30 Eylül 2013 Pazartesi

Scout Raporu: Mert Türkileri (Bursa Zaferspor)

       Scout Raporu köşemizin bugünkü konuğu Bursa Zaferspor'da forma giyen 1997 doğumlu genç golcü Mert Türkileri

       4 Ağustos 1997 doğumlu forvet oyuncusu futbola 2007 yılında Zaferspor'da başladı, halen bu takımı formasını giymekte. Genç oyuncuyu U-17 ve U-19 maçlarında takip ediyorum. Tam bir pivot santrafor özelliklerine sahip olan Mert, henüz 16 yaşında olmasına rağmen 1.88cm boyu ve mükemmel fiziği ile de dikkat çekiyor.

       Forvet mevkiinde çok etkili olan Mert, golü koklayan, iyi pozisyon almasını bilen ve her an kaleciyle karşı karşıya kalabilen bir oyuncu. Bu sezon Zaferspor'un U-17 ve U-19 takımları olmak üzere çift kulvarda da mücadele eden gölcü oyuncu, şu ana kadar oynadığı 18 maçta 29 gol atmayı başardı.

       Son olarak dün oynanan Zaferspor-Kurtuluşspor maçında da bir gol atan Mert Türkileri, performansıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Çok güçlü bir fiziğe sahip olan Mert, adam eksiltme ve topu saklama konusunda da oldukça usta bir oyuncu. Hava hakimiyeti üstünlüğüyle rakip takım defansına oldukça zor anlar yaşatan ve girdiği her pozisyonda tehlikeli olabilen genç forvet, maç içinde defansa sürekli pres yapması ve bitmek bilmeyen enerjisiyle rakip takımın rahat çıkmasını da engelliyor.

        Geçen sezon oldukça başarılı bir grafik çizen genç golcü, Trabzonspor'un da dikkatini çekmeyi başardı. Temmuz ayında Trabzonspor'un kampına davet edilen Mert, halen birçok kulübün takibinde. Biz de Transfer Merkezi ekibi olarak genç golcünün başarılarının devamını diliyoruz.
Yazar: Emin ÖRNEK
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder