28 Eylül 2013 Cumartesi

PTT 1. Lig'de İlk 6 Hafta Panoraması

       PTT  1. Lig gerçekten her sonuca açık mücadele dolu bir lig. Zaten bu ligi izlenir kılan yanı da bu yoksa çok üst düzey bir futbol oynandığını söylemek pek doğru olmaz. Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor’un 59 puanla üst lige çıkması bile ne denli kırıcı bir lig olduğunun göstergesi (maç başına 1.73 gibi bir puan ortalaması) Bu sezonun da geçtiğimiz sezondan pek farklı olacağını sanmıyorum 52-53 puan playoff sınırı olacaktır. Ligde izlediğim, takip ettiğim takımlardan elde ettiğim izlenimlerle tamamen şahsi öngörülerime dayanan bir panorama oluşturdum.

ŞAMPİYONLUK
       Benim şampiyonluktaki 1 numaralı adayım Mersin İdman Yurdu. Geçen sezondan kalan kaliteli yabancılar ve bu sene yapılan tecrübeli transferlerle bu ligin üstünde bir takım kurulduğunu düşünüyorum.

       Her ne kadar beklenen performansı sergileyemese de Şanlıurfaspor da kaliteli kadrosuyla ve Nurullah Sağlam faktörüyle sonuna kadar bu yarışın içinde olacaktır. Bu kadar yatırımın ardından üst lige çıkmayı başaramazsalar Şanlıurfaspor’un geleceğini pek parlak görmüyorum.

       Özellikle bu 2 takım direkt olarak çıkmasını beklediğim takımlar ama tabi form tutarsa İstanbul BBSK da kimse tarafından gözardı edilemeyecek bir kadroya sahip.

PLAY-OFF
       İlk play-off adayım play-offların gediklisi Adana Demirspor. Son derece kaliteli bir kadro kuruldu, şu ana kadar beklenen sonuçlar alınmamış olsa da Demirspor yine bir şekilde kendini play-off potasına atacaktır.

       İstanbul BBSK’nün de kaliteli kadrosuyla playoff potasında yer alacağını düşünüyorum.

       Balıkesirspor lige gerçekten harika bir giriş yaptı. Kadro planlaması, oyun anlayışı her şeyiyle lige yeni çıkan takımlara örnek olmalılar. Ligin kırıcı yapısını da göz önüne alırsak bir noktada tıkanma yaşamaları pek de şaşılacak bir durum olmamalı, yine de play-offta yer alacaklardır.

       Ankaraspor ve Samsunspor da play-off için diğer adaylarım. Bu takımların en önemli avantajı ligin yapısına uygun yenemese de yenilmeyen takımlar olmaları.

KÜME DÜŞME
       Kahramanmaraşspor bu konuda ilk aday konumunda. Plansız transferler, yabancı transferlerin takımla kampa katılamaması, tecrübesiz bir teknik adamla anlaşılması onlar adına dezavantajlar. Fethi Hocayla sezona başlansaydı ya da Besim Durmuş’tan sonra tekrar Fethi Hoca göreve getirilseydi çok daha doğru bir hamle olurdu.
     Fethiyespor da transferin son anlarında yaptığı Ali Dere, Artun Akçakın, Ndjock gibi transferlerle kadro olarak bir nebze daha güçlendi ve bunu oyun anlamında da görmek zor değil ancak ben yine de Fethiyespor’un ligde kalmasının zor olduğunu düşünüyorum.

     Tavşanlı Linyitspor da ligde kalma konusunda sıkıntı yaşayacağını düşündüğüm bir takım. Geçen sene dramatik bir şekilde ligde kalsalarda bu sezon işleri hiç de kolay görünmüyor.

     1461 Trabzon da Mustafa Reşit Akçay dönemindeki istek ve yapıda değil onlar içinde ligin zor geçeceği kanaatindeyim. Düşmeseler bile ligi alt sıralarda bitirmeleri muhtemel. Bu dörtlüye ek olarak Bucaspor da sıkıntı yaşayabilir ancak ben Bucaspor’un ligde kalmayı başaracağı inancındayım.

Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder