23 Eylül 2013 Pazartesi

Maç Analizi: Ümraniyespor - Sivas 4 Eylül Bld.

       Bu hafta 3. Lig 1. Grup'ta Ümraniyespor ile Sivas 4 Eylül Belediyespor'u karşılaştıran maç nefesleri kesti. Ev sahibi lehine 3 penaltı verilmesine rağmen, Sivas ekibinin son dakikada bulduğu golle 1 puan almayı başardığı maçı tribünde izleyen yazarımız Ali Karakaş, tarafsız bir gözle sizler için değerlendirdi.
       Ümraniyespor kağıt üzerinde Sivas 4 Eylül'e karşı bayağı ağır basıyordu. Esame listesine baktığım zaman Ümraniyespor kulübü oyuncuları kaleci Selçuk Aslan'dan başlayarak ileri uç Özer Kutlu'ya kadar hemen hemen hepsi bu ligin üstünde oyuncular. Fakat futbol sahada oynanan bir oyun öyle esame listesine göre puan verilmiyor. Sivas 4 Eylül ise geçen seneden 4-5 oyuncusunu koruyup genelde genç transferlerle, amatörden aldığı ve futbola aç oyuncularla kadrosunu kurmuştu.

       Maça gelecek olursak; başlama düdüğüyle beraber Ümaraniyespor ilk atağında penaltı sonucu Özer Kutlu'nun ayağından 1-0 öne geçti fakat Sivas 4 Eylül bu dakikadan sonra maçın son dakikasına kadar oyunun genel hakimiydi. Ümraniyespor deplasman takımı gibiydi, sadece rakibin ataklarını durdurup kontra ataklarla sonuca gitme düşüncesindeydi. Sivas 4 Eylül takımının hocası Alaettin Çiçek'in oyun planı alanı daraltarak rakibin oyun kurmasını engelliyor ve Ümraniyespor'un istediği oyunu sergilemesini engelliyordu. Top Sivas 4 Eylül'deyken stoper Şafak Bayraktar'ın oyunu geriden kurması takımın rahatlatıyordu. Orta sahada Mustafa Cevret'in ara paslarıyla sonuca gitmeye çalışan Sivas ekibi bunu da çok iyi yapıyor, birçok pozisyon buluyor ama son vuruşta başarılı olamıyordu. Oynanan futbol beni ve stada gelen tüm futbolseverleri fazlasıyla memnun etti. Sivas'ın üstün oyununa karşı Ümraniyespor teknik direktörü Ergun Ortakçı'dan bir hamle gelmedi. Sanırım o da Sivas 4 Eylül'ü böyle beklemiyordu, B planı hazır değildi.

       Mmaçın 44. dakikasında Sivas 4 Eylül'ün net bir penaltısını es geçti hakem İbrahim Bülbül. Hakem maçın genelinde de çok kötüydü. Toplamda ev sahibi lehine 3 tane penaltı çaldı, -ki 2 tanesinin tabiri caizse penaltıyla uzaktan yakından alakası yoktu. Penaltıların birini Özer dışarı attı, diğerini de 88. dakikada maçın yıldızı kaleci Muzaffer Sarıibrahim kurtardı.

       İkinci yarı yine topun kontrolü Sivas 4 Eylül'deydi, ataklar ilk yarıdaki gibi devam ediyordu. Bir çok gol pozisyonunda Ümraniyespor kalecisi Selçuk Aslan gole izin vermedi. Ümraniyespor 88. dakikada 3. penaltı atışını da gole çeviremeyince takımda moral çöküntü ve panik havası hakim oldu. Ergün hocanın son dakikadaki oyuncu değişikliği bence Sivas 4 Eylül'ün ekmeğine yağ sürdü. Beşli defansa geçip orta sahayı boşaltınca oyunun kontrolü tamamen Sivas ekibine geçti. Sivas 4 Eylül hocasu Alaettin Çiçek de bunu çok iyi değerlendirdi. 70.dakikada 4-4-2 ye dönmüştü zaten. 83. dakikada da oyuna hızlı bir kanat oyuncusu aldı. Bunun faydasını da 90+3'te gördü. Oyuna sonradan giren Sefa Emmioğlu'nun sağ kanatta kazandırdığı duran top ve Tufan Sevim'in harika ayağıyla gole kavuştu ve fazlasıyla hak ettiği 1 puanı almayı başardı.

       Sivas 4 Eylül Belediyespor'da özellikle Oğuz Küçük (orta saha) ve Şafak Bayraktar (stoper) oyunu çok iyi domine ettiler. Yine Sivas ekibinin defansında oynayan 1993 doğumlu Safa Yıldırım da bir kaç seneye üst liglerde oynayacak kalitede. Soğukkanlılığı, oyunu geriden kurması, yüksek top hakimiyeti ve ilk hamleleri üstdüzey. Yazımın sonunda Alaettin Çiçek hocayı oyuna müdahaleleri ve böyle bir takım oluşturup bizlere güzel futbol izlettirdiği için teşekkür ediyorum. Bir çok genç oyuncuyu futbolumuza kazandıracağına inanıyorum. Herkese iyi haftalar.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder