21 Ekim 2013 Pazartesi

Araştırma | Gurbetteki Genç Yeteneklerimiz

       2014’te Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası gidemediğimiz için yine “yeni jenerasyon yapalım, genç oyunculara şans verelim” sesleri yükselmeye başlamış durumda. Schalke’de oynayan gurbetçi futbolcu Kaan Ayhan’ın da Milli Takımımızı seçmesiyle gözler diğer gurbetçilerimize çevrildi. Özellikle Fatih Terim faktörüyle bazı gurbetçi gençlerimizin milli takımımızı seçmeleri sürpriz olmaz. Ben de yurtdışında forma giyen, “elden kaçırmamamız gereken” Türk asıllı genç yeteneklerimizi sizler için araştırdım ve bir liste oluşturdum.

Onur Capin
       1996 doğumlu olan Onur, Hannover 96 U19 takımında forma giyiyor. Forvet ve sağ kanatta oynayabilen Onur, en son Almanya U17 Milli takımında forma giydi. Sağ ayağını çok iyi kullanan genç oyuncu, bu sezon oynadığı 7 maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. İleride patlama yapma ihtimali yüksek gurbetçilerimizden, elden kaçırmamakta fayda var derim.

Levent Ayçiçek
       Yeni Mesut Özil olabilecek kapasitede. 1994 doğumlu futbolcu Werder Bremen II’de forma giyiyor. Sağ ayaklı olmasına rağmen sol kanatta da forma giyebilen Levent, orta sahanın her yerinde rahatlıkla oynayabilecek bir futbolcu. Yani futbol tabiriyle tam bir joker. Bu sezona da 6 maçta 2 gol, 1 asist ile gayet iyi başladı. Alman Milli Takımının genç kategorilerinin hemen hemen hepsinde oynamış olan Levent, en son Almanya U20 için mücadele etti. Milli Takımımızın kaçırmaması gereken cevherlerden fakat tercihini Almanya’dan yana kullanacağı konuşuluyor, ikna etmek kolay olmayacaktır.

Özkan Yıldırım
       1993 doğumlu oyuncu Werder Bremen’de forma giyiyor. Orta sahada hücuma yönelik oynayan oyuncu her iki ayağını kullanması nedeniyle kanatlarda da rahatlıkla forma giyebiliyor. Topa hakim oluşu iyi pas dağıtması oyuncunun diğer artı özellikleri. Alman Milli Takımının tüm alt kategorilerinde forma giyen ve hala Almanya U21 Milli Takımında oynayan oyuncu, performansıyla dikkat çekiyor. Levent gibi Almanya’yı seçeceği konuşulan Özkan, bu sezon Werder Bremen'de 5 maçta forma giydi.

Yusuf Mersin
       Milwall’ın alt yapısından yetişen 1994 doğumlu kaleci, 1 milyon pound bonservis bedeliyle Liverpool’a transfer olmuştu. (Liverpool istediği dönemde Chelsea ve Arsenal de Yusuf’u takip ediyordu) 1.95 boyuyla hava toplarında da çok etkili olan Yusuf, şu an Liverpool’un U18 takımında forma giyiyor. Milli takımımızda en son U18 kategorisinde forma giymiş olan kaleci, potansiyeli yüksek gençlerimizden.

Yunus Mallı
       Listedeki isimler arasında yaşı bakımından en büyük isim ancak çok önemli bir yetenek olduğu için onu da "elimizden kaçırmamamız gerekenler" listesine dahil etmek istedim. 1992 doğumlu Yunus, Mainz 05’de forma giyiyor. Forvet arkasında ve sağ ayaklı olmasına rağmen her iki kanatta da oynayabiliyor. Yunus bu sezon 3 maçta forma giydi ve sonradan oyuna girmesine rağmen 2 gol attı. Almanya Milli Takımının tüm alt kategorilerinde forma giyen Yunus, gerçekten kaçırmamız gereken oyunculardan.

Dean Selim Florence
       1994 doğumlu Selim’in annesi Türk, babası Karayiplerdeki St. Lucia adasından. Kariyerine West Ham’ın altyapısında başlayan fakat boyu kısa olması nedeniyle takımda istenmeyen Selim daha sonra Norwich alt yapısına geçti. Şu an Harlow Town takımında oynayan oyuncu sağ bek ve ön libero mevkilerinde oynuyor. Milli Takımımızın alt kategorilerinde de oynayan Selim, potansiyeli yüksek gurbetçilerimizden.

Tolcay Ciğerci
       1995 doğumlu gurbetçi futbolcumuz Wolsburg U19 takımında forma giyiyor. A takımda forma giyen Tolga Ciğerci'nin kardeşi olan Tolcay, orta sahada ön libero, merkez ve sol kanatta oynayabiliyor. Sol ayaklı olma avantajını kullanan genç yetenek, oyunu okuma anlamında da büyük potansiyele sahip. Milli Takım tercihini bizden yana kullanarak U18 milli takımımızda 2 maçta forma giydi. Takımında bu sezon 7 maça çıkıp 3 gol 4 asistlik harika bir performans gösteren genç yetenek, gerek mücadele gücü, gerek oyunu iyi okumasıyla gelecek vaadediyor.

Robin Yalçın
       Stuttgart alt yapısından yetişen 1994 doğumlu Robin, Stuttgart II takımında forma giyiyor. Almanya Milli Takımının genç kategorilerinin hepsinde forma giyen Robin, şua nda U19 kategorisinde forma giymekte. Oyuncu mevkisi bakımından tam bir joker. Ön libero, sağ bek, orta sahanın ortası ve sağ kanatta forma giyebiliyor. Almanya U17 milli takımında ikinci kaptan olarak görev yapan Robin, Almanya Futbol Federasyonu tarafından sezonun genç oyuncularına verilen "Fritz Walter Ödülü" gümüş madalyasını kazanmayı başarmıştı.

Kemal Rüzgar
       1995 doğumlu Kemal, Bayer Leverkusen U19 takımında forma giyiyor. Sol ayağını iyi kullanan ve ofansif anlamda çok etkili olan futbolcu, hem ofansif orta saha hem de forvet mevkilerinde görev yapabiliyor. Genç kategorilerde Türkiye Milli Takımında forma giyen Kemal, U18 milli takımızda 7 maçta 2 gol atma başarısı gösterdi. Bu sezon kulübünde ise 7 maçta forma giydi.

Bahadır Özkan
       Hoffenheim’ın alt yapısından yetişen 1995 doğumlu Bahadır, şu an Hoffenheim’ın U19 takımında forma giyiyor. En önemli artısı ise her iki ayağını iyi kullanabilmesi ve mücadeleci yapısı. Tabi iyi frikik kullandığını da es geçmeyelim. Orta sahanın hemen hemen her yerinde oynayabilen oyuncu, bu sezon çıktığı 6 maçta 2 gol ve 1 asistlik başarılı bir performans gösterdi. Önce Almanya U15 takımında forma giydi daha sonra ise Tayfun Korkut tarafından Türkiye U16 takımına çağrıldı ve burada forma giydi.

Burak Çamoğlu
       1996 doğumlu oyuncumuz futbola Borussia Dordmund’un altyapısında başladı, şu an Dordmund’un U19 takımında forma giyiyor. İleride benim de çok şey beklediğim oyuncu forvet arkası ve forvet mevkilerinde oynayabiliyor. Genç kategorilerde milli takımımızı seçen Burak, U17 takımımızda 3 maçta 1 gol atma başarısı gösterdi. Dordmund U19'da ise 6 maçta forma giyip 3 gol attı. Forvet sıkıntısı çektiğimiz şu dönemde kaçırmamamız gereken isimlerden biri.

Levin Öztunalı
       Hamburg’un alt yapısında futbola başlayan 1996 doğumlu Levin, bu yaz Hamburg’un teklifini geri çevirerek bedelsiz olarak Bayer Leverkusen’e transfer oldu. Orta sahanın ortasında, forvet arkasında ve defansif orta saha pozisyonlarında oynayabilen ve iki ayağını çok iyi kullanan Levin, geleceği parlak gurbetçilerimizden. Almanya milli takımının her kategorisinde forma giyen ve en son U19 takımında oynayan oyuncu, milli takımda 3 maçta 1 gol atarken, Leverkusen’de de bu sezon 3 maça çıktı.

Koray Günter
       Jurgen Klopp çok şey beklediği yeteneklerden, müthiş bir defans oyuncusu olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 1994 doğumlu Koray Günter, Borussia Dortmund’un altyapısında yetişti. Şu an BVB’de forma giyen oyuncu atletik oluşu, defans olmasına rağmen tekniğinin iyi olması, hızlı olması ve sıçrama yeteneği ile ileride müthiş bir oyuncu olacağının sinyallerini veriyor. Tek negatif yönü ise 4 ay içinde tekrar aynı sakatlığı geçirmiş olması.  Henüz 17 yaşındayken Liverpool tarafından da izlenilen oyuncu BVB’de kalmayı tercih etti. Almanya Milli Takımının tüm kategorilerinde forma giyen Koray, şu an Almanya U20 takımında forma giyiyor. Yetkililerimiz umarım bu oyuncuyu ikna edebilir.

Ferhat Yazgan
       Futbola Holstein Kiel takımının alt yapısında başlayan 1992 doğumlu Ferhat, 2011 yazında Wolsburg’a transfer oldu. Defansif orta saha, merkez ve forvet arkasında görev yapabilen Ferhat, şu ana kadar herhangi bir milli takımda forma giymedi. 2012’de Ümit Milli takımımızda tarafından özel turnuvada forma giymek için teklif yapılan genç yetenek antrenman yoğunluğu nedeniyle kampa katılamamıştı. Bu sezon Wolsburg II takımında 11 maçta 4 gol atıp 4 asist yapan Ferhat, performansıyla dikkatleri çekiyor.

Endoğan Adili
       Futbola Grasshopper’da başlayan 1994 doğumlu oyuncu, 2013 Ocak ayında bedelsiz olarak Basel ile sözleşme imzaladı. Annesi Kosovalı-Arnavut, babası Türk olan genç yetenek, İsviçre Süper Ligi'nde gol atmış en genç futbolcu ünvanını almayı da başarmış bir isim. Sol ayaklı olmasına rağmen her iki kanatta ve forvette forma giyen futbolcu bu sezon Basel’in 2. takımında 7 maçta forma giydi ve 1 gol 1 asist ile oynadı. İsviçre Mili Takımının tüm genç kategorilerinde forma giyen Endoğan, en son U19'da forma giydi ve burada 7 maçta 1 gol attı.

Hazırlayan: Muhammed EKTİ
Transfer Merkezi

Transfer, Röportaj, Araştırma, Analiz

www.TransferMerkez.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder