtarışlarla takımını ipten aldı ve 1 puanı kazandıran isim oldu. Geçmişte Kocaelispor'un Galatasaray'ı 2-5 mağlup ettiği maçta da kaleyi koruyan tecrübeli eldiven maçın adamı olmayı başardı. Yine takımın tecrübeli stoperi Hamza Gezmiş, bir golüne engel olamamasına rağmen bir çok pozisyonda markajına aldığı Halil Zeybek'e göz açtırmayarak takımda öne çıkan isimlerden oldu.

Maçın Kötüleri
     Yeni Malatyaspor'un yeni transferi Mustafa Şen kendisinden beklenen oyunu ortaya koyamadı. Yine Balıkesirspor'da geçtiğimiz yıl etkili bir futbol ortaya koyarak takımının PTT 1. Lige çıkmasında büyük etkisi olan Özcan Dağ ikinci yarıda oyuna dahil oldu fakat o da etkili değildi ve gereken durumlarda inisiyatif alamadı.

     Sarıyer'de Murat Hacıoğlu oyunun genelinde etkisizdi. Kendisinden beklenen defans forvet bağlantısını iyi kuramadı ve kaybettiği bir çok top Yeni Malatyaspor'a tehlikeli kontra atak kazandırdı.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder