7 Eylül 2013 Cumartesi

Röportaj: Sezer Sezgin (Eyüpspor)

     Transfer Merkezi Dergisi'nin bugünkü konuğu Eyüpspor'un sezon başında transfer ettiği başarılı sol bek Sezer Sezgin. Beşiktaş altyapısından yetişen Sezer, daha sonra Kayserispor, Karşıyaka, Boluspor, Siirtspor, Samsunspor, Kartalspor ve Giresunspor gibi bir çok Süper Lig ve PTT 1. Lig takımının formasını giymişti.

Merhabalar Sezer Sezgin, bizlere futbola başlama öykünden bahsedebilir misin?

     Futbola 8 yaşında Beşiktaş altyapısında başladım. Bütün yaş gruplarında oynadım, kaptanlıklar yaptım daha sonra 18 yaşında A takıma çıktım.

Alt yapılardan Süper Lig'e uzanan kariyerinde en çok kimlerin sana katkısı oldu. Buralara gelmende hangi hocaların daha çok rolü var sence?

     Altyapı hocalarımın katkıları var tabi ki. En başta Ömer Gülen ve Halim Okta hocalarımı sayabilirim daha sonra Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam ve Feyyaz Uçar.

Futbol kariyerine Beşiktaş altyapısında başlamış bir isimsin. Genç yaşlarda Beşiktaş formasını giymiş başarılı bir oyuncu olarak, bizlere Beşiktaş yıllarını, A takım oyuncularıyla ilişkilerini anlatır mısın?

     Beşiktaş altyapısında oynuyorsan hayalin Sergen Yalçın'dır ve ben Sergen Yalçın'la oynama fırsatı buldum.  Türk futbolunun önemli ismleriyle oynama fırsatı hayalime kavuştum ama A takıma çıkınca kendi adıma Tümer abinin ayrı bi yeri oluştu bende. Sahada izlerken, onunla aynı anda sahada bulunma fırsatı olunca futboluna resmen aşık oldum. Benim icin yeri çok ayrıdır Tümer abinin yeri. Çoğu yerde karşılaşır ve konuşuruz. Onu kendime idol aldım, ona karşı ayrı bir saygım ve sevgim vardır.

Mill,Takımlardan aldığın ilk daveti hatırlıyor musun? Seni seçen futbol adamlarımız kimlerdi, o gün neler hissetmiştin? Milli takım oyuncusu olmanın sana neler kattığını düşünüyorsun?

     Tabi ki hatırlıyorum. Beşiktaş A takımında kadroya girdiğim ilk maçtan sonra Şenol Ustaömer ve Ünal Karaman beni U-20 milli takımına çağırdılar. Diğer oyunculara göre daha küçüktüm, yavaş yavaş takıma girdim ve U-20 Dünya Kupası'nda oynadım. Sonuçta kendi yaş grubunuzda dünyanın en iyi oyuncularıyla oynama fırsatı buldum. Messi, Aguero, Fabregas, Silva aklıma gelen bunlar. Bizim milli takımımızda belki de şu zamana kadar en iyi milli takımlardan biriydi . Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Sezer Öztürk, Olcan Adın bir çırpıda sayabileceğim isimlerden bazıları. Bütün takım önemli oyunculardan kuruluydu.

Bazı oyuncular varlıklarıyla bile takımlarına artı değer katabiliyor, takım arkadaşlarını rahatlatabiliyor. Kariyerin boyunca bu grubga girebeliceğini düşündüğün bir takım arkadaşın var mıydı?

     Kayserispor'da Bülent Bölükbaşı tam bir liderdi bence, bahsettiğiniz oyuncu modelinin direkt karşılığı gibi.

Kariyerin açısından büyük sıçramayı Ege temsilcisi Karşıyaka'da yapmış bir isimsin. Karşıyaka yıllarını ve taraftar ile olan ilişkilerini okuyucularımıza aktarır mısın?

     Karşıyaka'da en sevilen futbolculardan biriydim, Karşıyaka taraftarıyla aramda çok farklı bir bağ oluştu. Benim için de o dönem taraftarlarla olan ilişkim, bir daha başka hiç bir kulüpte öyle olmadı açıkçası. Karşıyaka kadar hiç bir yerde mutlu olamadım, her yerde orayı aradım. İlk semte girdiğimde "Kutsal topraklara hosgeldiniz" yazısı vardı, ilk orada başladı benim için her şey .Taraftarın yapısı, hayat görüşleri, herşeyiyle kendimi hep oraya ait hissettim. Başırılı olmamda orayı sevmenin çok büyük katkısı vardı. Her hafta sonunu, sabırsızlıkla taraftarın önüne çıkmayı bekliyordum. Orada sevgimiz karşılıklıydı.

Sezer Sezgin'in futbol adına kaderini değiştiren "o an" dediği durumlar var mı?

     Çok var hem de. Keşke Kayserispor'dan hiç ayrılmasaydım, kendim Karşıyaka'ya gitmek istedim. Daha sonra Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Gaziantepspor'la sözleşme imzaladım ama lig başlamadan sadece maddi sebeplerden dolayı Fadıl Akgündüz'ün başkan olduğu Siirt Jetpa'ya transfer olmuştum, bu da yanlış bir karardı bence. Benim kariyerimde dönüm noktaları çok var ve çoğunda yanlış karar verdiğimi düşünüyorum. Karşıyaka'da kiralık oynarken çok iyi sezon geçirmiştim. 20 yaşında bütün maçlarda oynadım. Süper Lig ekiplerinden çok isteyenim vardı, ben ertesi sezon Beşiktaş'tan Karşıyaka'ya kiralık geldim.

Bu sezon Spor Toto 2. Lig'de şampiyonluk adaylarından Eyüpspor'a transfer oldun. Transferinin detaylarını okuyucularımıza anlatır mısın? Bu sezon takım olarak ve kendi adına hedefleriniz neler?

     Transferim lig biter bitmez konuşulmaya başlanmıştı arada görüşmelerimiz oluyordu, en son hocamızla yaptığım görüşmeden sonra direkt kampa katıldım. Şu anda gerçekten çok mutluyum ve çok ümitliyim takımımızdan. Bu takımın çok büyük potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluk çok uzak değil bizim için. Bu yolda bende en büyük pay sahiplerinden biri olmak istiyorum ve gerçekten başarılı olacağımıza inanıyorum.

Türkiye'de ve dünyada sol ayaklı oyuncuların sayısı ve kalitesi giderek düşüyor. Milli takımlar ve Süper Lig takımlarında uzun süredir bir sol bek eksikliği ve arayışı var. Bir sol bek/sol kanat oyuncusu olarak bu durumu nasıl yorumluyorsun?

     Yüzde yüz doğru tespit. Genelde sol ayaklı oyuncular daha teknik oluyor ve bu tekniğini hücumda kullanmak istedikleri için savunma yönleri zayıf oluyor. Alt yapı eğitim sistemimizde yeterli olmadığı için üst düzey sol bek bulmak gerçekten zor.

Futbolun dışında hayatında neler var? Nelerden hoşlanırsın, boş zamanlarında neler yaparsın?

     Genelde arkadaşlarımla olurum, onlarla vakit geçiririm. Sosyal aktivitelere katılmayı severim.

Bu keyifli sohbet ve bize zaman ayırdığın için teşekkürler. Son olarak senin okuyucularımıza iletmek istediğin bir şey var mı?

     Ben teşekkür ederim, son olarak Eyüpspor taraftarından bizi hep desteklemelerini istiyorum. Umarım bu sezon bütün güzellikler bizimle beraber olur, hep beraber mutlu sona ulaşırız.
Röportaj: Oğuzhan ARSLAN
Bu röportaj TransferMerkez.com tarafından yapılmıştır, tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder